atma.hr – 52
Feng shui je nauk koji je nastao na prostorima stare Kine. Feng znači zrak, a shui znači voda. Nauk se temelji na vjerovanju da kroz svaki dom treba protjecati pozitivna energija (chi), kao bistra izvorska voda i svježi planinski zrak. Feng shui je primjenjiv na sve dijelove vašeg doma. Međutim, najviše pažnje morate posvetiti ulaznim vratima. Ona predstavljaju barijeru između vašeg intimnog života i vanjskog svijeta. Iskoristite slijedeće savjete da biste u svoj dom unijeli pozitivnu energiju.

Osjećaj dobrodošlice

front-door-mats-design

Uredite prilaz kući. Popravite pokvareno svjetlo. Nabavite novi otirač. Kupite zvonce koje se oglašava prijatnim zvukom. Ako ništa, svaki dan metlom očistite predulaz. To su neke osnovne stvari koje vaš dom čine ugodnim i pune ga pozitivnom energijom.

Mirisi i boje

flower_front_door-421x580

Mirisno i šareno cvijeće donosi ljepotu i zdravlje u vaš dom. Vodite računa o njemu i ono će vam, zauzvrat, pružiti energiju zahvaljujući kojoj ćete imati sve što poželite.

atma.hr – 52
Vjetreno zvono

getDynamicImage-520x580

Vjetrena zvona sprečavaju negativnu energiju da uđe u vaš dom. Postavite ga negdje gdje postoji strujanje zraka, nikako direktno iznad ulaznih vrata i nipošto nemojte sjedati ispod njih. Cjevčice moraju biti šuplje, jer njihova svrha je da uvlače negativnu energiju koju zatim transformiraju u pozitivnu i izbacuju je van.

Istaknite adresu

front_door_design-549x580

Vodite računa da su adresa i broj kuće uvijek vidljivi. Održavajte ih, čistite i mijenjajte kada dotraju. Na ovaj će način pozitivna energija uvijek znati gdje vas može naći.

atma.hr – 52
Svakodnevno koristite ulazna vrata

red-front-door-415x580

U kuću nikada nemojte ulaziti na sporedna vrata (kroz terasu, podrum ili zadnja vrata). Ako želite svoj dom ispuniti pozitivnom energijom, uvijek, ali uvijek koristite prednja ulazna vrata. Ako i ne izlazite vani u toku dana, obavezno otvorite i zatvorite vrata. Na taj način ćete privući zdravlje i bogatstvo u svoj dom.

Ne “navlačite” smeće ispred vrata

front-door-design-439x580

Što se više i šire vrata mogu otvoriti, to su vama veće mogućnosti za uspjeh. Ne skupljajte nepotrebne stvari i ne gomilajte ih pred ulaznim vratima. Ukoliko su vam vrata “zatrpana” svim i svačim, ne nadajte se da ćete imati novca, snage i energije da idete kroz život. Međutim, ako je sve uredno i na svom mjestu, omogućit ćete protok pozitivne energije i samim tim obezbijediti sigurnost, udobnost i sreću u svom domu.

Autor: minimagazin.info