Većina popularnih pjesama na našim prostorima je o neuspjelim vezama, ovisničkim odnosima, bolnim ljubavima, prevarama… Sve su to tekstovi s emocijama nižih vibracija koje nam stvaraju uvjerenja da ljubav boli te da je tuga, očaj, razočaranje, ljubomora ili bol uobičajena stvar u vezama i životu.

Svi već znamo koliko su bitne riječi koje izgovaramo i kako one utječu na naša uvjerenja i emocije. Zamislite koliko se utjecaj na podsvijest pojačava kad su riječi u kombinaciji s glazbom. Glazba ima posebnu frekvenciju koja nas stavlja u stanje alfa valova – stanje blage hipnoze, a tada je utjecaj riječi na našu podsvijest još veći.

Istraživanje koje se provodilo na Sveučilištu Sussex otkrilo je kako glazba s pozitivnim porukama ima utjecaja na psihu slušatelja. Pokazalo se da su se ispitanici koji su slušali pjesme s pozitivnim tekstom kasnije ponašali s više empatije prema drugima nego ispitanici koji su slušali glazbu s negativnim porukama u tekstu.

A osim povećanja empatije, možemo putem glazbe koju slušamo i pjevamo poraditi na mijenjanju uvjerenja koja nam ne služe u ona koja nam služe i samim time izmanifestirati bolju realnost.

Većina popularnih pjesama na našim prostorima je o neuspjelim vezama, ovisničkim odnosima, bolnim ljubavima, prevarama… Sve su to tekstovi s emocijama nižih vibracija koje nam stvaraju uvjerenja da ljubav boli te da je tuga, očaj, razočaranje, ljubomora ili bol uobičajena stvar u vezama i životu. A ne mora biti. Dapače, možemo zaista imati vezu, partnera/icu, posao i život iz snova. Sve je stvar naših uvjerenja.

Srećom, pojavljuje se sve više umjetnika i na našim prostorima kojima je cilj inspirirati, motivirati i osvijestiti kroz glazbu. Tako i life coach glazbenica Anamarija Ferrari ima za cilj osvijestiti slušatelje, promijeniti uvjerenja koja im ne služe i podići vibraciju kroz modernu glazbu te na taj način spojiti svijetove koji su do sada bili “odvojeni”.

Njezina prva pjesma zove se Sinkroniciteti te govori o tome kako kada slušamo sebe i pratimo svoje snove i intuiciju, sve se posloži da tako i bude. Sinkronicitete možete poslušati ovdje:

Cilj ove life coach glazbenice je imati pjesme različitog glazbenog stila za svačiji ukus, s poveznicom u inspirirajućim, afirmativnim tekstovima. Sljedeća pjesma je u reggae stilu naslova “Dolazi mi sve” idealna za, kako Anamarija kaže, manifestiranje svega što želimo.

Pazite li i vi što slušate i pjevate?

Koje su vaše najdraže pjesme za dizanje vibracije?