Jantra Marsa (Mangal yantra)

2082

MARS je treća od devet planeta gledano sa stanovišta vedske filozofije. Donosi strast i energiju. On je plamen skriven u materiji i usmjeren prema cilju. Moćna i snažna muška energija.

SUNCE kao pokretač i prva planeta numerološki, vlada NEDJELJOM, MJESEC PONEDJELJKOM, MARS i KETU UTORKOM, MERKUR SRIJEDOM, JUPITER ČETVRTKOM, VENERA PETKOM, SATURN I RAHU SUBOTOM. Dakle, svaki dan u tjednu ima vibraciju određene planete i taj dan se najlakše ona manifestira. Dakle ako želimo odlučiti i pokrenuti nešto dobar dan je NEDJELJA, a ne kako se često misli PONEDJELJAK. PONEDJELJAK je već MJESEČEV dan koji ima sasvim drugu vibraciju. Ako uđemo dublje u sebe možemo to osjetiti.

MARS u ĐOTIŠU i VASTU predstavlja energiju, snagu, aktivnost, hrabrost, braću i sestre, nekretnine, vojsku, povrede, svađe, operacije, neprijatelje, logiku, matematiku, strast, ljutnju i mržnju, nasilje, vatru, natjecanje i sport, preduzimljivost, fokus i jednousmjerenost, moć upravljanja.

atma.hr – 52
Dobro položen MARS u ĐOTIŠ natalnoj karti, te u prostoru gdje boravimo JUG uređen u skladu sa prirodnim značajkama i principima donosi rast i prosperitet u područjima kojima vlada MARS.

U VASTU MARS vlada JUGOM (gledano sa središnje pozicije stana ili parcele) i JANTRA MARSA se stavlja ako je JUG oštećen-preveliki otvori na jugu ili ulaz, ili ako nema nikakvih otvora, proširenja stana ili terase na tom dijelu, ako nedostaje dio, kupaona i voda na tom dijelu, nedostaje težine u tom dijelu, izvana je padina ka JUGU ili veliki otvoreni prostor, tu je bazen i udubina. Dakle u slučaju oštećenja sva područja kojima vlada MARS bit će oštećena u većoj ili manjoj mjeri, a ovisno o samom oštećenju, te će to u životu osjetiti stanari. Pošto je MARS planeta žestine i energije oštećenja na ovim dijelovima mogu donest podosta neugodnosti i problema. JANTRA na suptilnoj razini nadomješta nedostajuće energije i usmjerava energiju MARSA u konstruktivnom smjeru.

U ĐOTIŠU jantru MARSA koristimo kod mantranja i meditacije, a pogotovo u naglašenim periodima MARSA. Time budimo, osvještavamo u dubini sebe ovu energiju te joj dajemo zahvalnost.

Više na http://www.maliganes.hr/category/vastu-postojeci-objekti-zanimljivosti/

atma.hr – 39

atma.hr – 39