Foto: pixabay.com

atma.hr – 52
Čovjek kreira kontinuirano. Htio,  ne htio, čovjek kreira.

Sve što se događa u realitetu oko nas, naša je kreacija.

U ljudskom postojanju, krerairu tri uma. Nadsvijest, svijest i podsvijest.

Nadsvijest je viša inteligencija koja brine o nama, i kreira za nas idealne uvjete uz pomoć kojih ćemo ostvariti svoju životnu svrthu, pa nas tako ponekad dovede u iskustva u kojima stvaramo ograničavajuća uvjerenja a ponekad dovodi u situaciju u kojoj ćemo upravo ta ograničavajuća uvjerenja promijeniti i tako kreirati životne uvjete koje želimo.

Neke životne situacije koje su nam se dogodile dok smo bili djeca , naravno da nismo mogli birati, kao ni roditelje koji su nam možda stvorili puno ograničavajućih uvjerenja, no ne smijemo biti nesretni i ljuti zbog toga, jer upravo ti roditelji, upravo ta iskustva omogućavaju nam rast i razvoj.

U djetinjstvu, velika većina ljudi je usidrila puno negativnih uvjerenja, a priliku za njihovu promjenu ili bolje reći iscijeljenje, dobivamo svi u mudrijim godinama.

U mudrijim godinama, nerijetko se događa da puno onoga što želimo, mi zapravo ne možemo lako iskreirati upravo zbog ograničavajućih uvjerenja koja nosimo iz djetinjstva, no sve je kako treba biti jer mi smo tu da rastemo i upravo ta uvjerenja su nam potrebna za daljni rast.

Zato je jako važno razumjeti proces kreiranja, kako se odvija, te kako razumjeti sebe i uzeti život u svoje ruke.

Proces kreiranja

Onog trenutka kada smo želju odaslali, svjesno ili nesvjesno, svemir odgovara na naš impuls i tada slaže situacije koje će omogućiti naše usklađivanje sa riješenjem.

U slučaju da u svom sustavu uvjerenja imamo podržavajuća uvjerenja koja su vezana uz željenu realnost, zakon privlačenja će privući ono što mi jesmo i tako će nam svemir složiti situacije, ljude i sl. što će omogućiti naše brzo kretanje prema novoj realnosti i mi ćemo se brzo uskladiti sa željom.

No, u slučaju da nemamo uvjerenja koja podržavaju rješenje , svemir će opet odgovoriti na naš impuls za promjenom, te najprije privući ono što je u skladu sa našim uvjerenjima ali  istovremeno će nas i voditi putem kojim trebamo ići da bi došli do te realnosti.

Put kojim trebamo ići da bi došli do realnosti koju smo poželjeli su neka  iskustva i ona će, u slučaju da nemamo podržavajuća uvjerenja vezana uz želju, biti iskustva iz kojih najprije trebamo osvijestiti koja su to naša ograničavajuća uvjerenja a odmah zatim i iskustva uz pomoć kojih ćemo upravo ta ograničavajuća uvjerenja promijeniti kako bi došli do svog rješenja i uskladili se sa željom.

Takve situacije mi nazivamo problemima, kontrastima ili inicijacima, no one su zapravo stepenice koje ako savladamo, doći ćemo na vibraciju rješenja.

Savladavanje stepenica na putu do rješenja temelji se na promjeni zaljučaka koje ćemo sigurno u tim situacijama koje svemir slaže za nas , moći donositi.

Naš zadatak je da iz iskustava u koje nas je svemir doveo donesemo neke nove zaključke o sebi, životu, mogućnostima i dr., i tako promjenimo uvjerenja, a s njima i vibraciju, koja će nas dovesti na vibraciju rješenja.

Proces donošenja ispravnih zaključaka se svodi na slušanje svoj unutarnjeg glasa koji će uvijek dati pravu informaciju. Za taj dio je zadužen nadsvjesni um i on je tada spreman dati odgovore jer nas cijelo vrijeme i vodi putem na kojem nam šalje simbole da želi da se njemu obratimo kako bi nam omogućio odgovore – rješenje križaljke.

Donošenje racionalnih zaključaka i odluka u takvim situacijama je kontra produktivno, jer racionalni zaključci nisu utemeljeni na našim izvornim potrebama i zapravo sa onim što naša duša želi.

Zato je u takvim trenutcima jako važno, od svog nadsvjesnog uma zatražiti odgovore te se otvoriti za mogućnost da se odgovori nalaze u nama i da smo u procesu kreiranja i kroz situacije u koje smo upali upravo pozvani da spoznamo svoju vrijesnost i povećamo razinu ljubavi prema sebi i da nam upravo ta iskustva koja možda karakteriziramo kao problematična, omogućuju da poslušamo poruku koju nadsvijest šalje i koja će nam osvijestiti neki novi životni postulat.

Slušajte svoj unutarnji glas, ključna je poruka svemira i vratite se u svoje izvorno postojanje a u narednom tekstu i videu će biti detaljno objašnjeno  i kako se to radi!

Radionica na temu Zakona privlačenja i kreiranja sa metodama za podizanje vibracije u praksi, biti će održana 18.09. od 10h. u Zagrebu.

Prijave na [email protected]

A video na temu kreiranja pogledajte na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=rbikIF2-Cfs

atma.hr – 52
Prethodna objavaRabin dr Abraham Twerski: Čemu služi stres tj. kako rastu jastozi?
Slijedeća objavaRješavanje problema i tegoba arapskom metodom duhovne medicine
Melita Manojlović
Melita je svoj osobni rast počela još u ranom djetinjstvu kada ju je život počeo učiti iznimno teške lekcije. Tražeći odgovore na pitanja od životne važnosti, smisao života počela je otkrivati već od svoje 12. godine. Svoj profesionalni put u sferi duhovnosti i osobnog rasta počela je u 30-im godinama kada se prvi put educirala na polju psihologije i to za NLP praktičarski, a svoj put je nastavila educirajući se i radeći s ljudima uz pomoć različitih emocionalnih tehnika koje je istovremeno koristila za svoj rast. Na duhovnom polju, život nije bilo jednostavno razumjeti, jer je često servirao nerazumljive poruke i dosta teške lekcije pa je stoga tražeći odgovore, svoj duhovni put produbila različitim spiritualnim i energetskim tehnikama koje su joj omogućile vlastiti napredak, otklanjanje blokada iz svog života, ali i napredak u poslovnom smislu jer danas svojim klijentima i slušateljima omogućava širok spektar iznimno vrijednih znanja i tehnika za rad na sebi. Seminari, radionice, videa, individualni pristup ... Zakon privlačenja je osnova svih učenja pa je tako uz svoja učenja i rad na sebi spoznala jako duboku priču zakona privlačenja te odlučila je prenositi. Učeći NLP od početka svog profesionalnog usmjerenja prema psiho-spiritualnom svijetu, dostigla je stupanj znanja i educiranosti NLP trenera, te je tako postala i edukator koji na jednostavan način prenosi NLP , putem certificiranih edukacija koje održava kontinuirano. Pokretač je promjena na polju razvoja ljudskih resursa za uslužne djelatnosti, širenjem svijesti o važnosti čovjeka i s jedne i s druge strane uslužne djelatnosti, utemeljila je centar za razvoj ljudskih resursa te svojim treninzima za uslužne djelatnike širi svijest o Hospitality pristupu i potiče okolinu na promjenu prilagođenu čovjeku i njegovim vrijednostima. Kolumnista je mnogobrojnih hrvatskih portala i ponosna kolumnistica udruge Atma.