Designed by Freepik

Kada sebe voliš, znaš da je u konačnici sve uvijek u redu i da ti se neće dogoditi ništa što ne služi tvom daljnjem rastu i razvoju kao osviještene osobe.

atma.hr – 78
Kada voliš sebe, tada brineš o svom zdravlju. Prekidaš s lošim životnim navikama i usvajaš nove. Pričaš sa svojim tijelom i osluškuješ njegove potrebe

Kad voliš sebe, ne dopuštaš drugima da te iskorištavaju. Znaš reći NE i postaviti granice.

Kada voliš sebe, trudiš se razumjeti svoje postupke i svoje reakcije na tuđe postupke. Kada shvaćaš, onda uklanjaš prepreke tvog uma ka sretnijem življenju.

Kada voliš sebe, cijeniš ono što jesi i trudiš se postati još bolja osoba. Uvažavaš tuđe mišljenje o sebi, ali zadržavaš i svoje.

Kada voliš sebe, stičeš hrabrost da se pogledaš duboko iznutra i vidiš sebe i svoje prethodne postupke sa samilošću i pri tom se ne osuđuješ.

Kad voliš sebe, ne dopuštaš strahu i sumnjama da rukovode tvojm postupcima, nego ih rastačeš radom na sebi.

Kada voliš sebe, govoriš samo istinu i ne zamaraš se s lažima. Kad te drugi hoće povrijediti riječima, gledaš TKO ti govori, a ne ŠTO ti govori.

Kada istinski voliš sebe, onda znaš voljeti i druge. Prestao(la) si druge osuđivati, stvarati mišljenja o njima i trpati ih u ladice “dobar” ili “loš”.

atma.hr – 39

Kad voliš sebe, dopuštaš da te vodi tvoj Viši Ja, a ne tvoj ego. Znaš da tvoje Mudrije Ja zna beskonačno više od tvog malog ega.

Kada voliš sebe, prihvaćaš konačno život onakvim kakav jeste i ne opireš se promjenama. Znaš da će ti promjena, iako ispočetka teška, u konačnici donijeti nešto puno bolje i veće nego si mislio(la).

Kada voliš sebe, voliš sve stvoreno, sve što živi i diše, cijeniš ljepotu i umijeće Božanskog Stvaranja, te zato kreiraš za sebe život kakav želiš svojom usmjerenom namjerom, mišlju i emocijom.

Kada sebe voliš, znaš da je u konačnici sve uvijek u redu i da ti se neće dogoditi ništa što ne služi tvom daljnjem rastu i razvoju kao osviještene osobe.

Kada voliš sebe, dižeš svoju vibraciju i privlačiš u svoj život druge ljude koji su naučili voljeti i cijeniti sebe.

Zato, voli sebe nesebičnom ljubavlju i prihvati svaki novi dan kao poklon i priliku da sebe zavoliš još više, sve dok ne dosegneš najviši stadij – stanje Neuvjetovane Ljubavi. Tada konačno otpadaju sve prepreke, sve loše nestaje jer tada ništa i ne vidiš kao loše jer sve je za tvoje Najveće Dobro i sve to je dio tvoga Puta.

Utočište

atma.hr – 78