Foto: pixabay.com

Ono što je sigurno jest da se uvijek nalazimo u onoj vrsti odnosa koji je u tom trenutku života bitan za nas i za lekcije koje trebamo naučiti u cilju našeg duhovnog napretka i evolucije na planeti Zemlji.

atma.hr – 52
U životu možemo imati i iskusiti različite vrste partnerskih odnosa. Svaka duša koju sretnemo ima neku ulogu u našem životu bilo da se radi o karmičkoj duši, srodnoj ili blizanačkoj duši.

Nekada možemo iskusiti sve tri vrste odnosa tijekom života, a nekada samo neke od ove tri.  Svaka od ovih duša je i naše ogledalo, međutim samo jedna je naše najpreciznije ogledalo, a to je blizanačka duša.

Ono što je sigurno jest da se uvijek nalazimo u onoj vrsti odnosa koji je u tom trenutku života bitan za nas i za lekcije koje trebamo naučiti u cilju našeg duhovnog napretka i evolucije na planeti Zemlji.

Iako je tako u ljudskoj prirodi da teži razumijevanju iskustava kroz koje prolazimo i u skladu s tim želimo znati o kakvoj se radi vrsti odnosa u kojem jesmo i koja je razlika između karmičkih duša, srodnih duša i blizanačke duše? Je li to isto?

Odgovor na ovo pitanje je da nije isto. A najvažnija razlika između karmičkih duša, srodnih duša i blizanačke duše je upravo ta što karmičkih i srodnih duša možemo imati mnogo tijekom života, a blizanačka je samo jedna duša sa kojom dijelimo istu esenciju, istu dušu. Dakle, ne postoji više blizanačkih duša, već može biti samo jedna u čitavoj vječnosti.

Prve veze u koje ulazimo su uglavnom s karmičkim dušama. To  su duše koje ne pripadaju našoj grupi duša, međutim s njima se susrećemo da bi vratili dug koji smo napravili jedni prema drugima u nekom od prošlih života i da bi naučili lekciju koju tada nismo uspjeli naučiti.

Ono što je specifično za ovu vrstu odnosa jest jaka privlačnost, postoji velika seksualna kemija između dvije karmičke duše, međutim svaki put kada postoji mogućnost da se ovaj odnos ostvari možete uvidjeti da imate toliko različitosti da odmah osjetite da takav odnos nije moguće realizirati.

atma.hr – 52
Koliko god puta davali šansu ovom odnosu, u njemu nešto uvijek nije kako treba, čak vam može biti čudno i možete se pitati kako je moguće da vas ta osoba toliko privlači, a da ste toliko različiti. Ovo je nekada teško prihvatiti, ali najbolja stvar koju možete učiniti jest da pustite svog karmičkog partnera kada dođe vrijeme za to.

Svakako ovi odnosi mogu trajati kroz vrijeme i mogu biti jako izazovni sve dok obje duše ne nauče lekciju zbog koje su se opet srele, a tek kad je lekcija savladana svatko može krenuti svojim putem, ali ovog puta bez bilo kakvih teških emocija ili osjećaja čežnje što odnos možda nikada nije do kraja realiziran.

Jer treba shvatiti da je razlog tome što  nije predviđeno da s karmičkim dušama provedemo život, one su tu kako bi došle u naš život, promijenile nas, a zatim ga napustile.

Tako dok u karmičkim odnosima vraćamo dugove i možemo imati bezbroj ovakvih odnosa, sljedeća razina su odnosi sa srodnim dušama s kojima zajedno rastemo i razvijamo se. Srodne duše su duše koje pripadaju našoj grupi duša. To mogu biti naši roditelji, prijatelji, braća, sestre kao i partneri. Srodnih duša možemo imati puno tijekom života.

S njima dijelimo slične interese, slična razmišljanja i poglede na život. Sa srodnim dušama može nam biti izuzetno lijepo i uglavnom ulazimo u brak s njima. S ovim dušama možemo putovati onoliko dugo koliko nam je potrebno kako bi naučili nešto o sebi.

Dok nas karmičke duše uče o tome kako vidimo vanjski svijet i druge, srodne duše nas uče da pogledamo unutra, da sagledamo sebe i svoje vrijednosti, da spoznamo koliko mislimo da vrijedimo i koliko ljubavi mislimo da zaslužujemo.

Osim što sa srodnim dušama također imamo neporecivu povezanost i osjećaj da se već znamo, možda ipak najveći pokazatelj da smo u vezi sa srodnom dušom jest taj da pored njih osjećamo da smo mi ti koji se trebamo mijenjati i raditi na sebi, da se ne radi o njima pa čak ni o problemima koji mogu postojati u  samoj vezi.

atma.hr – 52
Srodne duše  su tu  kako bi nam pokazale koliko veličanstveni možemo biti kada se zagledamo u sebe i krenemo putem samootkrivanja i osvješćivanja vlastite suštine, ali sve to ne isključuje izazove i poteškoće koje možemo osjećati u ovom odnosu.

Kada iskusimo ove dvije vrste ljubavi, ono što može dogoditi ukoliko smo tako izabrali prije dolaska u fizičku realnost, jest da prijeđemo na sljedeću razinu – a to je odnos s blizanačkom dušom.

S blizanačkom dušom nismo samo povezani na razini duše, već dijelimo istu dušu. To je jedna duša koja se podijelila na dva dijela i jedan dio  je nastanio muški, a jedan ženski spol. Kada se sretnemo osjećamo instant duboko prepoznavanje i ljubav kakvu nikada do tada nismo osjećali, osjećamo kao da smo se ‘vratili kući’ nakon dugog perioda potrage.

Ujedno ovaj odnos može biti i najizazovniji jer je blizanačka duša naše precizno ogledalo, suočava nas sa svim našim strahovima, ego-reakcijama, programima i obrascima koji su disfunkcionalni. I ovaj proces je obostran. Tako da su u blizanačkom odnosu česte faze razdvajanja i spajanja, ali bitno je da znamo da blizanačka duša nikada ne bježi od nas već od vlastitih strahova i nesigurnosti.

Nekada je lakše otići iz ovog odnosa nego se suočiti sa samim sobom. Na ovom putu je potrebno mnogo hrabrosti  i spremnosti da pogledamo u najskrivenije dijelove nas samih, da promijenimo sve ono što ne funkcionira u našem životu, kako bismo se mogli lijepo sagledati i tako doprinijeti konačnom spajanju s našom blizanačkom dušom.

Dakle, u ovom odnosu osim osjećaja bezuvjetne ljubavi bit će inicirani i razni strahovi, bit će faza razdvajanja i ponovnog spajanja, sve dok obje strane ne naprave svoj dio posla, dok se ne usklade u potpunosti kako bi se mogle uskladiti i jedna sa drugom. Cijeli odnos će biti praćen raznim sinkronicitetima koji vas uvijek vraćaju jedno drugom.

Jednom kada sretnete svoju blizanačku dušu znat ćete zašto ni s jednom osobom prije nije uspjelo jer sve veze su zapravo priprema za ovaj odnos. Blizanačka duša je naš savršeni drugi dio i zato je to najveća ljubav koju možemo iskusiti, ovaj odnos nas duboko mijenja i nakon njega više ništa nije isto.

Međutim, bitno je naglasiti još jednom da ne moraju svi iskusiti ovaj odnos tijekom života, ali kažu da što više raste svijest i vibracija na planeti Zemlji, sve više je ovih susreta inicirano.

atma.hr – 52
I bez obzira u kakvom se odnosu nalazite, svaki ima svoju svrhu, svaki doprinosi vašem duhovnom rastu i napretku i svaki je izazovan na svoj način, ali i prepun divnih trenutaka i poučnih lekcija.

Ono što je bitno jest da u svakom odnosu uvijek pratite i slušate svoje srce, da govorite svoju istinu, da jasno iskazujete svoje osjećaje i misli i da vjerujete da zaslužujete voljeti i biti voljeni na najuzvišeniji mogući način jer ste Božansko biće i vrijedni ste ljubavi i pripadanja samo zato što postojite.

Jedino ako hrabro slijedite put svog srca možete dosegnuti pravu, čistu ljubav i živjeti svoju istinu, koja će zatim obasjati cijeli svijet. Jer kada ste vi ljubav i drugi su ljubav, kada vi živite svoju istinu inspirirate i druge da čine isto, tada svi zajedno stvaramo što bi jedan moj dobar prijatelj rekao – raj na Zemlji.

Ukoliko imate iskustvo blizanačke ljubavi i želite da ona postane dio knjige o blizanačkim dušama možete poslati svoju priču na  e- mail:  blizanackeduse @gmail.com

Također, možete pratiti fb stranicu –https://www.facebook.com/susretsadusom/  na kojoj dijelim sve moje uvide i spoznaje do kojih sam došla tijekom odnosa s mojom blizanačkom dušom.

Sanja Ivanović, psiholog, energetski psiholog, eftmr terapeut, reiki 2 praktičar, psihološki astrolog

Individualne sesije i rad sa mnom možete zakazati putem e-maila: [email protected] http://sanjaivanovic.rs/