Designed by Freepik
Biti ‘prisutan’ u životu ima mnoge prednosti za vaš um, razinu koncentracije, odnose i što je najvažnije od svega – vašu sreću.

Vrlo je važno naučiti kako biti prisutan u sadašnjem trenutku; uostalom, ne želite se osjećati zarobljeni  brinući se o prošlosti ili o budućnosti.

Međutim, kada vidite i čujete riječi ‘opustite se … budite u sadašnjosti … uživajte u sadašnjem trenutku …’  – postoji li još uvijek jedan dio vas koji se osjeća zbunjeno?

Možda imate ogroman popis stvari koje trebate napraviti, rokove ili radite na tome da svoje snove pretočite u stvarnost? Ako je tako, onda se postavlja pitanje – koliko uspijevate ostati prisutni i koliko uspijevate dati svakom trenutku  punu pozornost, dok pokušavate žonglirati sa zahtjevima stvarnog svijeta?

Biti prisutan u sadašnjem trenutku daleko je od praktičnog u puno situacija, ali postoji rješenje. Ako želite uživati u ‘ovdje i sada’ i još uvijek biti u mogućnosti planirati svoju budućnost, onda jednostavno morate napraviti sljedeće:

“Je li to briga ili planiranje?”

Planiranje za budućnost se događa u sadašnjem trenutku, a zabrinutost nosi um izvan njega.

Na primjer, ako imate važan intervju za posao i mislite ‘O ne, što ako im se ne svidim? Što ako ne dobijem posao? ‘- onda je to briga. Kada brinete, projicirate u budućnost, koja se još nije dogodila, stvari koje se ne mogu kontrolirati.

To je potpuno drugačije od planiranja unaprijed stvari koje možete kontrolirati; kao i pripremanje za intervju, vježbanje intervjua s prijateljem ili pripremanje životopisa.

To su sve stvari koje se mogu planirati unaprijed i biti prisutan u ovdje i sada. Dakle, svaki put kada se uhvatite da brinete, samo prestanite! Podsjetite se da briga nije isto što i planiranje unaprijed i da si samo stvarate nepotrebni pritisak.

Učinite ono što možete učiniti sada, s onim što imate sada

Nedostatak planiranja unaprijed će također utjecati na vašu sposobnost da ostanete u sadašnjem trenutku. Uostalom, kako možete u potpunosti uživati u trenutku kad imate neispunjene rokove i druge neisplanirane stvari koje trebate učiniti?

Dakle, zapitajte se – koje stvari me brinu u budućnosti, koje može otkloniti planiranje u sadašnjem trenutku? Držite um usidren u sadašnjosti – čak i kada planirate unaprijed – i doživjet ćete veću sreću sada i u budućnosti.

Izvor: thelawofattraction

 

Prethodna objavaMoć ukradene pažnje
Slijedeća objavaTjedni horoskop od 5.6.-11.6.: Najsretniji znakovi će biti Ovan, Rak i Bik – pročitajte zašto!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.