Artwork by Daniel B. Holeman
Dok razmišljamo o problemima u društvu i osjećamo želju da nešto promijenimo, moramo razviti unutarnje sposobnosti kako bismo mogli služiti. Ne možemo dati ono što sami ne posjedujemo.

Da bismo imali nešto vrijedno što bismo mogli podijeliti, moramo se pročistiti i živjeti na transcendentalniji način. Tada će naši odnosi biti istinski, izlazit će iz unutarnje jezgre, neće biti samo površno ponašanje koje smo  prihvatili samo zbog forme.

Učinak koji imamo na druge temelji se na tome tko smo mi i koje energije isijavamo.

Na fizičkoj razini ne moramo puno učiniti da bismo nešto promijenili. U interakcijama s drugim ljudima i njihovom okolinom naša ljubav, devocija i viša svjesnost automatski se prenose na druge osobe koje zauzvrat također mogu napraviti važne promjene. Zbog toga je potrebno raditi na sebi kako bismo prirodno isijavali ljubav i samilost.

Takav rad nije egocentričan. Postajemo poput boraca koji se pripremaju za bitku. Svaka interakcija s drugom osobom prepuna je suptilnih utjecaja i razmjena koje su puno prodornije nego što se čini izvana. Još jedanput, male riječi, jednostavni izrazi i ljubazne geste koje dijelimo s ljudima u nevolji često im donose više dobrobiti od dolara koje ćemo im staviti u ruku.
Duhovne vježbe poput čitanja, meditiranja ili pjevanja mogu nam pomoći u pripremi za veću službu ljudskome rodu i ovom planetu.

Međutim, naša motivacija za te vježbe ne smije biti poboljšanje naše materijalne situacije ili stjecanje psihičke ili duhovne moći nad drugima.

Uvijek bismo se trebali pitati: “Kako se mogu razviti i rasti da bih dijelio?”

Takav stav praćen poniznošću i samilošću može nas učiniti prijemnikom za više energije.

Bhakti Tirtha Swami
korišteni dijelovi iz knjige “Duhovni Ratnik 2 – Preobrazba požude u ljubav”

Knjigu možete naručiti ovdje – http://duhovniratnik.com/duhovniratnik2/
Prethodna objavaZašto veze funkcioniraju
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 05.09.2016.
Bhakti Tirtha Swami
Bhakti Tirtha Swami (1950 – 2005), duhovni učitelj, diplomirani student psihologije i politike na Princetonu, autor serijala knjiga Duhovni Ratnik, Prosjak, Vodič za doba više svjesnosti, Osvrti na vedska učenja, stručnjak za međunarodne odnose i rješavanje sukoba, duhovni savjetnik mnogih visokih članova Ujedinjenih naroda i svjetskih vođa. Bio je predsjednik studentskog odbora na Princetone Sveučilištu te predsjednik Koalicije trećeg svijeta. U zapadnoj Africi je okrunjen kao tradicionalan vladar, a u SAD-u je bio osnivač i ravnatelj Instituta za primijenjenu duhovnu tehnologiju. Bio je član je Instituta za noetičke znanosti, Centra za informacije obrane, Saveza Ujedinjenih naroda za Ameriku, Zaklade Nacionalnog mirovnog instituta, Društva za budućnost svijeta te Globalnog foruma duhovnih i parlamentarnih vođa.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.