Svaki čovjek ma kako bio zdrav, a posebno ako je bolestan, trebao bi barem jedanput mjesečno izvesti dezinfekcijski dan ili dan čišćenja organizma. Kako ga provesti i zašto?

Postoji puno teorija i načina koji se preporučuju, a portal “Zdravlje bez doktora” predlaže dan čišćenja koji ćete izvesti isključivo uz pomoć jabuke u različitim oblicima. Čišćenje je potrebno izvesti prije svega zbog lošeg načina ishrane koji godinama prakticiramo čime stvaramo ogromne količine štetnih naslaga u probavnom sistemu koje se tako dalje šire i apsorbiraju u organizam. Sastojci jabuke, a prije svega pektin djelovat će na vašu probavu kao spužva koje će uči u vaša crijeva pokupiti štetne tvari i naslage koje su tamo nakupljenje te će ih na brz, bezbolan i učinkovit način izbaciti iz tijela.

atma.hr – 52
Evo kako sprovesti dan čišćenja s jabukom

  • Za doručak čim ustanete popijete čašu prirodnog soka od jabuke bez dodatka šećera u koji ćete dodati sok od pola svježe iscjeđenog limuna. Najbolje bi bilo da sok napravite sami pomoću sokovnika od svježih i organski uzgojenih jabuka. U nedostaku možete koristiti i kupovni sok ako se radi o 100% soku bez dodataka. Sok se pije mlak i na gutljaje, a ne odjednom.
  • 2-3 sata nakon toga pojedite dvije kompletne jabuke s korom.
  • U doba ručka popijte čaj napravljen od jabukove kore uz dodatak dvije čajne žličice meda.
  • 1-2 sata nakon toga opet pojedite 2-4 kompletne jabuke s korom.
  • Poslije podne popijte ponovo čašu prirodnog soka od jabuke.
  • Za večeru pojedete tanjur tople kaše od jabuka (izrendane jabuke bez kore) uz dodatak 2 čajne žličice meda.

Time se završava vaš dan dezinfekcije prije svega probavnog sistema i crijeva te cijelog organizma. Za vrijeme dana čišćenja ne biste trebali konzumiratri nikakvu drugu vrstu hrane ili pića osim navedene. Jabuke su vjerovatno jedna od najlakše provarljivih vrsta hrane uopće. Ako budete redovno provodili dan čišćenja prije svega ćete oporaviti svoju probavu. Regulirat ćete svoju stolicu.

Ova se metoda preporučuje svim ljudima ma koliko bili zdravi jer pruža potrebnu regeneraciju i čišćenje vašoj probavi, krvi i cijelom organizmu. Metoda s jabukama korisna je i kod problema s gihtom, reumom, artritisom, kod problema i oboljenja jetre i bubrega, kod zakrčenja krvnih sudova, za čišćenje krvi i masnoća u njoj te kod tretiranja ekcema. Metoda s jabukama pozitivno će utjecati na vaš živčani sustav, a što je posebno zanimljivo u novije vrijeme, na ubrazanje metabolizma i gubitak viška kilograma.

atma.hr – 52
Naravno ako se metoda primjenjuje jednom mjesečno ona ima preventivni i dezinfekcijski karakter, a poželjno je za bolje rezultate češće primjenjivati ovu metodu, na primjer svakih 7-10 dana, odnosno po potrebi. Važno je napomenuti da kada budete konzumirali jabuke potrebno je da ih što više i bolje sažvačete. Neka ovo ne bude i jedino korištenje jabuka za vaše zdravlje. Sve navedene i mnoge druge zdravstvene blagodeti možete imati redovnom konzumacijom jabuka koja bi morala biti znatno veća od jedne jabuke na dan. Bilo bi poželjno da jabuke koje koristite budu organske i bez štetnih kemikalija. Ako niste sigurni u to onda primjenite metodu čišćenja jabuka od kemikalija koju možete pronaći ovdje.

Jabuka je jedno od najzdravijih i ujedno najukusnih vrsta hrane koju čovjek može konzumirati, a izreka koja glasi: “jabuka na dan – doktor iz kuće van” stara je preko 150 godine i potječe iz stare Engleske.

ZdravljeBEZdoktora.com