Tijekom snimanja filma „Mercy of the sea: One story from Vukovar“ redatelja Jakova i Dominika Sedlara, filmska ekipa iskoristila je priliku i snimila inspirativni intervju u kojem glumačka legenda, Martin Sheen, na iscrpan i filozofski način govori o životu.

atma.hr – 52
U prvom dijelu intervjua Martin Sheen govori o snazi koju posjeduju žene i koliko je njihova energija bitna kako bi ovaj svijet postao puno bolje mjesto. Sheen spominje i poznatu izjavu Dostojevskog: „Ljepota će spasiti svijet“, te tako zaključuje da jedino ženska snaga može spasiti svijet. Pogledajte cijelu izjavu:

  1. VIDEO

POWER OF WOMEN SPEECH by Martin Sheen | “Mislim da će žene spasiti svijet”

U drugom dijelu intervjua Sheen se dotiče teške teme rata i kako je rat zapravo potez očajnika. Uz to recitira poznatu pjesmu/molitvu indijskog pjesnika Rabindranatha Tagore, pogledajte cijeli video:

  1. VIDEO

MOTIVATIONAL SPEECH by Martin Sheen (daily poem/prayer) | Motivacijski govor uz posebnu molitvu

U posljednjem dijelu intervjua ova hollywoodska legenda na emotivan način detaljno objašnjava poantu filma „Mercy of the sea: One story from Vukovar“ (Milost mora: Priča iz Vukovara) u kojem glumi i njegova kćer Renee Estevez. Pogledajte cijeli video:

atma.hr – 52
  1. VIDEO

THE LAST LETTER TO A SON by Martin Sheen | Posljednje pismo sinu

Kratak opis filma:

Dvije godine nakon završetka rata Ana (Renee Estevez) dobiva pismo od ujaka Frederika (Martin Sheen) i tek tada počinje njezina emotivna borba za neprežaljenim sinom, kojega su agresori odvezli u nepoznato. Ana se počinje suočavati sa samom sobom, s vjerom u Boga, sa suicidalnim mislima… Njezina majčina ljubav tjera je da krene u potragu. Na tome putu prolazi kroz krize identiteta, gubi tlo pod nogama, bori se s iluzijom života. Međutim, jedina stvarnost koju zapravo osjeća je neizmjerna ljubav prema izgubljenom sinu.

Film možete pogledati putem Vimeo platforme: https://vimeo.com/ondemand/mercyofhtesea

Više o filmu saznajte na službenim stranicama filma!

Facebook: https://www.facebook.com/mercyofseadirectorscut

Instagram: https://www.instagram.com/mercy_ofthesea/?hl=hr

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=GcHFpBWelXQ

atma.hr – 52