atma.hr – 52
Sigurno ste se u životu susreli bezbroj puta sa nekim problemom, situacijom ili nečim trećim i znali ste što je problem, ali niste znali kako ga riješiti. Jer da ste znali kako sigurno biste ga i riješili.

I ja sama i mnogi moji klijenti bili su u istim tim i takvim situacijama. Znaš što trebaš promijeniti na sebi i u svom životu i svjestan si obrazaca koji nisu dobri za tebe, ali jednostavno nemaš alat, ne znaš način.


Widget not in any sidebars

Tapkanje, EFT kao tehnika je alat koji nam služi za učinkovito rješavanje emocionalne napetosti i emocionalnog naboja, jer upravo su neprorađene i zakopane emocije te koje stvaraju naboj u određenim situacijama i one su te su te koje nas koče da idemo naprijed i drže da stojimo na mjestu.

Ako na primjer uzmemo neko ponašanje koje želimo promijeniti, ne želite  više biti žrtva na poslu i raditi i svoj i tuđi posao i kipite od bijesa zbog toga a ne znate što napraviti jer se pri tom bojite i otkaza vaš emotivni naboj na tu situaciju samo raste i raste i raste.

I vjerojatno više od 80 % svoga dana vi provodite razmišljajući o tom bijesu i o tom strahu. I polako vam to postaje fokus i samo o tome razmišljate.

Naravno kako zračiš tako i privlačiš i onda se i ostale situacije u životu krenu slagati tako dok ne dođete do toga da ste bijesni na cijeli svijet ali vas je strah išta reći.

I živite tako i gutate u sebi i šutite i gutate, i živite i šutite i gutate…

Sve dok se sve to lijepo ne manifestira i na fizičkoj razini i onda se razbolite ili “puknete” pa potražite pomoć u raznim antidepresivima.

Ali polako od emocionalnog stanja do bolesti malo je duži put, tu su sve grozne situacije koje vam se dešavaju, tu su svađe s prijateljima, partnerima, obitelji, djecom… I sve se raspada, i vi se raspadate…

I znate da trebate prestati i znate što sve nije dobro ali ne znate kako izaći iz tog začaranog kruga.

Kada sampočela tapkati kao i moji klijenti, vidjela sam da je tapkanje zapravo moćan alat koji nam pomaže da svoje emocije stavimo pod kontrolu i da stanemo i pogledamo stvari iz nekog drugog kuta, kao i da prihvatimo vlastitu odgovornost za naše emocionalne reakcije, jer to kako se mi osjećamo i to kako mi sami gledamo na svijet stvara sliku našeg života onako kako ju vidimo mi.

Onoga trenutka kada u rukama imate alat koji će vam pomoći proživjeti i otpustiti emocije i fizičke reakcije na događaje taj tren vi ste slobodni.

I vi birate, birate da li ćete biti ljuti i koliko ćete biti ljuti, birate da či ćete se bojati otkaza ili ćete vidjeti da vas drugi više cijene kada se cijenite sami…

I tog trena kada naučite kontrolirati vlastite emocije vi postajete svjetan kreator svijeta oko sebe i svoje realnosti, svoga života.

Jer onog trenutka kada vi upravljate svojim vlastitim emocijama, a ne vaš emocije vama vi postajete istinski slobodni…

A sloboda je ono što svi želimo, zar ne?

Radosno,
Danijela

Danijela Medaković
EFT praktičar & Life coach
095 7421 162
[email protected]
www.tapkanje.eu
www.danijelamedakovic.com

atma.hr – 52
Prethodna objavaNaštimajte svoju svjesnost
Slijedeća objavaBudi osoba koja želiš biti
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.