Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Podizanje vibracije fizičkog tijela je kompleksan proces kojeg simultano prati razvoj Svijesti. Ukoliko već radite na uklanjanju Ega, meditirate ili jednostavno dolazite do Spoznaje kroz vaša životna iskustva, otklanjate psihološke, emotivne i energetske blokade.

atma.hr – 78
Energetske blokade se u tijelu manifestiraju u vidu bolesti. Kako se oslobađate blokada, tijelo se polako iscjeljuje čime se omogućava podizanje njegove vibracije.

Kako se vaša svijest širi, tako vam vaše tijelo počinje nametati promjenu načina života. Vašem tijelu će početi smetati namirnice koje imaju nisku vibraciju, kao i loše navike. Tu spadaju kava, cigarete, alkohol, meso, slatkiši, termički obrađena hrana. Jednostavno, dobit ćete potrebu da promijenite način života.

U tom procesu možete primijetiti kako uporno nastavljate ponavljati neke loše navike, iako osjećate da vam već neko vrijeme ne prijaju. To je jednostavno zato što još niste psihološki riješili neke blokade, ali bez brige.

Kako putujemo ka realitetu koji je na finijim vibracijama, tako se polako usklađujemo s novim vibracijama, tako da ćete prije ili kasnije biti prisiljeni promijeniti vaše navike.

Na finijim vibracijama vladaju drugačiji zakoni fizike koje naše tijelo treba pratiti. Kada tijelo ne bi pratilo ove zakone, jednostavno se ne bismo mogli popeti u više sfere svijesti i postojanja. Međutim, svi procesi su jednostavno nerazdvojni i događaju se simultano.

Hrana koja podiže vibraciju jest svaka sirova hrana, prvenstveno voće i povrće. Najbolja je ona koja je prirodno uzgojena, a još bolje – svježe ubrana. Tu također spadaju žitarice i orašasti plodovi, maslinovo ulje, kokosovo ulje i druga hladno prešana ulja.

atma.hr – 52
Mnoge žitarice se mogu jesti sirove, tako što se prethodno natapaju u vodi ili se mogu uzgajati klice koje su vrlo hranjive. Naravno, prelazak na ovakvu prehranu je osobni izbor i ne treba se siliti. Promjena treba biti prirodna i postupna. U početku se može kombinirati stari način prehrane s novim, primjerice uz meso se može pojesti svježa salata.

Postupno se može prestati s nezdravim načinom pripreme hrane (pohanje, prženje u ulju) i što više unijeti sirove hrane. Što se tiče loših navika, također treba sve promijeniti postupno. Možda ćete smanjiti cigarete, ali ćete i dalje neko vrijeme pušiti ili ćete prestati sa slatkišima, ali ćete i dalje piti kavu.

Ovakve promjene omogućuju vašem tijelu da se detoksicira i da se energija viših vibracija iz vaše svijesti prenese i na tijelo. Vaše tijelo će reagirati tako što ćete imati više energije, lakše će se organizam očistiti od nečistoća, virusa i bakterija pa će se samim tim aktivirati proces daljnjeg mentalnog i čišćenja.

Ovo znači da ćete i dalje biti suočeni s novim stvarima koje treba riješiti u sebi, što je sasvim normalna stvar. Ovo je jedan od razloga zašto ne bi trebalo praviti nagle promjene, osim ako niste spremni suočiti se s mnogo intenzivnijim reakcijama vašeg Ega.

Osim promjene prehrane, na podizanje vibracije vašeg tijela mogu utjecati boravak u prirodi, rad s kristalima, vježbe disanja, joga, tai-chi i tome slično. Jedna od intenzivnijih metoda jest “Sungazing” odnosno, gledanje u sunce. Utjecaj sunčeve energije na tijelo je izuzetno snažan.

banner za knjige osho strah

Sunčeva energija ima visoke vibracije i izravno prodire kroz stanice našeg tijela, aktivirajući ih da se pokrenu, pročiste i izliječe. Sama metoda gledanja u sunce je vrlo ugodna i energizirajuća.

Međutim, tko god želi isprobati ovu metodu, mora imati u vidu da uslijed nagle promjene na fizičkoj razini, može doći do intenzivnog isplivavanja ego-razmišljanja, koje uključuje isplivavanje mnogih neriješenih problema iz prošlosti, suočavanje s bolnim istinama i kompleksima.

Ovo može biti vrlo produktivno za nekoga tko je spreman i sposoban suočiti se s naletom negativnih vibracija koje treba transformirati i neutralizirati. Postane li preintenzivno, treba praviti pauze s praksom gledanja u sunce, kako bi osoba imala dovoljno vremena da razriješi unutarnje konflikte i uskladi vibraciju i na psihičkoj razini.

Generalno, sa svakom praksom treba biti oprezan, treba slušati prije svega svoje unutarnje čulo koje nam govori što i koliko čega je nama zaista potrebno. Ne postoji posebna receptura, već svatko sam za sebe mora osjetiti koliko mu je čega dovoljno.

Na kraju, ljubav prema samom sebi podiže frekvenciju i svijesti i tijela. Negativno razmišljanje, bijes, mržnja, tuga, stres, nemir, briga, usamljenost, nose niske vibracije pa se te niske vibracije prenose na tijelo.

atma.hr – 78
Suprotno tome, ljubav, vedrina, radost, pozitivan stav, unutarnji mir, kreativno izražavanje, kao i meditativno stanje podižu vibraciju vaše svijesti pa također i tijela.

Ne zaboravite se vaše tijelo sastoji od milijuna stanica od kojih svaka ima svoju svijest. Komunicirajte s vašim tijelom, s vašim tijelima, s vašim stanicama. Bolna mjesta u vašem tijelu su mjesta gdje stanice ne mogu živjeti u harmoniji, zato jer postoji nedostatak ljubavi i podrške.

I stanice rastu, njihova svijest raste. Kako bića iz viših svijesti postojanja nama šalju ljubav i podršku, tako isto i mi možemo prigrliti naše stanice, prenijeti im energiju ljubavi, izlječenja i harmonije.

Budite svjesni energije u vašem tijelu, igrajte se s njom, dopustite da ona slobodno teče kroz vaše tijelo.

Aniko / majkazemlja