Foto: pixabay.com

Kada se pogledaš očima svoje duše, spoznat ćeš da ti nisi tvoja iskustva, nego da si vječna moćna duša koja OVDJE prolazi kroz iskustva kao djeliće svoga putovanja vraćajući se doma – Izvoru.

atma.hr – 52
Kada se pogledaš očima svoje duše, vidjet ćeš da si već sada (i oduvijek) dobar baš takav kakav jesi i da ne trebaš ništa činiti, nikamo ići, ništa mijenjati… da bi to tek postao. Jer ti to već jednostavno JESI.

“Pravo putovanje otkrića ne sastoji se u traženju novih krajolika, već u novom pogledu.” – Marcel Proust

Kada se pogledaš očima svoje duše, vidjet ćeš da su tvoja prošlost, tvoja sadašnjost i tvoja budućnost tek trenuci u vječnosti – beskonačnosti vremena i prostora kojima kroz iskustva ove OVDJE stvarnosti putuje tvoja duša prema svom konačnom odredištu – sjedinjenju s Izvorom.

Kada se pogledaš očima svoje duše, spoznat ćeš da ti nisi tvoja iskustva, nego da si vječna moćna duša koja OVDJE prolazi kroz iskustva kao djeliće svoga putovanja vraćajući se doma – Izvoru.

Kada se pogledaš očima svoje duše, tvoje pitanje “Zašto sam ovdje?” otključat će odgovor “Zato što…”. Tvoja vizija će postati jasna jer…

Tko gleda vani, sanja, a tko gleda unutra, budi se.” – Carl Gustav Jung

Kada se pogledaš očima svoje duše, svako tvoje “zašto” pronaći će svoje “zato”. Jer ono što je za tebe, za tvoje najviše dobro već jest u tebi. Oduvijek i zauvijek.

atma.hr – 52
Kada se pogledaš očima svoje duše, jednostavno ćeš znati i moći otpustiti sve one koji su okupirali tvoj um, tvoje srce i… čitavog tebe, a koji zapravo nikada nisu bili tvoji. Niti si ti bio njihov.

Kada se pogledaš očima svoje duše, počet će nestajati i od tebe odlaziti sve ono čega si se grčevito držao vjerujući da je tvoje i uvjeravajući se da je za tebe dobro. A to zapravo nikada nije bilo.

Kada se pogledaš očima svoje duše, vidjet ćeš da je sve ono što si doživio vani bio tek odraz tvoga unutra. I shvatit ćeš da se u ogledalu tvojih životnih iskustava odnosa i situacija s drugima uvijek odražavalo sve ono što si isijavao iznutra.

A tada ćeš znati i moći PRIHVATITI – najprije sebe, a onda i sve druge, OPROSTITI – najprije sebi, a onda i svima drugima i ZAVOLJETI – sebe, a onda i sve druge…

I zato…

“Zatvori oči i vidi.” – James Joyce

Jer pravoga sebe vidjet ćeš, konačno, tek kada progledaš svojim unutarnjim očima.

Martina Setnik

Prethodna objavaSvemir nikada ne odustaje od tebe – 11 poruka pomoći!
Slijedeća objavaVegetarijanske sarme – Recept + video
Martina Setnik
Ime mi je Martina Setnik. Tragajući za odgovorima na pitanja kojima je na neki način oduvijek, a osobito u posljednjih nekoliko godina moga života, bila posvećena moja pažnja – tko sam ja, zašto sam ovdje, što trebam činiti da bih živjela ono što ja u svojoj biti jesam, kako da otkrijem svoje svjetlo i živim ga za svoje i za najviše dobro svih koji me okružuju – sve više i sve dublje uranjala sam u sve raspoložive mi sadržaje iz područja duhovnosti i osobnog razvoja. Sada znam da sam, kao i svatko, ama baš svatko od nas, dobra baš takva kakva jesam. Veliku i značajnu ulogu u osvještavanju mog unutarnjeg djeteta odigralo je slikanje akrilnim bojama (koje je i dalje neizostavni dio moga života), a ono što je, vjerujem, utjecalo na moju najdublju unutarnju transformaciju je tehnika koje sam i sama u međuvremenu postala certificiranim procesorom – PEAT. Priroda, meditacija i slikanje su punionice moje dobre energije, a ako moji tekstovi na Atmi (što je opet jedan od poziva moje duše) uspiju potaknuti makar nekoga od vas da zasvijetli svojim svjetlom, moja misija će biti ostvarena.