Foto: pixabay.com

Merkur putuje retrogradno tri puta godišnje. To nije vrijeme za donošenje novih odluka, novih akcija, realizacije novih projekata i programa jer neki detalji nisu vidljivi i jasni. Mogući su problemi u komunikaciji, transportu, trgovini. Komunikacija je zbunjujuća, otežana te kao i uvijek kad je Merkur retrogradan ne vidimo cijelu istinu, dva puta moramo provjeriti dokumente, dogovori su skloni promjenama, nerazumijevanju, kašnjenju, odgađanju… Uglavnom, sve je to već normalno i viđeno.

atma.hr – 52
Ovo je vrijeme za drugi polaritet.

Vrijeme za usporavanje, za pogled u prošlost, sređivanje nekih starih odnosa koji mogu postati aktualni u ovo vrijeme te završavanje nezavršenih poslova.

Predlažem da prihvatite to vrijeme za sebe, introspekciju, unutarnji rad, promišljanje, povezanost, omekšavanje, sagledavanje i otpuštanje svih ograničenih stavova iz Bika – ljubav, novac, zemlja, hrana, kreativnost, seksualnost…

Iako retrogradni hod počinje iz znaka Blizanaca, Merkur se do 4.6.2022 vraća u Bika, prelazi preko fiksne zvijezdu Plejade i dolazi do fiksne zvijezde Algol.

Blizanac je znak komunikacije, izmjene misli, kratkih novosti, realizacije projekta, programa i ideja. Merkurovo vraćanje unazad će biti izraženije nego što bi bilo u drugim znakovima.

Vraćamo se da još jednom sagledamo prošla iskustva i definiramo vrijednosti na osobnoj i kolektivnoj razini. Imamo priliku da se osnažimo i umjesto neprovjerenih informacija, sukoba, mentalnih manipulacija i predrasudama tragamo za boljim rješenjima na osobnoj i društvenoj razini.

Emocije utječu na misli, a uvjerenja, predrasude i intelektualno razmišljanje izazivaju emocije prema drugim ljudima i informacijama.

atma.hr – 52
Brojna pitanja i nedoumice, pa i filmovi u glavi počinju s najednostavnijim pitanjima poput: “Zašto se nije javio?”, “Hoće li se projekt realizirati?” “Hoću li uspjeti?”

Nemoguće je vidjeti sve detalje u retrogradnom hodu. Rezultat su nervoza, mentalna napetost, neslaganje, svađe, ograničenje komunikacije, stres, nezadovoljstvo, nejasnoća i napetost između vaših misli i osjećaja.

✨Pripazite na svoje emocije i uvjerenja u intimnim, seksualnim i partnerskim odnosima, a najviše na teme žena u društvu jer se o njihovim pravima može raspravljati u javnosti. ✨

Retrogradnom hodom se kreiraju gore navedene dinamike. Ponovno se otvaraju razna pitanja, predrasude, strahovi, manipulacija informacijama, dominacija iza maske zavodljivosti i mogućnost iscjeljenja otpuštanjem i revizijom štetnih ponašanja.

Teme:

– ženski princip, osobne i kolektivne predrasude, ženska energija, seksualnost, feminizam, homoseksualnost, transrodne osobe, nasilje nad drugim spolom i sl.

– arhetip moći, nemoći i spasitelja putem oživljavanja mitova o Plejadama / duhovno kanaliziranje poruka koje vraćaju moć Zemljanima koji žive u nazadnom svijetu u kojem vladaju moćnici koji ih žele uništiti

– oživljavanje transgeneracijskih trauma koje se ponavljaju i prenose iz generacije u generaciju

– borba između dobra i zla, rata i mira, zločina i oslobođenja

– ponavljajuće priče predaka / strahovi, teške misli, nasilje koje počinje s informacijama, mentalna kreacija, nasilje u umu, teme rata, prava žena i djece, novac, preživljavanje i sl

atma.hr – 52
Možemo li promijeniti naučeno ponašanje i mentalne konstrukcije?

Možemo li početi cijeniti unutarnju vrijednost više od vanjskog sjaja?

Da, svakako. Uran u Biku je jedna od tri transcendentalne planete. Viša svijest se događa svima koji su odlučili redefinirati oblike naučenog ponašanja i promišljanja.

Pozitivno izražavanje je prirodno nakon uklanjanja uzroka.

Merkur ide retrogradno i omogućuje ponovno sagledavanje gore navedenih tema.

Želite li uhvatiti vlak promjena aktivno se usmjerite na osobnu alkemiju.

Stare tradicije s novim originalnim idejama i osobnim usklađivanjem s društvenim promjenama je put integracije.

Oživite stare tradicije u novom ruhu. 🙂

Dunja Turina