Foto: pixabay.com

Kako znati da je vaš sadašnji partner zaista onaj pravi, onaj koji je vrijedan da s njim provedete ostatak života?

atma.hr – 39

Hoćete li izgubiti vrijeme s nekim u neizvjesnosti da bi na kraju spoznali da on/ona ima drugačiji sustav prioriteta što, kad kemija splasne, čini dugoročnu vezu teškom i nemogućom?

A već je toliko vremena prošlo… To može biti jako iscrpljujuće, stoga – nemojte čekati.

Postoje četiri nepogrešiva testa koje vaš potencijalni životni partner treba proći.

Test kavaljerstva (važno za žene)

Kavaljerstvo još uvijek nije izumrlo. Stvari poput otvaranja vrata, zaštitničkog stava, davanja svog kaputa kad vam je hladno, nošenja stvari ili davanja “zadnjeg zalogaja” vrlo su bitni znakovi na koje trebate obratiti pozornost, jer oni pokazuju kako će se on prema vama odnositi tijekom života.

atma.hr – 39

U ovim slučajevima, akcije govore puno više od samih riječi. Riječi se vrlo često koriste kao zamjena za romantične akcije, ali su prazne ukoliko ih ne prati i djelo.

Hoće li se žrtvovati, hoće li dati sve od sebe za vas? Promatrajte male znakove koji puno govore…

Test prijateljstva

Dobra veza podrazumijeva jaku konekciju uma, tijela i duha.

Bi li se željeli družiti se s partnerom i da vas fizički ne privlači? Partnera trebate shvaćati dublje, a ne samo diviti se njegovom izgledu. Ljepota je prolazna, a loš odnos i loša komunikacija traju zauvijek.

Najbolje veze su one u kojima partneri mogu biti i ponašati se spontano i opušteno, kao najbolji prijatelji koji imaju kompatibilne interese, ciljeve, vrijednosti i ne zaboravimo, sličan duhovni cilj ili barem poštovanje i podupiranje različitog duhovnog puta.

atma.hr – 75
Financijski test

Statistike pokazuju da najveći broj brakova završi razvodom uslijed svađa oko financija!

Možda zvuči glupo, ali je potrebno da prije samog čina braka provjerite par stvari vezanih za financije: na što vi trošite novac, na što partner troši novac, imate li kompromisna rješenja i neke zajedničke stavove vezane za novac?

Financijska neodgovornost će stvoriti doživotni stres i odricanje. Ako on troši novac na najnovije tehnološke igračke (bez kojih može preživjeti) ili ako ona bespotrebno kupuje sedam pari cipela odjednom, kada je potrebno da obezbijedite financijsku budućnost, male su šanse da će takva veza funkcionirati (posebno kad dođu djeca, krediti, stambeno pitanje).

Zvuči grubo i prizemno – ali ovo je provjerena činjenica.

atma.hr – 39

Test obiteljskih vrijednosti

Želite li oboje vjenčanje, želite li imati djecu ili to ne želite?

Od obavljanja kućanskih poslova, svakodnevnih aktivnosti do djece, vi morate dijeliti iste ili vrlo slične osnovne vrijednosti inače će netko biti uvijek frustriran.

Konflikt u vezama vrlo često nastaje kada ljudi imaju različite osnovne vrijednosti oko ključnih pitanja, a koje nisu unaprijed raspravili i razmotrili.

Ne čekajte da ovo rješavate “na licu mjesta”, mogli biste se jako razočarati.

Sve najbolje!

minimagazin.info

atma.hr – 39