atma.hr – 52
Što je želja? Želja je vremensko trajanje misli i emocija, odnosno, želja se određuje vremenskom količinom fokusa na određene misli i emocije. Na primjer, ako se fokusiramo na ljutnju, iz bilo kojih razloga, to znači da je biti ljut naša želja.

Svjesni um sastoji se od tri hijerarhijska dijela, je­ dan iznad drugoga. Najviši aspekt svjesnog uma jesu misli, odnosno vizije. Tu se nalaze memorije poput slika ili filmova, sa svim animacijama, bojama i zvukovima.

Ispod misli nalazi se područje emocija, koje nisu ništa drugo nego memorije kemijskih stanja koje mi poistovjećujemo s osjećajima u tijelu. No kako su unutar svjesnog uma, njih smo svjesni i možemo ih kontrolirati, za razliku od onih iz podsvjesnog uma.

atma.hr – 52
Kombinacijom misli (vizija) i emotivnih stanja, rađa se polje fokusa, drugim riječima, rađa se želja. Želja se vremenom pretvara u fizičku realnost, a to se odvija po zakonu prirode koji je stvaran kao što je stvaran zakon gravitacije, a naziva se zakon privlačenja. Naš je um podložan tom zakonu, kao što je naše tijelo podložno zakonu gravitacije. I kao što atomi našeg tijela reagiraju na gravitaciju i bivaju privučeni i kontrolirani po tom zakonu, naše misli i emocije podliježu zakonu privlačenja kad se god fokusiramo na njih. Upravo je ta vrsta fokusa stvaralačka moć duše. Ako bismo imali potpunu kon­trolu nad vizijama i emocijama, bili bismo u stanju stvarati sebi točno onakav život i iskustvo postojanja kakve doista želimo.

Zapravo, po ovom zakonu, naš život i jest u skladu s našim vlastitim željama, iako mi toga nismo ni svjesni. Razlog zašto nismo toga svjesni jest to što naš podsvjesni utječe na naš fokus. Na taj način stvaramo želje koje nam zapravo ne odgovaraju i štetno dje­luju na naš život. Zato je preporučljivo staviti svoje istinske želje na papir, dakle, napisati sastav o tome kakav bi trebao biti naš život da bismo mi bili potpu­no zadovoljni, sretni, sigurni i opušteni. Što je to što bi nam ispunilo naše unutarnje stanje pozitivnim emocijama? I dok razmišljamo o tome, potrebno je ukloniti bilo kakve prepreke na koje smo navikli razmišljati do sada i koje nam uvijek tvore osjećaj da takav život kakav mi želimo zapravo nije moguć za nas.

To je prvi korak ka ispunjenju naših želja i bez toga koraka ne možemo očekivati da će nam se život zai­sta promijeniti nabolje. Ovakav je način razmišljanja uvelike različit od načina razmišljanja većine ljudi. Stoga pozivam svakoga da isproba ovu metodu na svom osobnom životu i da tako dobije vlastito iskustvo. To je najbolji način da počnemo u nešto vjerovati i to prakticirati.

Kristijan Kolega / samoozdravljenje.com

atma.hr – 52