Prosječna veličina kuća koje su izgradili Poljaci nedavno se smanjila (trenutno iznosi oko 144 m2). Stanovi su također manji, što znači da se često traži mali i izuzetno funkcionalan namještaj. Kako odabrati stolove za blagovanje kako bi se uklopili u takve interijere?

Sklopivi stolovi za blagovaonicu, dakle maksimalna praktičnost

Blagovaonski stol s mogućnošću njihovog sklapanja dobro su rješenje. Takav namještaj može biti relativno mali na dnevnoj bazi, pa ne ometa kretanje po unutrašnjosti. Međutim, ako je potrebno, tijekom različitih vrsta događaja, oni se mogu prikladno rasklopiti i tako povećati prostor za gozbu.

Funkcionalni oblik okvira stola

Ključnu važnosti pri odabiru malog stola za blagovanje ima okvir takvog komada namještaja. Važno je da ne ometa umetanje stolica koje bi inače stršile daleko izvan njegovih obrisa. Stoga je vrijedno odabrati jednostavna i funkcionalna rješenja, a ne usredotočiti se na jedinstveni, dizajnerski oblik. Naravno, jedno ne isključuje drugo, ali na ovaj faktor se zaista mora obratiti pozornost.

Odabir stola za mali stan ili kuću nije laka stvar. Međutim, zahvaljujući nekoliko jednostavnih koraka, možete uvelike olakšati odluku i odabrati komad namještaja koji će biti lijep i praktičan.

Nedostaje li ovdje nešto? Stolić za kavu je prilično mali komad namještaja, ali bez njega je teško zamisliti udoban i maštovito uređen dnevni boravak ili dnevni boravak. Naravno, možete i bez takvog stola: na primjer, svoju kavu možete staviti na bočnu stranu sofe ili na prozorsku dasku, baš kao knjigu. No, upravo u takvim trenucima, kada tražimo improvizirano mjesto, shvaćamo da bi takav komad namještaja bio vrlo koristan. Koji stolić za kavu odabrati? Postoje različiti stolovi: s pravokutnim ili okruglim vrhom, nižim ili višim, s laganim ažurnim podlogama ili daju dojam masivnih, ravnih ili maštovitih oblina. Osim toga, možete odabrati jednu s ladicom ili policama.

Odaberite uređeni stol

Oblik i oblik stolića su od velike važnosti: to je relativno mali komad namještaja, ali vrlo izložen, a samim time i reprezentativan. Vrijedno je usvojiti pravilo da stol treba biti dobro “uređen” u prostoru, odnosno stvarati kompozicijsku cjelinu s ostalim namještajem. Stoga je dobro rješenje odabrati stol zajedno s cijelom kolekcijom. Ako stol kupujemo zasebno, može se tretirati na dva načina: ili kao nadopuna setu namještaja, a zatim njegov oblik, proporcije i boje trebaju odgovarati njihovom dizajnu, ili kao element dekoracije, tada treba biti u skladu s stavke odabrane za ovu ulogu. Ipak, ne zaboravimo da izgled nije sve. Stolić za kavu trebao bi biti funkcionalan i vrlo praktičan, jer u njegovom društvu obično provodimo dosta vremena, a uz to su i trenuci opuštanja. Tada želimo imati udobnost i udobnost. Tako da se možemo koncentrirati samo na čitanje, pregledavanje interneta, aktivnosti na društvenim mrežama ili jednostavno na razgovor.