Foto: pixabay.com

Kažu da je život ono što ti se dogodi dok ti planiraš nešto drugo. I to svi trebamo zapamtiti, kako bismo, kad ponovo budemo na redu za surovi test, ostali na nogama.

atma.hr – 52
Događa se svima. Život jednostavno nekad učini da padnemo “na dno”, odnosno dostignemo ekstremnu točku loše sreće, nevolje i očaja.

Emocije, fizičko zdravlje, društveni život i karijera odu “do vraga”. Dva vjerna “druga” tada jedini ostaju uz nas – strah i tuga.

Svatko prolazi kroz ovakve “testove” sudbine s vremena na vrijeme. Drama i loše stvari se događaju svakome. Neizbježno.

Kažu da je život ono što ti se dogodi dok ti planiraš nešto drugo. I to svi trebamo zapamtiti, kako bismo, kad ponovo budemo na redu za surovi test, ostali na nogama. Ali ipak će boljeti. Mnogo.

Što ljudi osjećaju tijekom ovakvih trenutaka?

Osjećaju se uglavnom izgubljeno. Ne znaju gdje pripadaju. Ne osjećaju da će se ikada dogoditi nešto lijepo, da će ovi trenutci ikada proći.

atma.hr – 52
Osjećaju da su sami usred pustinje horrora. Stanje se dodatno pogoršava s ovim negativnim mislima.

“Patnja i bol su uvijek neophodni – od njih svijest postaje šira, a srce veće.” – Fjodor Mihajlovič Dostojevski 

Vaša najveća životna greška je – strah

Svaki čovjek se plaši nepoznatog i to je sasvim normalno. Ali, buduće događaje ne možemo ni predvidjeti ni zaustaviti.

Kada problemi dođu “preko glave”, kad osjećamo da ćemo se ugušiti, ostaju nam samo dvije opcije – prva je da se nastavimo gušiti i da sažalijevamo sebe, a druga da pokušamo nadvladati sve što nam se dogodilo i da nastavimo koračati svojim putem.

Izbor je na vama, odluka je samo vaša.

stil.kurir