Designed by Freepik

Čukljevi (haluks valgus) na nogama su prava “noćna mora”: vrlo je teško pronaći odgovarajuću obuću, žuljaju, smetaju, bole i daju neestetski izgled stopala, a operacija je samo privremeno rješenje. Tradicionalna medicina ima učinkovita sredstva u rješavanju ovog problema, a za početak vrlo je dobro očistiti organizam od naslaga soli na sljedeći način!

atma.hr – 52
Hallux valgus ili čukalj najčešća je koštana deformacija u području stopala (a po nekim procjenama možda i najčešća deformacija mišićno-koštanog sustava uopće). Nalazimo ga u svih naroda i rasa, a smatra se da je jedan od najvažnijih čimbenika nošenje uske obuće s visokom petom.

Njihovom formiranju doprinose i: gripa, angina, giht, loš metabolizam, deformiteti kičme, pogrešna prehrana, reumatske infekcije ali prije svega dugo nošenje neudobne obuće. Stoga nije čudno da se u preko 80% slučajeva javlja kod žena, obično u 4. desetljeću života.

Vrlo je važna i nasljedna komponenta pa se procjenjuje da oko 60% pacijenata s haluks valgusom ima člana u obitelji s istom deformacijom. Kliničkom slikom dominira bol zbog pritiska obuće, te posljedične upala koja se javlja uslijed te iritacije. Također se bolesnici žale na bolove, a kod uznapredovalih slučajeva dolazi i do sekundarne deformacije ostalih prstiju, odnosno sekundarnih degenerativnih promjena u srednjem dijelu stopala.

Hallux valgus je progresivna deformacija i podrazumijeva krivljenje palca stopala u stranu ili lateralnu devijaciju, pomicanje prve metatarzalne kosti put unutra, stvaranje bolne izbočine s unutarnje strane stopala u razini prvog metatarzofalangealnog zgloba.

Kao posljedica stvaranja ovakvog deformiteta remeti se kompletna biomehanika stopala što uzrokuje pojavu sekundarnih deformiteta prednjeg stopala i stopala u cjelini.

Čukljevi na nogama su prava “noćna mora”: vrlo je teško pronaći odgovarajuću obuću, žuljaju, smetaju, bole i pored svega toga – daju neestetski izgled stopala.

Operacija uklanjanja čukljeva je samo privremeno rješenje. Tradicionalna medicina ima učinkovita sredstva u rješavanju ovog problema, prenosi portal uspesnazena.com.

Za početak vrlo je dobro očistiti organizam od naslaga soli na sljedeći način:

atma.hr – 52
Prvi korak: Čišćenje organizma od soli

Uvečer, 1 žlicu usitnjenog suhog lovorovog lista preliti sa 300 ml vode i kuhati 5 minuta (u emajliranom loncu).

Poslije preliti u termos i ostaviti do ujutro.

Ujutro procijediti i piti u toku dana manjim gutljajima (nemojte popiti sve odjednom!)

Postupak raditi 3 dana uzastopno, pripremajući svaku večer svjež napitak.

7 dana pauza, pa ponovo 3 dana piti. Tretman ponoviti poslije 6 mjeseci.

Nemojte se iznenaditi ako budete imali čestu potrebu za mokrenjem. Ovo je znak da su se soli u organizmu počele otapati i pomalo iritirati mjehur. Rezultat ćete osjetiti nakon desetak dana. Pojavit će se lakoća u cijelom tijelu, proći će bolovi u zglobovima.

Ovaj recept je također učinkovit kod prirodnog razbijanja kamena u žuči i pretvaranje u pijesak.

sto sve mozete uciniti kad vam dijagnosticiraju rak

Ljekovita smjesa protiv čukljeva- recept

Ovaj slijedeći način liječenja trajat će oko 2 mjeseca i čukljevi na nogama nestati će u potpunosti.

Uzmite 5 velikih suhih lovorovih listova, usitnite ih i zalijte s 100 ml 96% -nog alkohola.

Ostaviti da odstoji tjedan dana, poslije procijediti.

Dobijenom smjesom mazati čukljeve, ali prije toga treba napariti noge u toploj vodi (3 l vode i 1 žlica sode bikarbone).

Zatim obrišite noge, namažite, obujte kratke pamučne čarape i lezite.

atma.hr – 52
Eliminacija bolova

Jod s aspirinom

Odlično sredstvo za oslobađanje od bolnih čukljeva, zglobova i drugih izraslina je jod s aspirinom.

Usitniti 5 tableta aspirina ili andola (od 200 mg) u 10 ml joda.

Promućkati, dok se aspirin ne rastvori u jodu i ne postane bezbojan.

Ovim otopinom mazati bolna mjesta (čukljeve, bolne zglobove i druge izrasline) svaku večer. Poslije toga obavezno utopliti preko noći. Brzo ćete osjetiti pozitivan učinak.

banner za knjige KAKO ISCIJELITI BOLOVE U LEDIMA

Sapun i jod

Običan sapun ublažava bol i upalu iz defomiranih čukljeva.

Naribajte sapun, nanesite na bolno mjesto i dobro izmasirajte. Isperite, osušite i ovako nacrtajte mrežicu s jodom: Najbolje je umočiti štapić za uši u jod pa preko čukljeva nacrtati jodom mrežu.

To je mreža vodoravnih i okomitih linija, odnosno kvadratića, na udaljenosti od oko 1 cm. Ovako namazan jod se najbolje apsorbira. Treba pustiti da se jod osuši na koži pa tek poslije toga obući čarape.

Kura liječenja je 30 dana.

Limun i jod

Čukljeve možete mazati otopinom limunovog soka i joda u istim omjerima, što je također učinkovito i kod “petnog trna”.

Izvor: uspesnazena.com