Mi ljudi smo došli na ovaj svijet da bi učili. O sebi. Zanimljivo je to da dolazimo s velikom mudršću u sebi koje nismo svjesni i koju osvještavamo kroz iskustva.

Najčešće čovjek da bi spoznao sebe prolazi kroz iskustva i to ona teža. No, čovjek ne zna da svoju mudrost koju ima u sebi ne mora učiti putem težih iskustava. Može i slušajući sebe, svoj unutarnji glas doći do svih spoznaja koje treba.

atma.hr – 39

Koliko se puta vama dogodilo da ste upali u kontrast koji vas je jako dobro naučio lekciju koja vam je toliko trebala. A prije njega, znali ste da je upravo to ta lekcija koju trebate naučiti. Znali ste. Promatrajući svoj život, i poduzimajuću akcije za koje ste znali da „morate tako“ ili da bi „ trebalo tako“ uvodili ste sami sebe u kontraste, dok ste istovremeno osjećali da cijelo vaše tijelo, i duša vrišti za potrebom potpuno drugačijih djela koja niste napravili jer je racio rekao drugačije.

Opće prihvaćene norme koje nam daju rješenja za život uvode nas često u otpore protiv sebe jer naše rješenje ne mora biti u skladu sa normama koje drugi od nas traže da zadovoljimo.

Zbog potrebe prihvaćenosti i potvrđenosti često se ogledamo u drugim ljudima i zbog njihove toliko potrebne pozitivne reakcije,  i potvrde da je dobar, čovjek prečesto odabire izbore koji nisu njegovi već tuđi.


Widget not in any sidebars

S tim dobije privremeno dobar osjećaj no tada mu Svemir pokaže da ga on ne prihvaća s tim rješenjem i tada ga uvede u kontrast. Drugim riječima rečeno, kada radite protiv Svemira i svog unutarnjeg glasa, tada ne prihvaćate vaše najbolje rješenje. Da bi vam Svemir to i dokazao, tada vas uvede u kontrast, jer shvaća da ne prihvaćate sebe, ne slušate svoj unutarnji glas i kad tako radite ne krećete se prema svom rješenju. Da bi vas preusmjerio na pravi put, kao navigacija, on prekalkulira informacije  i povede vas putem kojim ćete se vratiti na svoj put. Kad do toga dođe, budući ste fulali skretanje, on vas često vodi težim putem jer ste tako odabrali ne slušajući signale koje je slao prije a koji su vodili najlakšim mogućim putem.

Da bi izbjegli kontraste i na najlakši način učili o sebi i tako se ujedno kretali i putem koji je vaš put i koji je jednostavan za vas, trebate samo dvije stvari. Bar jednom tjedno ostati na par sati sami sa sobom, kako bi se vratitili u svoj svijet i osluškivali što se u njemu događa, i drugo donositi odluke koje su usklađene sa glasom koji u vama vrišti da ga čujete.

atma.hr – 39

Ne ignorirajte svoj unutarnji glas jer to ste vi, to je vaša mudrost koja vas nikad neće iznevjeriti i nikad vas neće uvesti u kontrast i neće kreirati težak životni repertoar ako je slušate, volite i poštujete.

Sretno!

Autorica:                                                     

Melita Manojlović, life i business coach, NLP trener[email protected]

Više informacija o edukacijama, NLP-ju, manifestiranju želja i zakonu privlaćenja saznajte na www.melitamcoaching.com

Pratite Melitu Manojlović na Facebook stranici https://www.facebook.com/melitamcoaching

Vše o zakonu privlačenja pogledajte na videima na YouTube kanal Melite Manojlović https://www.youtube.com/channel/UCOTQ-Js7HWmNOPjLNSPN8FQ

54 VEDSKA MATEMATIKA

banner za knjige vedska matematika