Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Kada počnete shvaćati svoju intuiciju, život oko vas se mijenja. Počinjete osjećati da ona odgovara na vaše želje. Počinje se činiti da se sve događa kako ste planirali … Vaše želje se ostvaruju!

atma.hr – 52
Kako napraviti pravi izbor? Trebam li slušati svoj unutarnji glas ili je bolje sve isplanirati unaprijed? Jeste li sposobni donositi odluke?

Ponekad je nemoguće isplanirati, logički lanac se prekida, gubi se smisao, a rješenje zastaje. To je zbog činjenice da odbacujemo snažan sloj naših resursa – intuiciju. Ali svi je imamo od rođenja, samo je zaboravimo koristiti. Postupno, um uči razlikovati samo potkrijepljene činjenice i prestaje obraćati pažnju na osjećaje, emocije, uvide … Oni prkose logici.

Sjetite se kako smo “osjećali u duši”, kako smo “sigurno znali”, kako je “srce boljelo” i kako “iz nekog razloga nisam želio” komunicirati s nekom osobom. Ali negativne činjenice mozak nije zabilježio i prisilili smo se vjerovati u najbolje. Ali onda: “nije me uzalud srce boljelo …”. Ili, naprotiv: logika je rekla: “Nemoj! Ne treba ti ovaj posao!”, a intuicija je ponavljala: “Samo naprijed!”…

Intuicija nikad ne iznevjeri. Ona je kao bljesak. Hop – i odmah imate sliku. Drugo je pitanje kako to dešifrirati ili vidjeti. Uostalom, zahvaljujući našem racionalnom umu i logici, ponekad signale intuicije definiramo kao “šumove” koji ne znače ništa. Pozadina je ono što jest – pozadina.

Stoga, ako se osjećate i ponašate točno onako kako je ovdje opisano, budite sigurni: vaša intuicija spava.

Kada počnete shvaćati svoju intuiciju, život oko vas se mijenja. Počinjete osjećati da ona odgovara na vaše želje. Počinje se činiti da se sve događa kako ste planirali … Vaše želje se ostvaruju!

Ali! Ako sada shvaćate da “spavate”, nemojte žuriti razmišljati o nagovještajima intuicije. Prije svega, morate razumjeti nekoliko važnih stvari.

atma.hr – 52
Racionaliziranje ne može biti jedina kvaliteta mišljenja. Mora postojati i druga strana: kombinacija racionalnog i intuitivnog stvara cjelovitu sliku stvarnosti.

Zamislimo zgodnog pilota. Ovdje sjedi ispred upravljačke ploče putničkog zrakoplova, gdje dobiva mnogo informacija. Plus: izvan prozora može promatrati prilično velik prostor. Zgodna osoba upravlja avionom, vođena očitanjima instrumenata i onim što vidi kroz prozor.

A na terenu je neprimjetan kontrolor. On uopće nije zgodan (ne možete se ni sjetiti kako izgleda), ne upravlja željeznim pticama, ali ima pristup znanju koje zgodan pilot ne vidi. Olujni front se pomiče udesno, aerodrom za slijetanje je zatvoren zbog vremenskih uvjeta, još jedan avion leti duž koridora…

Sada dekodirajmo naš primjer. Pilot je naša svijest, a kontrolor je naša podsvijest. A da bi se avion vinuo, odletio do odredišta i uspješno sletio, neophodna je njihova interakcija.

Ne odustajte ni od pilota ni od kontrolora. Slušajte oboje. Probudite se!

Karolina Mikaberidze

ATMA/econet.ru/Pripremila: Suzana Dulčić