Htio bih vam nešto reći o stresu i kako treba gledati na stres…

Sjedio sam u stomatološkoj ordinaciji i čitao članak koji je imao naslov „Kako rastu jastozi?“ Rekao sam sebi: „Uopće me ne zanima kako rastu jastozi…“, ali naslov me zaintrigirao pa sam nastavio čitati.

Jastozi su zapravo vrlo mekane i osjetljive životinje koje žive u čvrstom oklopu. Taj se oklop ne može širiti. Kako onda jastog može rasti?

Kako jastog raste, ljuska postaje vrlo ograničavajuća i jastog se na neki način osjeća pod pritiskom i neugodno. Ide pod stijenu kako bi se zaštitio od predatorskih riba, odbaci oklop i proizvodi novi.

Nakon nekog vremena i taj oklop postaje vrlo neugodan dok jastog raste. On se vrati natrag pod stijenu i opet isto!

Jastog to ponavlja bezbroj puta.

Poticaj jastogu, da bi bio u mogućnosti rasti, jest upravo taj osjećaj nelagode.

Ali kad bi jastozi imali liječnika, oni nikada ne bi rasli jer čim bi se jastog osjećao neugodno, otišao bi do liječnika, dobio Valium, dobio Percocet i osjećao bi se u redu i nikad ne bi odbacio svoju ljusku. Ono što moramo shvatiti je da su stresna vremena također vremena koja su signali za rast. I ako nedaće iskoristimo ispravno, kroz nedaće možemo rasti.

Rabbi Dr. AbrahamPrethodna objava33 pitanja koja ćete uživati/mrziti pitati svog partnera: Možete li PODNIJETI ISTINU?
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 06.09.2016.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.