pixabay.com

atma.hr – 52
“Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju” (Ivan 10,10)

Kada ste zadnji put u danu iskusili zahvalnost za to što postojite, što Vam je dana prilika da iskusite život u punini, u onome smislu koji Vaša duša vidi kao najboljem za vrijeme provedeno na Zemlji? Oni koji i dalje tvrde da se život ne može iskusiti na taj način, očigledno propuštaju vrlo jasnu Istinu – Vi jeste kreatori svojih iskustava. Dakako da se pozitivno duhovno iskustvo ne može doživjeti pod okolnostima rata, fizičkog nasilja, gladi, ili bilo kojih utjecaja, vanjskih ili unutarnjih, koji narušavaju unutarnju stabilnost duha i uma. No, ukoliko čitate ovaj članak, velika je vjerojatnost da niti jedan od tih uvjeta nisu prisutni, pa možemo proći kroz vrlo važne aspekte koje svatko od Vas mora uzeti barem u razmatranje.

Materijalno bogatstvo je u današnjem svijetu postalo jednim od ciljeva za kojime svaki čovjek teži. Djeci je nametnuta “obaveza” već od samog formiranja uma i načina razmišljanja da jednoga dana mora biti materijalno imućan kako bi ono bilo priznato u društvu. Osobno ne smatram da je izobilje pa i materijalnog bogatstva loše, bilo financijskih sredstava, stambenih objekata, vozila i drugog, jer i to je nešto što naša duša mora proći da bi shvatila stanje imanja navedenog. Ono što se mora naglasiti: zaboravili smo da su sve te kuće, automobili, novci samo sredstvo iskustva, a NE CILJ. U svom postojanju Vi morate iskusiti kako se voziti u automobilu, kako je imati stambeni objekt gdje ćete živjeti i odgajati djecu, a ne da to bude važnije od onoga zašto ste ovdje i došli – PO ISKUSTVO.

Zašto toliko naglašavam iskustvo? Primordijalna želja duše, ona iskonska jest da dođe na Zemlju po iskustvo. Kaos koji se djetetu dogodi prilikom silaska duše (koja je neograničena, vječna, savršena) u fizičko tijelo (koje je podložno utjecajima Prirode) nije zanemariv; i tu treba od samog početka aktivno djelovati kako bi ta duša dobila upute za stvaranje željenih iskustava – onih koji će pridonijeti rastu i razvoju. Velika većina Vas koji čitate ove članke ste odavno svjesni da nešto na ovome svijetu ne štima, je li tako? U odnosu na način ponašanja naših djedova i baka prema Prirodi, pa i ljudima, nešto se u zadnjih 50-ak godina prilično promijenilo. Odnosi između ljudi su postali patološki: umjesto da se vode ugodni razgovori puni razumijevanja i suosjećanja, prihvaćanja i slobode, Vi postajete predmetom analize već pri samom dolasku na dogovoreno mjesto sastanka. To je još jedan važan parametar kojega svi trebamo shvatiti i dobronamjerno poslati tamo gdje mu je i mjesto.

Izobilje života postoji posvuda, izuzev nemilih situacija koje su navedene u početku, no i tu postoji iznimka do određene mjere. Poanta jest: Vi jeste materijalizacija Božanske misli, i kao takvi imate moć da toj kozmičkoj energiji šaljete vlastita iskustva kako bi cijeli sustav Jedinstva napredovao. Jedna od najvećih zabluda koje ste vrlo lako prihvatili i usvojili jest da smo svi odvojeni, da je svatko sam za sebe u ovome svijetu. Ako malo promotrite oko sebe, vidjet ćete da je to apsurd. Kako možete biti odvojeni od nekoga ako smo svi u sveobuhvatnom području Inteligentne sile (Duha)? Pogledajte samo po Internetu koliko slučajeva je zabilježeno o grupnoj meditaciji i vrlo pozitivnom učinku iste. Bi li to bilo moguće da nismo povezani i da je međusobna sinergija stvar iluzije?

Svemir je inteligentan program gdje svaka komponenta utječe na cjelokupan rad
Svemir je inteligentan program gdje svaka komponenta utječe na cjelokupan rad

Kada preuzmete odgovornost za svoje misli, razmišljanja, želje i djela koje radite, pogotovo ako uzmete u obzir da će to zasigurno djelovati na Vaše bližnje, ali i na cjelokupan poredak Svemira, ova situacija će se početi mijenjati na bolje. Utjecaj misli (meditacije) na vrijeme je također odavno dokazan, osobno sam prošao i shvatio tu Istinu. Nakon meditacije koju je vodio Sal Rachele (autor knjige Zemljine promjene, Integracija duše), muškarac do mene je izjavio slijedeće, i molim da razumijete što je time htio reći:

Tokom prisutnosti bića viših dimenzija, imao sam priliku razgovarati sa jednim. Pitao sam kako je moguće da naše pozitivne afirmativne misli mogu stvoriti Svjetlo za pomoć planeti Zemlji. Biće je odgovorilo: “Svjetlo oduvijek postoji, ono nije stvoreno Vašim razmišljanjem. Kada pojedinačno ili skupno meditirate i usmjerite misli na pomoć bilo kome i bilo čemu, Vaša namjera jest kao žigica koju bacite u lokvu punu zapaljivog ulja. Sve se rasplamsa i postane Svjetlost”. 

Svaka vaša misao ima utjecaj na ovu realnost koju svi doživljavamo. Iako svatko na svoj način, postoji nepoznata povezanost između svih nas ovdje, ali i između svih dimenzija postojanja. Djelujte tako da Vaše misli budu pune ljubavi i suosjećanja, donijet ćete sklad i sebi i drugima, to i jest krajnji cilj – konstruktivna podržavajuća okolina u kojoj svaki pojedinac ima pravo na slobodu, mišljenje i izražavanje?

“Nije potrebno mijenjati druge, već je nužno promijeniti način na koji gledamo na situacije u životu. Kada to napravite, cijeli svijet će se početi mijenjati”. 

Davor Predavec, portal3svijesti.org

atma.hr – 52
Prethodna objavaFeng Shui dućan u Zagrebu!
Slijedeća objava5 stvari koje pokazuju da muškarac nije iskren
Davor Predavec
Davor Predavec odmalena je znao da postoji nešto više od nas samih i da ta sila pomaže u koordinaciji sveopćeg Života. Već više od 10 godina aktivno istražuje razne metode iscjeljivanja (od kojih je i sam završio određene stupnjeve), bavi se proučavanjem "rubnih" područja znanosti: od polja singularitera - Jedinstva, zakona privlačenja kojega svakodnevno koristi i nadograđuje, zakona uzroka i posljedice, zakona Odgovornosti, te mnogim ostalim područjima nastojeći ih približiti ljudima u pristupačnom obliku, jer sve su to nijanse boja jednog Tvorca, kojemu se iskrenim predanjem i vlastitim rastom pomalo približavamo. Davor je svojim svjesnim djelovanjem priznat na veleučilištu gdje je diplomirao specijalistički smjer telekomunikacija i računala i dalje sudjeluje u publikaciji članaka i budućih radova, a trenutno radi u Engleskoj kao voditelj projekata - iako mlad (26 god), sve to je ostvario zahvaljujući poznavanju unutarnje Moći koju svi posjedujemo.