People photo created by senivpetro - www.freepik.com

Talijanski kozmetičari su osmislili jedinstvene navike koje svaka žena treba raditi ujutro kako bi izgledala svježe i odmorno.

atma.hr – 78
Talijanska masaža koristi samo tri metode: tapkanje, štipkanje i šamaranje lica. Šamaranje se vrši prstima i dlanovima, štipkanje palcem i kažiprstom, a tapkanje kažiprstom i srednjim prstom.

1. Nanesite hranjivu kremu.

2. Počnite praviti linije na licu: od brade do vlasišta. Započnite laganim tapkanjem vrhovima prstiju, a zatim počnite štipkati lice, a zatim ga lagano šamarajte. Radite ovo 1 do 2 minute, dok se ne pojavi crveni trag na licu.

3. 1 minut vršite horizontalno pomicanje ruka od vrata ka vlasištu.

4. 2 minute pravite linije prstima ravnajući bore iznad obrva (pratite luk obrva pa povlačite liniju iznad korijena nosa), a zatim i iznad usta (prstima crtajte linije brkova).

5. 1 minut štipkajte i ravnajte lice jakim pokretima od nosnica do jagodica.

6. Sada vršite pritisak duž linije jagodica i oko očiju. Započnite s kratkim pritiscima koji traju oko 1 sekunde, a zatim ih povećavajte, ali i jače pritišćite. Masirajte lice 2 minute tako, kao da želite “podignuti” jagodice.

atma.hr – 39

7. Pritisnite točke ljepote (brada, nosnice, iznad korijena nosa) u trajanju od 1 minute.

8. Pritišćite tonične točke (ispod donje usne; na jagodicama; korijen nosa, kraj obrva) u trajanju od 1 minut.

9. Završite samomasažu lica laganim prelaskom vrhova prstiju preko lica.

Masaža lica je vrlo važna i možete je raditi kako sami osjećate da treba. Ne morate se pridržavati gore navedenih koraka. Jednostavno, nanesite kremu i peglajte bore.

Pogledajte i ovaj video i pokušajte izvesti i ovaj tip masaže:

stil.kurir

atma.hr – 78