Velika bit partnerstva, a posebno duhovnog je očuvati njegovu čistoću. Danas je veliki izazov uopće ostvariti ovakve odnose, a razlog tome je površnost, nedostatak vremena i materijalni interesi. Vrijeme je da se malo više posvetimo dubini naših odnosa kako bi očuvali bar pojedine stvari koje smatramo svetima jedni između drugih.

atma.hr – 78
Današnji način života kao i međuljudski odnosi počivaju na pretjeranoj brzini, obostranoj koristi, a nedostatak vremena koji je danas relativno prisutan utječe na današnje partnere i stvara neprimjetnu hladnoću u odnosu koja ih vremenom udalji.

Virtualna komunikacija i društvene mreže imaju povoljan utjecaj na partnerstvo, ali samo pod određenim uvjetima (fizička udaljenost i emocionalne blokade). Dodatna korist ovakvog tipa komunikacije je što se uvijek možemo podsjetiti našim obećanjima i dogovorima s partnerom.

Kada spominjem partnerstvo, ne držim fokus na seksualnom i emocionalnom partnerstvu isključivo, već prema svojoj konstrukciji, partnerstvo je jako kondenziran i kompleksan pojam. Ako se radi recimo, samo o emocionalnom partnerstvu, ono se sastoji iz mnogo drugih dijelova kao što je seksualno, duhovno, intelektualno… Ukoliko se ostvare kompatibilnosti, utoliko i nastaje partnerstvo.

atma.hr – 39

Ako govorimo o poslovnom partnerstvu, postoje i dijelovi tog partnerstva koja idu od ideološkog, kreativnog, financijskog, prijateljskog, te se ostvaruju jedino ukoliko postoji kompatibilnost.

Prema astrološkom kontekstu, partnerstvo se vidi prema odnosu pozicija Marsa i Venere u komparativnom horoskopu, kao i prema pozicija istih ovih planeta u kućama. Primarno promatramo aspekte koji su vezani za ove četiri planete, a nakon toga, gledamo aspekte ostalih planeta, točki i asteroida.

Ukoliko su Mars jednog partnera i Venera drugog partnera u istim znakovima, u konjunkciji (preklapaju se na jednom stupnju) to su sudbinske veze povezane s kontekstom prave ljubavi. Ukoliko Venera jednog partnera gradi trigon ili sekstil s Marsom drugog partnera i obrnuto, to su karmičke veze i njihov oblik se može ustanoviti ukoliko promatramo poziciju i aspekte partnerskih mjesečevih čvorova. Takve veze mogu nositi osnove prave ljubavi također, ili su povezane s partnerima koji su kroz mnogo prošlih života imali veze sa istom dušom, koju su opet pronašli u ovom životu.

Svakako, kada već govorimo o partnerstvu, ono podrazumijeva i prihvaćanje činjenica koje nisu jednostavne, lako shvatljive. Obično nas se forsira da prihvatimo činjenicu da postoji tamo neko tko nam je kompatibilan i tko je naša druga polovica. Prilikom upoznavanja pravog partnera, kompatibilnog za nas, Univerzum nije zainteresiran za to je li situacija u našem životu idealna, već za činjenicu je li instinktivni i intuitivni dio nas spreman proći kroz ono što nam je ponuđeno u toj osobi, te da ćemo prema različitim osnovama rasti i razvijati se.


Widget not in any sidebars

Ni jedan partner nije idealan, bez obzira o kojem vidu partnerstva govorimo. Razlog nedostatka idealne prirode je obično činjenica da nismo savršeni, pa samim time naš partner (pogotovo ukoliko je riječ o srodnim dušama i sudbinskim partnerima, koji opet, ne moraju imati formu ljubavnika ili supružnika) dolazi u neuobičajenom obliku ili nam se odnos sanjim ne čini održivim nakon nekog perioda.

Upravo njegova nesavršena konstrukcija je ta koja nam omogućuje da se dopunjujemo, te kroz takvu osnovu gradimo bolje verzije sebe. Ovakvi odnosi su često zamišljeni kao momenti koji nose sreću do kraja naših života, ali zapravo, sva partnerstva su turblentna i iskazuju se samo onda kada je to potrebno ili suđeno.

Kada se radi o sudbinskim ili partnerstvima među srodnim dušama, odlasci i rastanci s dubokim osjećanjima želje i čežnje su česti, iako se obje strane osjećaju tako. Ovakva stanja su potrebna kako bi partneri podijelili ono što su uzeli jedno od drugog s kozmičkim energijama i pripremili se za naredno poglavlju onoga što slijedi u odnosu.

Ovakve situacije su jako bitne kako bi se stalnost i neprekidnost odnosa zadržala. Osjećaj za svako zdravo partnerstvo koji možemo imati nastaje tako što kada vidimo osobu s kojom imamo namjeru ostvariti partnerstvo, osjetimo na prvo mir, a kasnije razmjene ideja, informacija, osjećaja i energije ide neosjetno, polako i fluidno. Praćeno je i osjećajem da ovaj odnos neće biti prekinut nikada i da je vječan. Što su ove senzacije jače naglašene, to je veća mogućnost da se radi o blizanačkim dušama ili o sudbinskim odnosima.

atma.hr – 78
Svakako, partnerstva treba hraniti i jačati. Ako dođe do situacija koje nam pružaju prepreke u odnosu s osobom koju doimamo svojim partnerom, jako je bitno održati komunikaciju. U ovakvim odnosima, komunikacija postaje kompleksnija, s toga se mora raditi na kreativnosti i domišljatosti. Tišina je jako maligna, pa prema sebi je treba uvijek osluškivati za partnerove tjeskobne i tužne misli, koje se same od sebe mogu nametati. Ovo je poznato ukoliko se radi o karmičkim vezama.

Poseban dio se oduzima na empatiju i intuiciju, gdje moramo znati prepoznati i dati točno ono što je potrebno, ali uvijek osjetiti i biti prisutni onome kada je potrebno.

Velika bit, prvenstveno, duhovnog partnerstva je očuvati njegovu čistoću. Stoga, danas je veliki izazov uopće ostvariti ovakve odnose, a razlog tome je površnost, nedostatak vremena i materijalni interesi današnjice. Vrijeme je da se malo više posvetimo dubini naših odnosa kako bi očuvali bar pojedine stvari koje smatramo svetima jedni između drugih, a svakako ima ih mnogo više koji nam na nevjerojatne načine znaju pomoći. Zapamtite da ovakvi vidovi pomoći ne mogu biti procijenjeni novcem.

atma.hr – 39

Ukoliko želite razgovarati o nekom od međuljudskih odnosa koji Vam stvara nejasnoće i pitanja, javite nam se u povjerenju putem poruke na: https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija/

U toku je besplatna analiza vašeg odnosa sa drugom osobom za koji smatrate da je sudbinski. Javite nam se u inbox: https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija/

Hvala na povjerenju!

Ana Dominik Rodić

38 OSHO – ZDRAV EMOCIONALNI ŽIVOT

banner za knjige osho zdrav emocionalni zivot