atma.hr – 52
Bliži nam se toplije vrijeme, a s njime i nošenje manje odjeće, za mnoge je to neugodan problem jer ih muče estetski problemi poput celulita. Ako ste i vi među ovim ljudima, došli ste na pravo mjesto jer vam donosimo recept za kremu protiv celulita koja sadrži jedna od najboljih eteričnih ulja za borbu protiv celulita. Redovitom i upornom upotrebom ove kreme brzo ćete vidjeti promjene i osjećati se mnogo bolje tijekom ljetnih mjeseci.

Vanjska primjena ove kreme protiv celulita djeluje na tijelo i iznutra i izvana zbog apsorbiranja eteričnih ulja koja djeluju na čitav krvotok i limfu.

Osim estetske promjene i psihički ćete se bolje osjećati zbog aromaterapeutskog učinka eteričnih ulja.

Ova krema njeguje, vlaži i stimulira kožu u svim slojevima.

Domaća krema protiv celulita

Ono što vam je potrebno za ovu anticelulitnu kremu jest nekoliko vrsta ulja.

– 3/4 šalice kokosovog ulja
– 2 žlice pčelinjeg voska
– 3 žlice hamamelisa
– 10 kapi eteričnog ulja borovice
– 10 kapi eteričnog ulja ružmarina
– 30 kapi eteričnog ulja grejpa
– 30 kapi eteričnog ulja čempresa

atma.hr – 52
Postupak pripreme

Pomiješajte sva eterična ulja sa hamamelisom, miješajte dok ne bude jednolično.

Na laganoj vatri otopite pčelinji vosak i dodajte kokosovo ulje ako je kruto da se otopi, ako je kokosovo ulje već tekuće maknite vosak s vatre i onda ga dodajte.

Kada sve bude tekuće dodajte mješavinu eteričnih ulja i hamamelisa, dobro promiješajte.

Ulijte sastojke u staklenku i čuvajte na suhom i hladnom mjestu.

Kako ova anticelulitna krema djeluje?

Ono što čini ovu anticelulitnu kremu iznimno potentnom su čudesna eterična ulja. Iako je u početku u njih potrebno investirati, od njih možete napraviti puno kreme koja je djelotvorna poput profesionalnog tretmana i mnogo isplativija.

Djelovanja sastojaka

Eterično ulje borovice djeluje kao diuretik i detoksikator, uz to odlično potiče cirkulaciju. Izbacivanjem toksina i viška vode smanjuje se vidljivost celulita. Borovica stimulira formiranje vezivnog tkiva čineći kožu zategnutijom.

Eterično ulje ružmarina ključno je za poticanje toka krvi kroz tijelo što značajno smanjuje vidljivost celulita tijekom vremena. Odličan je i za pročišćavanje limfnog sustava i kao pomoć kod zadržavanja vode u organizmu. Učinkovito tonira kožu i pomaže protiv suhoće.

Eterična ulja čempresa i grejpa učinkovita su u poticanju cirkulacije, izbacivanju viška vode i čišćenju toksina iz kože.

Hamamelis je važan dio ove kreme jer pomaže zagladiti i učvrstiti kožu, što daje ujednačeniji izgled i manju vidljivost celulita. Tijekom vremena njegovo djelovanje igra i važniju ulogu jer pomaže u trajnom uklanjanju celulita.

Pčelinji vosak i kokosovo ulje olakšavaju masažu i omogućuju bolju penetraciju ostalih sastojaka.

Primjena kreme protiv celulita

Za najbolji učinak, masirajte celulit prije i poslije spavanja, znači 2 puta dnevno. Preporučljivo je masirati tik nakon tuširanja dok su pore otvorene i bolje upijaju djelotvorne tvari iz kreme. Čvrsta masaža najbolji je način za suzbijanje celulita i stimulaciju.

Primjenjujte ove 3 tehnike masaže celulita:

Štipanje – štipajte prstima manja područja, ali i veća poput bokova, bedara i trbuha, kako bi krv došla do površine. Tako ćete ukloniti nakupljene toksine.

Cijeđenje – Opustite mišiće i uhvatite dijelove kože objema rukama kao da cijedite ručnik. Masirajte bedra i problematična područja na bokovima.

Masaža šakama – Gnječite šakama područja zahvaćena celulitom.

Savjet

Eterična ulja uvijek kupujte u specijaliziranim trgovinama jer postoji mnogo patvorenih ulja na tržištu koja vam neće nikako djelovati.

Ivana Sabljić za atma.hr