Ovaj je holistički priručnik sveobuhvatan vodič za sve koji se žele baviti aromaterapijom i ublažiti širok raspon tjelesnih, mentalnih i emocionalnih tegoba. Napisan je stručno, ali razumljivo te je primjeren kako iskusnim učiteljima i praktičarima tako i početnicima.

atma.hr – 61
Osim podrobnih uputa o tome kako valja birati i primjenjivati eterična ulja, ova korisna knjiga:

  • opisuje početke aromaterapije te objašnjava njezino funkcioniranje
  • obuhvaća bogato ilustriran pregled više od četrdeset eteričnih ulja
  • upućuje kako stvarati vlastite mješavine
  • donosi detaljne opise postupaka masaže odraslih i djece, popraćene fotografijama
  • pruža precizne opise slučajeva i nudi praktične savjete za tretiranje tegoba.

Čitajući ovu knjigu upoznat ćete se s počecima aromaterapije te najvažnijim osobama u njezinoj povijesti i razvoju. Potom su podrobno objašnjena osnovna botanička i kemijska načela aromaterapije, a slijedi poglavlje o postupku izbora eteričnih ulja za pojedinog klijenta te o njihovu miješanju s baznim uljima za potrebe masaže.

Slijedi opširan pregled eteričnih ulja, koji obuhvaća podatke o podrijetlu svakog pojedinog ulja, o svojstvima biljke od koje se dobiva i o načinu dobivanja, a navedena su i komplementarna ulja te najčešće svrhe primjene.

Poglavlje o masaži vodi vas, korak po korak, kroz postupke za cijelo tijelo, a fotografije rada stručnog aromaterapeuta usredotočene su na položaje ruku i prstiju. Sljedeće poglavlje objašnjava osnovnu anatomiju sustav po sustav, podrobno opisujući funkcioniranje tijela i moguće primjene aromaterapije za liječenje svakog pojedinog organa ili sustava.

atma.hr – 61
Na kraju knjige su poglavlja koja sadrže informacije o tome koja je ulja moguće primjenjivati za određene bolesti i stanja te kako pokrenuti vlastitu praksu.

O autoru:

Joanna Hoare bavi se aromaterapijom više od dvadeset godina. Međunarodnom savezu aromaterapeuta (IFA) pridružila se u vrijeme njegova osnivanja 1985. godine, a 2004. godine izabrana je za predsjednicu.

Danas istražuje za IFA-u te putuje svijetom, napose Dalekim istokom, poučavajući aromaterapiju.

Joanna Hoare: Aromaterapija

Aromaterapija sveobuhvatni prirucnikminiOvaj je holistički priručnik sveobuhvatan vodič za sve koji se žele baviti aromaterapijom i ublažiti širok raspon tjelesnih, mentalnih i emocionalnih tegoba. Napisan je stručno, ali razumljivo te je primjeren kako iskusnim učiteljima i praktičarima tako i početnicima.

256 stranica, format: 26×19.50 cm

Cijena: 175 kn