Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Kad biste me pitali gdje u mojem životu završava posao i počinje slobodno vrijeme, imao bih velikih teškoća u određivanju te granice. Vrlo često usred takozvanog odmora najintenzivnije radim, a sam posao, barem njegov vidljivi dio, u punom smislu riječi predstavlja uživanje i zabavu.

atma.hr – 39

S druge strane, ljudi mi kažu da često ODRAĐUJU svoj posao, a zatim u slobodno vrijeme rade ono što žele.

Artha (obilje) stvara se na energiji strasti, na energiji ljubavi. Ako niste zaljubljeni u ono što radite, ako to ne volite, nitko vam ne može pomoći u stvaranju obilja.

A ako ikada dođete u stanje svijesti arthe, vidjet ćete da će granica između posla i slobodnog vremena nestati. To može zvučiti zastrašujuće: radit ćete 24 sata dnevno! Ali, istodobno, može zvučiti i oslobađajuće: bit ćete slobodni 24 sata dnevno!

Pokušajte se osloboditi tragične i štetne zamisli o poslu koji radite i o životu koji živite. Ta je podjela umjetna i nepostojeća. Svaka vaša misao i svaki vaš osjećaj sudjeluju u stvaranju obilja.

Ako na poslu imate užasne misli i jedva čekate da prođe, skrivate se i gubite vrijeme čekajući da dođe petak, onda ste na pogrešnom mjestu. Nema arthe.

atma.hr – 75
Zaboravite to. Vaše su misli usmjerene na anti-obilje. Vaši osjećaji također. Nema protočnosti, procijep je prevelik.

I kad ste na poslu, vi ŽIVITE.

Tamo, na tom poslu, pronađite život i njegovu vrijednost. Ako ne možete, mijenjajte posao. Nema druge preporuke i nema druge mogućnosti.

Razmislite o samom izrazu SLOBODNO VRIJEME.

Je li drugo vrijeme, ono kad radite, neslobodno? U redu, kad radite, ne možete igrati šah; u tom smislu niste slobodni. Ali isto tako – kad igrate šah, ne možete kositi travu, plivati ili gledati u zvijezde. Kako je onda igranje šaha slobodno vrijeme, a vaš posao nije slobodno vrijeme?

I jedno i drugo je vaš život i vaš odabir!

Odbacite izraz, misao i podjelu života na rad i slobodno vrijeme. To vas zavodi i stvara dodatne probleme u protočnosti obilja.

atma.hr – 39

Život se odvija u ciklusima odmora i rada, ali je izraz SLOBODNO VRIJEME tragičan. Time pretpostavljate da u neko drugo vrijeme niste slobodni! Ne želite to. Svako vaše vrijeme je – slobodno.

I kad radite, morate biti jednako slobodni kao i kad igrate košarku, trčite, plivate ili radite goblene. U svemu tome je energija vašega života, a od te energije, od te strasti, radosti i uživanja, nastaje obilje. Ni od čega drugoga ne može nastati.

adriankezele

67 STVORITE NOVO JA

banner za knjige stvorite novo ja

1 KOMENTAR

  1. Čim sam počela čitati rekla sam to sigurno Adrian piše. Kako dobar tekst,a zapamtila sam ga od prije,jedan njegov intervju gdje kaže da njemu ne treba godišnji jer on radi posao u kojem odmara,znači on je stalno na G.O.
    To je posao,rad iz ljubavi i strasti!