Foto: pixabay.com

U tišini postaješ cjelovita osoba, živiš svoj život onako kako misliš da je za tebe najbolje bez potrebe da stavljaš neku masku na lice te pretvaraš se i dokazuješ da si neka druga osoba.

atma.hr – 78
Kada tišina postaje glasnija, pojačava se kvaliteta tvoje samoće. To je znak da ulaziš u jednu njenu novu etapu.

U tišini najbolje shvaćaš da mišljenja drugih nisu toliko važna i počinješ voditi računa o onome što je jedino za tebe važno, a to su osjećaji koje trenutno osjećaš. Oni te podsjećaju da tvoj život nije tamo negdje gdje bi možda želio biti, već je upravo ovdje gdje sada jesi, s osobom koja ti je najbliže, a to si ti sam.

U tišini najbolje spoznaješ svoju čežnju za rastom. Shvaćaš da možeš bolje i više od ovoga što trenutno jesi i postaješ nova verzija sebe.

Tišina je najbolje stanje za očistiti svoj mozak od negativnosti jer u njoj otkrivaš da nije sve onako crno kako si se brinuo i da ti život donosi mnoge lijepe stvari koje samo trebaš otkriti.

Tišina je trenutak da otkriješ svoju prvobitnu moć i shvatiš da ti sumnje i strahovi doista nisu potrebni.

U tišini postaješ cjelovita osoba, živiš svoj život onako kako misliš da je za tebe najbolje bez potrebe da stavljaš neku masku na lice te pretvaraš se i dokazuješ da si neka druga osoba.

atma.hr – 39

U tišini na površinu isplivaju svi tvoji razlozi za osmijeh i za suze, i shvaćaš koliko je bogatstvo u osjećajima koji se izmjenjuju i pokazuju ti široku lepezu života.

Tišina te dovodi na izvore zahvalnosti i shvaćaš koliko si blagoslovljen time što si živ i zdrav.

U tišini najbolje shvaćaš koliki je luksuz imati slobodan trenutak samo za sebe, bez potrebe da se nekome opravdavaš zašto ti treba takvo stanje.

Jak postaješ kada shvatiš da kvaliteta tvojih misli u samoći određuje kvalitetu tvoga života, i počneš sve više tražiti to stanje, te počinješ birati misli koje ćeš misliti i osjećati osjećaje koje zaslužuješ i na kraju shvatiš koliko si se promijenio bez da se išta veliko dogodilo u tvom životu.

Tišina te promijenila. Samoća te promijenila.

Mario Žuvela / savjetnikuspjeha.com

atma.hr – 78