Art: Adam Scott Miller

Seksualna energija je magnetizam između polariteta u cijeloj kreaciji koji daje pokret i život. Kod čovjeka to nije samo seks, to je i sila koja nas gura naprijed, inspiracija, to je kreativnost, to su naše sposobnosti, strast. Blokiranje takve bazne energije vidimo kada čovjek nema inspiraciju. Kada mu je svejedno, nema strast ni prema čemu. Nema kontakt sa svojim potrebama, jer nema kontakt s unutarnjim djetetom.

atma.hr – 78
Ovisno kako dijete percipira svijet odraslih, prvenstveno svojih roditelja, kasnije se otvara ili zatvara prema nekim aspektima svog bića.

Ako dijete percipira svijet odraslih kao dosadan, vidi kako su roditelji nezadovoljni jer se moraju tjerati ići na posao, ne slažu se i slično, taj je svijet ocrnjen unutar njega.

To što vidi, sve nabrojano, znači imati dijete i stvara se otpor u podsvijesti, koja zatim blokira sve one aspekte osobnosti koji sudjeluju u roditeljstvu.

To automatski znači i samoblokadu seksualne energije. Ona se ne tiče samo fizičkog seksa. Seksualna energija je magnetizam između polariteta u cijeloj kreaciji koji daje pokret i život i možemo reći da je sve što postoji seksualna energija.

Kod čovjeka nije samo seks, to je i sila koja nas gura naprijed, inspiracija, to je kreativnost, to su naše sposobnosti, strast.

Blokiranje takve bazne energije vidimo kada čovjek nema inspiraciju. Kada mu je svejedno, nema strast ni prema čemu. Nema kontakt sa svojim potrebama, jer nema kontakt s unutarnjim djetetom. Organsko unutarnje dijete nema problem s odrastanjem, ono nije nezrelo.

Takav čovjek također nema sile koja ga pozitivno inspiracijom goni da završi bilo što što počinje raditi za sebe. Ne može se zaista otvoriti odnosima, odnosi su neautentični, projekcije.

Ovisno o karmi, nekome se takvo samoblokiranje seksualne energije događa uslijed trauma i u kasnijoj dobi. Ali to su onda uglavnom zaista jake egzistencijalne traume na razini korijenskog centra koje se tiču preživljavanja.

atma.hr – 78
Kad se kaže da osoba nema reguliranu seksualnu energiju to ne znači samo fizički seks, to je princip koji prožima čitav život.

Rješenje je riješiti primarna sjećanja i impresije vezane za odrastanje i svijet odraslih ili traume nastale kasnije.

Jer taj svijet u ovoj realnosti je primarno svijet šarenih i prekrasnih odnosa i možemo ga vidjeti realno tek oslobođenjem od primarnih impresija.

Saša Momić

67 STVORITE NOVO JA

banner za knjige stvorite novo ja