Postoji jedna fascinantna činjenica, a to je da nas u svakom trenutku jedna jedina misao dijeli od potpuno drugačije realnosti.

Jako često nam se događa da potpuno zaboravimo moć vlastitih misli. Toliko smo usredotočeni na izvanjsko da jednostavno zanemarimo sve ono što se događa unutar nas. A upravo to je ono o čemu bismo trebali voditi najviše računa.

Svaki dan u glavi nam se odvrti oko 90 000 misli, a od toga ih je 90 % isto kao jučer. Kada bismo pričali o produktivnosti, sigurno ne bismo rekli da je to postotak koji ide u našu korist. Ako želimo brže i više napredovati, potrebno je više se pozabaviti vlastitim mislima.

atma.hr – 52
Postoji jedna fascinantna činjenica, a to je da nas u svakom trenutku jedna jedina misao dijeli od potpuno drugačije realnosti.

Ta jedna misao može biti jednostavna ideja zbog koje ćemo pokrenuti vlastiti posao. To može biti ideja zbog koje ćemo otići na neko potpuno novo mjesto gdje ćemo upoznati svog budućeg partnera. To može biti ideja kojom ćemo riješiti dugogodišnji izazov. To može biti ideja zbog koje ćemo krenuti u potpuno novom i uzbudljivom smjeru života.

Za sve to može biti zaslužna jedna misao. I zato je misao toliko moćan alat, a svi ga imamo u sebi. Samo ga trebamo naučiti koristiti.

Ako se udobno uljuljamo u onih 90% misli koje svakodnevno ponavljamo, tada su nam šanse za pomaknuti se s mjesta svedene na minimum. Teško ćemo dobiti neku odličnu ideju ako stalno mislimo istih nekoliko stvari.

Obzirom da je dnevni broj misli ograničen, trebamo ostaviti što više mjesta za one korisne. Zato je potrebno rješavati se starih nepotrebnih misli i prikupljati nove.

Za čišćenje misli postoje razne tehnike i alati; meditacija, vizualizacija, afirmacije. Za prikupljanje novih dovoljno je čitati nove teme, odlaziti na nova mjesta, razgovarati s novim ljudima.

Sve nam to može probuditi onu jednu“Aha!“ misao zbog koje nam se dan ili život mogu izokrenuti naglavačke.

Koliko puta dnevno se iznerviramo radi kolege na poslu? Koliko puta u glavi vrtimo neku neugodnu situaciju koja nam se dogodila prije dva tjedna? Koliko često razmišljamo o drugim ljudima i tome što bi oni trebali ili ne bi trebali? Koliko često se osjećamo loše zbog pritiska koji smo si sami natovarili pa o tome razmišljamo danima?

atma.hr – 52
Sve su te misli gubilice vremena i prostora, a ima ih jako puno. Kada ih naučimo prepoznavati i redovito čistiti, stvaramo si puno praznog prostora za nove prilike.

I ok, možda nećemo baš svaki dan dobiti neku ludu novu ideju. Ali i prazan prostor bolji je od prljavog ili neurednog. U takvom prostoru ipak se lakše diše.

I u takvom prostoru puno će prije doći ona jedna misao koju čekamo.

Zvjezdana Tintor, shakeupsofa.com