Kada je riječ o poslovno financijskom segmentu, ovog proljeća nam Venera u Ribama gradi aplikacionu konjunkciju sa Saturnom i sekstil s Jupiterom u Biku pa ćemo nakon početnih teškoća do kraja proljeća ostvariti poslovno financijske zamisli. Kada je riječ o ljubavi, ovo proljeće kreće aspektom Venere u Ribama do Saturna u sekstilu s Jupiterom iz Bika pa ćemo najprije nekim ljudima postaviti jasne granice ispod kojih ne idemo i koje oni ne smiju prelaziti! Kada to učinimo, uslijedit će nagrada, u vidu zadovoljstva zbog novog načina funkcioniranja u emocionalnim pitanjima.

atma.hr – 52
Početak proljeća tj. astrološke nove godine obilježen je pozicijom Mjeseca u znaku Lava, kojem je dispozitor upravo ovo Sunce koje je prešlo u znak Ovna. Prelazak Sunca u znak Ovna predstavlja svojevrsni povratak života, nov, svjež početak, onaj trenutak kada staje tišina, a kreće akcija!

Sunce u znaku Ovna donosi energiju borbe, pionirski duh, potrebu da se svuda bude prvi u nečemu. Sunce u Ovnu imaju vojskovođe, vlasnici i direktori velikih sistema, inovatori, jednom riječju prirodni autoriteti, oni čija jedna riječ predstavlja putokaz stotinama koji se nalaze u njihovoj okolini.

Dan kada Sunce prelazi u znak Ovna i položaj planeta u njemu opisuje sva ona zbivanja kojim ćemo svjedočiti do 21.6. i prelaska Sunca u znak Raka, tj. dolaska ljeta. Ovog puta, u proljetni ingres ulazimo s Mjesecom u Lavu, koji samo što je izašao iz opozicije s Plutonom u Vodenjaku pa je to slika dramatičnih momenata koje pokušavamo ostaviti iza sebe, transformacija koje smo pretrpjeli i ojačani tim iskustvom nastavljamo dalje, u slavu života! Mjesec u Lavu ima trigon sa Suncem iz Ovna pa naše emocije i svijest savršeno surađuju!

Fokus nam je na osobnoj afirmaciji i ostvarenju vlastitog zadovoljstva, budući da je Mjesec u petom zodijačkom znaku, onom koji vlada zabavom, uživanjima, zaljubljivanjima. Imamo namjeru da od života dobijemo najbolje i ne stajemo dok se to ne dogodi! Danas ćemo krenuti baviti se stvarima koje inače ne stižemo, a volimo.

Stavit ćemo se u prvi plan, a ta tendencija će se nastavljati tijekom proljeća pred nama. Poželjet ćemo raščistiti sve one nedoumice u emocionalnom i svakom drugom smislu koje nas koče ka življenju vlastitog života uživo!

Kada je riječ o poslovno financijskom segmentu, ovog proljeća nam Venera u Ribama gradi aplikacionu konjunkciju sa Saturnom i sekstil s Jupiterom u Biku pa ćemo nakon početnih teškoća do kraja proljeća ostvariti poslovno financijske zamisli. Nebo podržava kreativne, spremne da od nekog hobija naprave dobar izvor zarade. Suradnja s inozemstvom, trgovina i turizam su posebno podržani. Umjetnici će ovog proljeća biti posebno nadahnuti pa možemo očekivati dosta glazbenih i filmskih premijera u danima koji slijede.

atma.hr – 52
Merkur je u sjenci, pred retrogradni hod koji kreće 2.4. i traje do 26.4.. Merkur je u sjenku ušao u trenutku kada aplicira Rahuu, Sjevernom mjesečevom čvoru što donosi  problematične uvide, umišljanja i hrpu lažnih vesti. Merkur s Rahuom u Ovnu će rasplamsati brojne verbalne sukobe, kao i rekla-kazala priče o sukobima, a globalno gledano i ratničkim aspiracijama.

No, sve će to ostati samo na riječima. Brzopletost može biti kobna jer će istine izlaziti na vidjelo tek iza 26. travnja/aprila. Dakle, morat ćemo držati jezik za zubima i ne istrčavati sa svojim viđenjima situacije, jer nešto previđamo.

Mars je u karti proljetnog ingresa na 27. stupnju Vodenjaka, ujedno je i dispozitor Sunca pa slijede turbulencije u vojnim i policijskim sistemima na globalnoj razini. Mogući su problemi i s neposlušnim pojedincima koji će podizati bune.

Mjesec u Lavu je u opoziciji s ovim Marsom po znaku pa eto problema vladarima, borbi za prevlast i neočekivanih situacija. Ova opozicija Mjeseca ka Marsu ukazuje i na veliku količinu bijesa koja u posljednjem mjesecu ovog ingresa može eskalirati, naročito iza 1.5..

Kada je riječ o zdravlju, problemi sa psihom i vaskularnim sistemom mogu predstavljati najveći izazov. Opasnost u prometu je naglašena do 15.5.. Brzina i bahatost će prilično uzeti maha, ali i nanijeti štete.

Mars kao Sunčev dispozitor ujedno i u prvom polju proljetnog ingresa, u znaku Vodenjaka, govori o jakim vjetrovima koji mogu dominirati, ali i zemljotresima koji mogu uslijediti. Iza 22.3. tektonski poremećaji su u morima, Marsov prelazak u Riba i društvo Saturna upravo o tome govore. Period kiša i opasnost od poplava nas također mogu zadesiti od 22.3. do 1.5..

Merkur u sjenci i pred retrogradni hod ukazuje na probleme s papirologijom i manipuliranje istom na razne načine, a kako je Merkurov dispozitor Mars u Vodenjaku, ljudi će poželjeti da takvim stvarima stanu na put, što može biti generator pobuna po raznim osnovama, štrajkova i slično.

atma.hr – 52
Kada je riječ o ljubavi, ovo proljeće kreće aspektom Venere u Ribama do Saturna u sekstilu s Jupiterom iz Bika pa ćemo najprije nekim ljudima postaviti jasne granice ispod kojih ne idemo i koje oni ne smiju prelaziti! Kada to učinimo, uslijedit će nagrada, u vidu zadovoljstva zbog novog načina funkcioniranja u emocionalnim pitanjima. Više se ne zadovoljavamo pokušajima već zahtijevamo kompletnu realizaciju svega obećanog. Mnogi bi mogli do 6.4. postati dio kakvog emocionalnog “mnogougla”.

Venera u Ribama u sekstilu s Jupiterom i dobroj recepciji s istim mnogima donosi ljubavi na putu, u inostranstvu, partnere odličnog imovinskog statusa.

Ovog proljeća će i stare ljubavi dobiti novo ruho. Za njih je posebno rezerviran travanj/april mjesec. Tada će nas preplaviti poruke i pozivi onih koji bi s nama u još jedan životni krug.

Svibanj/maj nam daruje uživanja u putovanjima i stabilne odnose koji tada započnu. Ovo je idealan mjesec za vjenčanja, zaruke i proslave svih vrsta.

Sretno!

Jovana Milekić/astroportal.in