atma.hr – 52
Vaš dom je mjesto u kojem se trebate osjećati mirno, opušteno i bezbrižno. Ipak, mnogobrojne stvari i aktivnosti mogu od njega napraviti i ne tako mirno mjesto. S druge strane, određene metode mogu pomoći da svoj dom učinite spokojnim i da se radujete svakom njegovom kutku. Prema feng shui učenju, sljedećih sedam tehnika može vam pomoći u tome.

Napravite red

Nered je “zaglavljena” energija u vašem domu. To može biti i težak korak (pogotovo ako ste kratki s vremenom), ali uvođenje reda, samo po sebi, može biti revolucionaran čin. Primjera radi: stari računi i časopisi koje gomilate unazad nekoliko godina, a koji vam nisu potrebni ili odjeća i obuća koju volite, ali je ne nosite. Riješite se spomenutih stvari (reciklirajte, donirajte) i obezbijedite protok pozitivne energije u vašem domu.

atma.hr – 52
Olakšajte sve napore

Koji kućni posao najmanje volite? Pronađite način da ga učinite zabavnim. Ukoliko npr nemate perilicu i pranje suđa je prava noćna mora, zašto ne biste slušali glazbu dok obavljate taj posao? Čim olakšate napor, više ćete i prihvaćati svoj životni prostor.

Pronađite dobar pogled

Ukoliko imate odličan pogled na prirodu ili mjesto u kojem živite, ostavite zavjese ili rolete razmaknutima kako biste taj divni pogled unijeli unutra. Ako nemate pogled, biste li ga mogli stvoriti pomoću umjetničkog djela? Ovdje pročitajte više kakve slike koristiti, a kakve izbjegavati.

Prigušite svjetla noću

Jarko svjetlo, koliko god bilo osvježavajuće, može utjecati na vaš prirodni ciklus spavanja. Ukoliko progresivno počnete prigušivati svjetlost, stavljanjem naglaska na veću prigušenost kako večer odmiče, vaše tijelo će biti u mogućnosti da se bolje opusti. Koristite svijeće – više ovdje.

atma.hr – 52
Počastite osjetila

Istražite aromaterapijske pjenušave kupke, esencijalna ulja, mirisne štapiće pa čak i obični tamjan kako biste zrak ispunili “slojevima” osjetilne dobrote. Dodajte mekani, pleteni prekrivač na krevet. Nabavite lijepe, tople papuče! Kada ste zadnji put slušali ambijentalnu ili duhovnu glazbu?

Kako koristiti tamjan

Pročistite prostor

Jedna ogromna količina energetskog nereda kojeg skoro svi ignoriramo su nakupljeni bijes, frustracije i povrijeđena osjećanja koja ostaju u našem domu. Samo zbog toga što ih ne izgovarate glasno, ne znači da ih drugi ne osjećaju. Partneri i članovi obitelji koji mirno mogu razgovarati o problemima s kojima se susreću, imaju daleko manje stresa u svom domu. Ukoliko živite sami, izrazite svoje emocije na listu papira, jer vam to može pomoći da se opustite. Redovito pročišćavajte prostor od negativnih emocija, jer na taj način unosite smiraj u svoj dom. Ovdje pročitajte više.

Unesite prirodu u svoj dom

Priroda je vrhunac opuštanja. I sami znate koliko se dobro osjećate kada ste u prirodi pa zašto onda jedan mali djelić ne unijeti i u svoj dom? Biljke, kamenje, kristali – sve što vam odgovara i što će vam pomoći da se povežete s prirodom.

Autor: minimagazin.info