Vikend intenziv radionica 7-8/10/2023.

o OSVJEŠTAVANJE UNUTARNJEG RITMA I KREATIVNOSTI
o OSVJEŠTAVANJE TIJELA I BUĐENJE OSJETILA
o MEDITACIJE NA RITAM I ZVUK
o ŠIRENJE PERCEPCIJE vs. FOKUSIRANJE PAŽNJE
o THE TAO OF DRUMMING
o CHAKRA DRUMMING
o ALFA & THETA WAVES DRUMMING
o RITAM SRCA
o ŠAMANSKO TRANS BUBNJANJE
o PRISTUP KREATIVNOM IZVORU
o ČIŠĆENJE ZVUKOM FIZIČKE, MENTALNE, EMOCIONALNE I DUHOVNE RAZINE
o OSTVARENJE NAMJERA AFIRMATIVNIM BUBNJANJEM
o ENERGIZIRAJUĆA MASAŽA ZVUKOM
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Onaj tko poznaje tajnu Zvuka, poznaje tajnu cijelog Univerzuma.“ – Hazrat Inayat Khan
Od svih strogo čuvanih tajni u svim spiritualnim učenjima i mističnim tradicijama svijeta ništa nije bilo čuvano u tolikoj tajnosti kao znanje o zvuku.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
INNER DRUMMING – HEALING RHYTHMS je specifična radionica upotrebe ritma i zvuka kao metode osvještavanja i samospoznaje. Njena namjena nije naučiti vrsno svirati neku određenu vrstu bubnja, već kroz duboke zvučne, ritmičke i meditativne vježbe naučiti kako ući u samu srž zvuka, vibracije i ritma, kao osnovnog gradivnog tkiva glazbe.

Kroz direktno iskustvo širenja audio, vizualne i taktilne percepcije, naučit ćemo kako ispravno i duboko slušati, te kako pomoću zvuka ulaziti u sâm Kreativni Izvor – što sve zajedno dovodi ne samo do dubljeg osjećanja i razumijevanje zvuka-ritma-glazbe, veće povezanosti s instrumentom i kvalitetnijeg sviranja, nego uvelike doprinosi vlastitom osvještavanju i samospoznaji.
Kroz upotrebu određenih instrumenata kao što su djembe, dun-dun, frame drum, shekere, tibetanske zdjele, sound tube, ljudski glas, te u kombinaciji s tehnikama introspekcije, meditacije, disanja, afirmacija, vježbama širenja percepcije i svjesnosti, usmjeravanja pažnje i šamanskog principa bubnjanja, učit ćemo se doživljavati zvuk, ritam i vibraciju na dubljim i finijim razinama našeg bića, pri čemu će se u našem tijelu i psihi automatski pokretati prirodni mehanizmi:
– energiziranja i osnaživanja
– unutarnjeg mira i radosti
– bivanja u sadašnjem trenutku
– ulaska u kreativni izvor
– podizanja frekvencija i proširenja svijesti
– samo-iscjeljenja

Napomene:
– Prije radionice molim NE konzumirati alkohol, travu ni bilo kakve droge!
– Za radionicu je potrebno minimalno sviračkog iskustva i bazni osjećaj za ritam.
– Nije potrebno imati vlastiti djembe, ali to treba navesti kod prijave.
– Ako imate neke vlastite instrumente, poput djembea, tibetanske zdjele, šamanskog bubnja, frame druma, shekere,… svakako ponesite.

VODITELJ RADIONICE: Krešimir Oreški
ORGANIZATORI: DRUM-TI-DAM – Udruga za kulturu ritma, i Glazbeni studio Rezonanca
MJESTO: Češki Dom – Šubićeva 20, Zagreb (prostor G.S. Rezonanca)
VRIJEME: 7-8.10.2023 (subota i nedjelja od 10:00-15:30 (s pauzom za ručak od 13-13:30)
CIJENA: €80 / Po prijavi je potrebno platiti kotizaciju u iznosu od €30, a ostatak se plaća po dolasku u gotovini ili preko računa do 05.10. (br. računa šaljem nakon prijave). U slučaju odustajanja sudionika, kotizacija je bespovratna.

Broj sudionika je ograničen i prijave su OBAVEZNE najkasnije do 05.10.2023.

INFO I PRIJAVE: [email protected] / mob: 095 198 9915 / WhatsApp

O VODITELJU RADIONICE:
Krešimir Oreški je profesionalni glazbenik, perkusionist, bubnjar i edukator iz Zagreba, aktivan već nekoliko desetljeća na domaćoj i inozemnoj sceni (ethno, tribal, rock, alternative, new age/spiritual, zvukoterapija). Uz matične bendove i projekte surađuje i s mnogim domaćim i inozemnih glazbenicima, plesačima i DJ-evima.
Glazbeno se usavršavao na brojnim tečajevima najvećih afričkih majstora, a od 2001. kao začetnik domaće djembe/afro scene, kontinuirano vodi djembe tečajeve, razne perkusionističke radionice, Drum Circle (bubnjanje u krugu), Inner Drumming radionice i Team building–Team drumming za poduzeća i kompanije.
Svoju unutarnju avanturu traganja i samospoznaje započinje 1990. godine kroz razne sustave i tehnike meditacija, yoge, kriye, tantre i advaite (non-duality). Kroz duboke unutarnje transformacije i spoznaje (a kasnije i probuđenje), spontano je nastao poriv da svoju ljubav prema glazbi i ritmu s jedne strane, te iskustvima i metodama osvješavanja i samospoznaje s druge strane, spoji u jedinstvenu „Inner Drumming – Healing Rhythms“ radionicu.
Iniciran je u zvuk i učitelj je nekoliko Reiki sustava, te Vastu dizajner/savjetnik. Autor je hvaljene knjige-priručnika “DJEMBE – KRALJ AFRIČKIH BUBNJEVA” (2008), te dobitnik glazbenih nagrada Porin i Status. Snimio je i gostovao na 20-ak albuma te svirao u isto toliko zemalja svijeta.