Svako ljudsko biće prolazi kroz različite faze života koje su gledajući iz astrološkog kuta povezane s kretanjem planeta na nebu. Planeta Jupiter, najveći gigant i najveći dobročinitelj na nebu, svakih 12 godina daje nam priliku za učenje, duhovni rast i razvoj, širenje horizonata i osobnu sreću. Jupiterove godine su godine u kojima stječemo mudrost, gradimo svoju životnu filozofiju i slijedimo svoju misiju i svrhu.

atma.hr – 52
Oko 29. godine života doživljavamo prvi Saturnov povratak. Za godine od 28.-30. možemo reći da su ključne za naš život. Ovo su godine u kojima nas Saturn prvi put poziva na odgovornost. Više nismo djeca i vrijeme je da preuzmemo odgovornost za sebe i svoj život. U ovim godinama Saturn će nas pitati što smo stvorile, jesmo li se „skrasile“, udale, rodile djecu, imamo li stalan posao i krov nad glavom?

S druge strane, ako smo se rano udale i rodile djecu, a pritom „izgubile“ sebe, Saturn nas može razdvojiti od partnera koji koči naš osobni razvoj. Ovo su godine koje često prati mnogo brige, umora, patnje, boli, težine, straha, nemoći, nesigurnosti i potiskivanja emocija, ali također i usvajanja važnih životnih lekcija.

Sljedeća važna faza u našem životu je Uranova. Događa se između 40. i 43. godine života i obilježena je naglim životnim promjenama. Ovo je faza buntovništva i faza kad više ne trpimo konvencije i norme pa je s razlogom zovemo “krizom srednjih godina”. U ovim godinama ne podnosimo niti jedan oblik sputavanja slobode i najčešće provodimo radikalne promjene u svome životu.

atma.hr – 52
Između 57. i 59. godine života, Saturn opet nastupa i podvlači crtu pod dotadašnji način života. Ovo je vrijeme kad zbrajamo svoja postignuća i analiziramo svoje životne uspjehe i neuspjehe. Može biti vrijeme ubiranja plodova životnog rada, ali također i prolazne anksioznosti ukoliko mislimo da nismo bile dovoljno uspješne. U ovoj fazi života suočavamo se s realnošću.

Posljednja faza u životu je oko 84. godine. Ovo je faza u kojoj sabiremo sva iskustva koja smo kao duša u tijelu stekle u ovom životu pa na temelju toga donosimo odluku da li još trebamo ostati ili nam je vrijeme da krenemo na neko bolje mjesto…

Sanja Vicić, energetski i astro terapeut
www.infinitely.hr

Upisom na INFINITELY mailing listu postaješ dio podržavajućeg okruženja visokih vibracija

BHAGAVAD GITA