U ljekarnama možete pronaći mnogobrojne proizvode za jačanje imuniteta, ali oni sve više gube na popularnosti i važnosti. To je sasvim razumljivo obzirom da sintetički preparati ne mogu zamijeniti prirodne proizvode koji su lako dostupni i vrlo učinkoviti u liječenju različitih oboljenja. Ukoliko želite ili trebate poboljšati imunitet, preporučujemo vam slijedeća dva prirodna lijeka.

atma.hr – 52
Za djecu

Imunitet-580x387

Sastojci:

100 grama grožđica
150 grama oraha
100 grama badema
kora od dva limuna
sok od dva limuna
100 grama suhih marelica
100 grama suhih šljiva
250 – 300 ml meda

Priprema:

Sameljite orahe, bademe, grožđice i limunovu koru (zadnji sastojak možete i narendati). U mješavinu dodajte sok od dva limuna, izmiješajte i onda dodajte suhe šljive i kajsije (i njih je potrebno samljeti). Na kraju, dodajte med i ponovo izmješajte. Smjesu prespite u staklenku i ostavite da odstoji na suhom i tamnom mjestu jedan do dva dana. Nakon toga staklenku skladištite u frižideru.

Djeci od tri do pet godina davati jednu kašičicu dnevno (prije bilo kojeg obroka, najbolje prije doručka). Djeci starijoj od pet godina davati dvije kašičice dnevno (obje se daju prije obroka, najbolje prije doručka).

atma.hr – 52
Za odrasle

Imunitet1-580x385

Sastojci:

200 grama suhih marelica
200 grama suhih šljiva
200 grama suhih smokvi
200 grama oraha
kora jednog limuna
50 ml konjaka ili rakije (opcionalno)
250 ml meda

Priprema:

Sameljite suho voće i limunovu koru (zadnji sastojak možete i narendati), izmiješajte, dodajte konjak ili rakiju i med i ponovo izmiješajte. Smjesu prebacite u staklenku i držite na suhom i tamnom mjestu jedan do dva dana. Nakon toga, smjesu skladištite u hladnjaku. Uzimajte jednu žlicu prije obroka, najbolje prije doručka.

Autor: minimagazin.info