Konfucije je rekao: „Pronađi posao koji voliš raditi i više ni jedan dan u svome životu nećeš morati raditi.“ U Vastu-u možemo reći: „Pronađi radno mjesto s dobrom energijom i više ni jedan dan u svome životu nećeš morati raditi.“

atma.hr – 52
To je istina. Možemo pogledati primjer Instituta za menadžment koji je osnovao Maharishi Mahesh Yogi. Cijeli Institut je sagrađen prema načelima Vastu-a. Energija je toliko prekrasna, mirna i harmonična da studenti doslovno ne žele ići kući.

To je snaga Vastu-a. Vastu je drevna vedska znanost dizajniranja životnog prostora, koja stanovnicima omogućuje ispunjenje svih njihovih potreba. To je najkompleksnija znanost arhitekture koja u obzir uzima utjecaje 5 elemenata (voda, vatra, zemlja, zrak, eter), toplinu i Sunčevu svjetlost, kilmatske uvjete, Zemljina magnetska polja, kretnje planeta i ostale suptilne energije.

Želite li saznati koje je Vaše najbolje mjesto za rad u Vašem domu?

Utjecaj planeta

Najčešći Vastu savjeti za uređenje Vašeg radnog mjesta koje možete pronaći na internetu su:

  • obojite zidove u svjetlo žutu boju, što povećava inteligenciju, a istovremeno ne ometa u radu
  • održavajte radno mjesto čistim i urednim
  • gledati prema istoku što povećava inspiraciju i kreativnost
  • izbjegavajte ostavljanje obuće ispod radnog stola, itd…

Problem može nastati kada se u obzir ne uzima jedan od najbitnijih utjecaja. Pogodite koji? Utjecaj planeta.

U Vastu-u i Jyotish-u postoji 9 glavnih astroloških utjecaja – 9 planeta (iako 4 od njih zapravo nisu planeti). Njihove energije oblikuju naš um i tijelo. Kretnje tih 9 planeta, zajedno sa njihovim elektromagnetskim poljima, ne utječu samo na naše psihološko i fizičko zdravlje, nego i oblikuju realnost oko nas.

Kako svemir utječe na vaš posao?

Pomoću znanosti Vastu-a i Jyotish-a, lako možemo vidjeti koji planeti podržavaju pojedinca u njegovom poslu. Naravno, može se dogoditi da su planeti koji podržavaju osobu u poslu „zatvoreni“ u određenom stanu ili uredu. Tada osoba može iskusiti velike probleme u napretku na poslu, u zarađivanju dovoljno novca ili pomanjkanju motivacije za rad. (Pod pojmom „zatvoren“ mislimo da linija određenog planeta završava na zidu – ne prolazi kroz prozor ili vrata.)

Primjer možete vidjeti na slici ispod:

Basic RGB

Osoba koja je živjela u ovom stanu radi uglavnom marketing kroz društvene medije i piše članke. Ona je iskusila velik problem s radom u ovom stanu. Zapravo, nije bila uopće motivirana za rad kada je živjela u ovom stanu, što je vrlo neobično za nju – uzevši u obzir da je prirodno vrlo radišna osoba.

Da vidimo što je uzrok tome.

Planeti koji toj osobi daju odlične sposobnosti za pisanje su Merkur (2. kuća) i Jupiter (8.kuća), zajedno tvoreći „Parivartan Yogu“ (posebna konjukcija u Jyotishu) – označeni sa ME i JU na slici iznad.

Planeti koji joj daju određeno „šesto čulo“ u društvenom marketingu su Rahu, Venera i Sunce, zajedno tvoreći konjukciju u 3. kući (RA, VE i SU). Samo znajući to, lako možete vidjeti zašto se osoba nije mogla koncentrirati na rad u ovom stanu: svi „radišni“ planeti su zatvoreni. Povrh svega, u ovom stanu su također i istok – strana koja donosi inspiraciju i kreativnost te sjever – strana koja donosi novac, potpuno zatvoreni.

Da stvar bude zanimljivija, osoba se osjećala vrlo ugodno u ovom stanu. To je zato što su njezin Mjesec i Ketu (MO i KE) bili otvoreni te ju podržavali u duhovnoj praksi. Sljedeći razlog je otvoren jugo-istok (kroz krovni prozor) koji ju je podržavao u vezama i davao osjećaj zadovoljstva i komfora. Na kraju svega, stan je vrlo dobro orijentiran prema stranama svijeta, što donosi osjećaj ravnoteže i harmonije. Tako da prema Vastu-u cijeli apartman je zapravo bio dobar. Jedini problem je bio položaj njezinih osobnih planeta, koji joj nisu dali podršku za rad.

Kako isti planeti rade u drugačijim prostorima?

Nakon mjesec dana osoba se preslila u drugi stan s partnerom. U novom stanu primjetila je da može raditi puno bolje nego u prošlom – općenito govoreći osjetila je mnogo više energije i motivacije za rad. Nakon par mjeseci života u novom stanu, ne samo da je unaprijedila svoj stari posao, nego je i otvorila novi. Razlog za to? Pogledajmo položaj planeta u novom stanu:

Basic RGB

Svi planeti koji ju podržavaju u njezinom poslu (RA, VE, SU, ME i JU) su otvoreni – linije planeta prolaze kroz prozor ili vrata. U ovom stanu čak i sjedi na linijama planeta koji ju podržavaju u poslu te je okrenuta prema sjeveru – strana koja donosi novac. To je najbolje rješenje za dobro radno mjesto: sjediti na linijama planeta koji vas podržavaju u poslu te gledati prema sjeveru ili istoku.

Kako isti prostor djeluje različito za svakog pojedinca?

Kao što isti par cipela ne paše svakome, tako isti stan djeluje drugačije na svaku osobu. Bez obzira što ova osoba ima mnogo inspiracije za rad u ovom stanu, situacija s njezinim partnerom je malo drugačija. Pogledajmo njegove planete:

Basic RGB

Njegovi planeti imaju drugačiji položaj u stanu, i kao što možete vidjeti, svi osim Jupitera (JU) su zatvoreni. Najveći problem tu je da planeti koji ga podržavaju u poslu, Sunce, Mars i Merkur (SU, MA i ME) su zatvoreni. Možete samo zamisliti koliko je bilo teško fokusirati se na rad u takvim uvjetima na početku. Također, često je imao osjećaj pospanosti, što je neuobičajeno za njega. Što napraviti u takvoj situaciji?

Vastu korekcije za radno mjesto

Razumljivo je da Vam nijedna Vastu korekcija ne može pružiti isti efekt kao prirodno otvoren prostor (prozor ili vrata). Bez obzira na to, uvijek možete „pozvati“ energiju određenog planeta u vaš prostor, ako nije prirodno otvoren.

Kako to učiniti?

  1. Prvo trebate saznati gdje točno prolaze linije Vaših planeta u domu. Za to je najbolje kontaktirati profesionalnog Vastu i Jyotish savjetnika, koji vam također može reći koji planeti vas podržavaju u Vašem poslu.
  2. Kada saznate gdje u Vašem prostoru prolaze linije planeta, trebate vidjeti jesu li su linije planeta prirodno otvorene. (prolaze kroz prozor ili vrata)
  3. Ako su linije planeta zatvorene, tada možete „pozvati“ energiju planeta u Vaš dom (i Vaš život), postavljajući Yantru za određeni planet na njegovu liniju.
  4. Kada su linije Vaših „radišnih“ planeta otvorene, najbolje je za Vaš posao, ako možete sjediti na njima dok radite.
  5. Na kraju, zapamtite da je uvijek najbolje gledati prema sjeveru ili istoku dok radite. Primjer iznad – iako je osoba sjedila na linijama svojih planeta, nije bila u mogućnosti raditi normalno – sve do trena kada se okrenla prema sjeveru. Gledanje prema sjeveru je najbolje za analitičku vrstu posla, dok gledanje prema istoku potiče inspiraciju i kreativnost.

atma.hr – 52
Kontakt

4harmony.eu/hr
facebook.com/4harmony.hrvatska

logo4harmony