Ova torta je nevjerojatno ukusna, vizualno privlačna, bogata nutrijentima i savršena za posebne prilike. Priprema se vrlo brzo, a okus će malo koga ostaviti ravnodušnim! Savršena ideja za proslavu, rođendan ili druženje.

atma.hr – 52




Sastojci:

Za koru:

  • 200g datulja (bez koštica)
  • 100g badema
  • 50g oraha
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica rastopljenog kokosovog ulja

Za kremu:

  • 200g indijskih oraščića (potopljenih u vodi najmanje 4 sata, idealno preko noći)
  • 100g kokosovog ulja (otopljenog)
  • 100ml agavinog sirupa ili drugog sladila
  • Sok od 1 limuna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200g svježeg bobičastog voća (maline, borovnice, jagode…)

Za ukrašavanje:

  • Svježe bobičasto voće
  • Listići svježe mente
  • Naribana tamna čokolada (opcionalno)

atma.hr – 52




Upute:

Priprema kore:

U procesoru za hranu sameljite bademe i orahe do sitnih komadića.

Dodajte datulje (koje ste namakali oko 20 minuta u vodi) i sol i blendajte dok smjesa ne postane ljepljiva.

Ravnomjerno pritisnite smjesu na dno kalupa za torte obloženog papirom za pečenje.

Stavite u zamrzivač dok pripremate kremu.

Priprema kreme:

Ocjedite indijske oraščiće i stavite ih u snažan blender.

Dodajte otopljeno kokosovo ulje, agavin sirup, sok od limuna i ekstrakt vanilije. Blendajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Ako je potrebno, dodajte malo vode da olakšate blendanje.

Dodajte polovicu svježeg bobičastog voća u kremu i lagano promiješajte žlicom da se ravnomjerno rasporedi.

Izlijte kremu preko pripremljene kore i poravnajte.

Stavite tortu u zamrzivač na najmanje 4 sata, idealno preko noći.

atma.hr – 52




Ukrašavanje i serviranje:

Prije serviranja, izvadite tortu iz zamrzivača i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 10-15 minuta.

Ukrasite svježim bobičastim voćem, listićima mente i po želji naribanom tamnom čokoladom.

Režite tortu na kriške i poslužite.

Ova torta je prava poslastica koja će oduševiti svakog tko je proba.

ATMA

55 SLATKI VEGAN

SLATKI VEGAN

Slatki vegan

Cjeloviti gurmanski deserti za svaku prigodu

Majstorica u kreiranju zdravijih varijanti slastica s prirodnim zaslađivačima, svježim i organskim sastojcima, Dunja Gulin donosi nam u ovoj slatkoj kuharici maštovite, gurmanske recepte za svaku prigodu.

Hrskavi keksi, kremasti kolači, raskošne torte, slasne savijače, prhke pite i bogata dizana tijesta od prirodnih, cjelovitih sastojaka, bez mliječnih proizvoda, teških masnoća i šećera, zadovoljit će i najzahtjevnije sladokusce, a tu su i omiljeni klasici u zdravijoj varijanti kao što su tiramisu, zapečene palačinke i nezaobilazne zaherice. Sto posto okusa za sto posto gurmane.