Iz iskustva znate da sve prolazi, ništa ne traje vječno. Čak će i ovaj trenutak boli i tjeskobe prije ili kasnije proći. Nije važno koliko je to silno ili intenzivno. I ovo će proći. Da biste prevladali svoju bol, nemojte se držati za nju. Pustite da teče, osjetite ju, ali bez da to postane opsesija. Snaga je u vama, samo je trebate znati prepoznati i iznijeti. Ako niste svjesni koliko ste jaki, to je zato što još niste trebali upotrijebiti tu snagu u sebi. Suočeni s teškom situacijom, konačno ćete je imati priliku osloboditi.

atma.hr – 52
Život je izmjena staza koje idu uzbrdo i nizbrdo, mješavina je sretnih trenutaka, svakodnevice i teških situacija. U jednom trenutku osjećamo euforiju, u sljedećem nam se čini da se svijet ruši. I premda je traženje sreće prirodna sklonost, u stvarnosti su teške situacije one koje nas izazivaju i omogućuju nam da rastemo.

Naš način reagiranja u najtežim trenutcima definira nas kao ljude, omogućuje nam da pronađemo duboku vrijednost za sve ostale situacije i događaje koje sami proživljavamo.

Kada osoba nauči ukrotiti olujne vode teških situacija, ne samo da će moći iznutra rasti , već će naučiti cijeniti sreću s nove točke gledišta, što će joj donijeti unutarnju snagu i mudrost.

 “Život nije onakav kakav bi trebao biti. Tako je kako je. Način na koji se nosite s tim čini razliku.” – Virginia Satir

Čak i u najočajnijim situacijama postoji nada. Uvijek je moguće izaći iz bunara i prebroditi mračni trenutak. Mnogi su uspjeli.

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da prebrodite situacije od kojih vam zastaje dah, a iz kojih vam se na prvi pogled čini da nema izlaza.

atma.hr – 52
I ovo će proći

Iz iskustva znate da sve prolazi, ništa ne traje vječno. Čak će i ovaj trenutak boli i tjeskobe prije ili kasnije proći. Nije važno koliko je to silno ili intenzivno. I ovo će proći. Da biste prevladali svoju bol, nemojte se držati za nju. Pustite da teče, osjetite ju, ali bez da to postane opsesija.

Nemojte se osjećati krivim ako osjećate bol, ne tražite žrtvenog jarca ni u sebi ni izvan sebe. Traženje krivca neće donijeti ništa osim naglašavanja ljutnje.

Osjeti svoju bol, ona je tvoja i pusti je da teče . Prije ili kasnije će te napustiti, ali samo ako joj dopustiš da izađe, da teče i pronađe izlaz.

“Suočavanje s poteškoćama je neizbježno, učenje iz njih je izbor.” – John Maxwell

banner za knjige akasha

Jaki ste, na vama je da odlučite koliko

Snaga je u vama, samo je trebate znati prepoznati i iznijeti. Ako niste svjesni koliko ste jaki, to je zato što još niste trebali upotrijebiti snagu u sebi. Suočeni s teškom situacijom, konačno ćete je imati priliku osloboditi.

Zar ne osjećate tu silu? Za to je kriv strah koji osjećate, taj osjećaj koji vas obuzima i tjera na razmišljanje o najgorem. Ali znajte da je sve što vam strah govori laž. Vi ćete sami moći prevladati ovu situaciju jer imate kapacitet za to. To je u vama, potražite ga i stavite u pogon.

Pazite da vaša volja prevlada nad vašim umom, da se razum nametne srcu. Prihvatite da se snaga mora pronaći, čak i ako boli. Usudite se donijeti odluku da kontrolirate svoje misli.

atma.hr – 52
Ne dopustite da vam itko govori kako se nositi sa stvarnošću

Bol i gubitak su dio života. Svatko od nas proživljava bolne trenutke. Ne dopustite drugima i njihovom upravljanju boli da odlučuju o tome kako ćete se suočiti sa svojom stvarnošću. Vaša je, nije ničija tuđa.

Ne postoji pravi način da se trpi patnja, ne morate biti politički korektni. Na vama je da odlučite kako ćete to učiniti. Potražite u sebi ono što vam je potrebno da dopustite toj boli da nestane. Shvatite gdje se krije snaga u vama i kako je izvući.

Mnogi možda ne razumiju kako doživljavate svoju bol, ali nemojte se brinuti o tome. Ne dopustite nikome da umjesto vas odlučuje kako ćete rješavati teške situacije.

banner za knjige PRESTANITE SE POPRAVLJATI

Ne pokušavajte kontrolirati nekontrolirano

Teške situacije nose sa sobom beskonačan broj varijabli koje se ne mogu kontrolirati. Ipak se i dalje držimo za njih, pokušavamo pronaći objašnjenje i tražiti krivce. Ali upravo  kada pokušamo prevladati kontrolu, na kraju se prepuštamo ljutnji i boli.

Zaboravite, nemojte trošiti energiju na ono što ne možete kontrolirati. Pustite da bijes iscuri kako biste ga se riješili i konačno ćete biti slobodni tražiti svoj unutarnji mir. Ne možete kontrolirati situaciju, čak ni svoje emocije.

Prihvatite ih sa spokojem, ne pokušavajte nad njima dominirati.

atma.hr – 52
Sve ima smisla: pronađite ga

Sve u životu ima smisao, razlog, razlog postojanja, samo ga morate pronaći. Imajte vjere i znajte da se pozitivno učenje može izvući iz svega, čak i iz najtragičnijih događaja.

Ne pokušavajte razumjeti ili manipulirati situacijom – samo pokušajte izvući nešto što vam služi kao poučavanje, što vas tjera da idete naprijed jače nego prije.

Pisac Dean R. Koontz jednom je rekao da su naše molitve uslišane, samo je pitanje znati pažljivo slušati i vjerovati im.

Bog šapuće. I baš taj šapat će vam pokazati put kojim ćete ići. Također, primijenite ovu ideju sa svojim uvjerenjima, vidjet ćete da djeluje.

lamenteemeravigliosa.it/Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr