Postoji stara Afrička izreka koja kaže:

Kad nema neprijatelja iznutra, izvanjski neprijatelji ti ne mogu nauditi.

Kad odbiješ dopustiti bilo kakvoj sumnji da prebiva u tvom vlastitom umu, onda ne postoji ta sumnja drugih koja će ikada zamagliti tvoju prosudbu.

atma.hr – 39

Kada stvoriš snažan um, ne postoji netko drugi tko te može poraziti svojim riječima ili prosudbama.

Kad TI vjeruješ u sebe, ne trebaš drugoga da vjeruje u tebe.

Jer drugi, zapravo nemaju ulogu u tome tko ćeš postati. Samo TI imaš pravo to odlučiti. Samo ti možeš ODLUČITI hoće li mišljenja drugih postati tvoja stvarnost ili TI stvaraš svoju sudbinu.

Najveći izazov i najveća prepreka s kojima se može suočiti bilo koje ljudsko biće su vlastite sumnje, vlastiti strahovi i vlastite uvjetovane misli.

Ako želiš živjeti svoj san, morat ćeš se boriti za to. Morat ćeš se boriti u najvećim bitkama svog života.

atma.hr – 39

Morat ćeš se boriti s vanjskim neprijateljima. Ljudima koji ne vjeruju u tebe, ljudima koji ti čine loše, ljudima koji te spuštaju.

Morat ćeš se boriti s bliskim neprijateljima. Onima koji su ti bliski i koji bi te mogli povrijediti ili s onima za koje pretpostavljaš da ne vjeruju u tebe. Onima koji ti žele najbolje, ali njihova ideja podrške je da vas podsjete na ono što se ne može učiniti, ili se ne bi trebalo ni pokušati…

Ali najgori od svih su unutarnji neprijatelji. Morat ćete se boriti s onim što izgleda kao vojska u tvojoj glavi. Vojska sumnje, straha od neuspjeha, straha od osude, nedostatka uvjerenja.


Widget not in any sidebars

Glasovi unutar glave govore:

Nisam dovoljno dobar.

Nisam dostojan.

Želim to učiniti, ali ne mogu.

Želim dati onima koje volim, ali ne mogu.

Nisam dostojan ljubavi.

Nikad to neću moći učiniti.

Ja sam beznadan.

Pokušao sam sve!

Svijet je protiv mene.

Nitko ne vjeruje u mene.

Moj život ne vrijedi živjeti.

Ne postoji veća bol koja ti se može nanijeti, nego tvoj vlastiti unutarnji neprijatelj.

Tvoje vlastite misli će uzrokovati više boli od bilo koga ili bilo čega. One se mogu usporediti s teroristom koji živi u tvojoj duši…

Ali, kada naučiš kontrolirati i upravljati svojim umom, možeš usmjeriti taj unutarnji glas da radi za tebe, a ne protiv tebe.

Možete ga natjerati da radi za tebe stvaranjem snažne budućnosti. Budućnosti s kojom ćeš se ponositi, ponositi što ćeš je živjeti.

Učinite to ne samo na način da imaš ciljevima, već da imaš smislene ciljeve. CILJEVE zbog si uzbuđen probuditi se svako jutro.

Učini to s razumijevam koja je svrha tvog života.

atma.hr – 39

ZBOG ČEGA SVE TO RADIŠ?

Kada znaš te stvarim kada radiš na sebi SVAKI DAN, može utišati taj glas u svojoj glavi. Možeš se osjećati dovoljno dobro jer jesi dovoljno dobar.

Ali potrebna je posvećenost. Predanost svakodnevnoj praksi rada na sebi.

Izbaci iz svog života nešto na što trošiš puno vremena, a što ti ne donosi ništa dobro za tebe i zamijeni to svakodnevnim radom na SEBI.

OSNAŽI SE!

Neka tvoj život bude tvoja pobjeda!

atma.hr

32 OSTVARI SVOJE NEOGRANIČENE SPOSOBNOSTI

banner ostvari svoje