Foto: pixabay.com

Čovječanstvo još nije u stanju sagledati realno odnose i njihovu važnost. Sve dok se ne riješimo dubokih nesvjesnih memoriranih strahova, ljutnje i dominacije, ne možemo biti okrenuti sadašnjosti i aktivnoj ljubavi jer nas vuku programi prošlosti.

atma.hr – 78
Ako bismo rekli što je najvažnije u životu, možemo reći da je najvažnije ne donositi sudove na temelju memorije ili karmičkih ostataka u obliku misli i osjećaja jer oni iskrivljuju stvarnost.

Pravilan uvid donosimo iz trenutka, iz osjećaja ovdje i sada, iz sadašnjosti u kojoj prebiva ljubav. Naše ljubavi zasnivamo na  nesvjesnim karmičkim ostacima zasnovanim na dominaciji koja se manifestira putem planeta. Dakle, mi tražimo partnere koji imaju slične karmičke obrasce.

Partner nosi sličnu projekciju problema kojeg trebamo riješiti. Kada se svađamo, radimo to jer tražimo da se partner uskladi prema mojim karmičkim obrascima ili arhetipskoj slici koja je programirana našim prošloživotnim iskustvima.

Kada kažemo: volim te, to znači da nas privlače partnerovi nesvjesni karmički programi, a obično su to iskustva koja traži i naš partner. Ljubav postoji samo u prisutnosti i bez nesvjesne memorije. Ipak, sve dok se ne riješimo dubokih nesvjesnih memoriranih strahova, ljutnje i dominacije, ne možemo biti okrenuti sadašnjosti i aktivnoj ljubavi jer nas vuku programi prošlosti.

atma.hr – 39

Sve dok se ne osvijesti da se odnosi doživljavaju na temelju krivih informacija dobivenih iz nesvjesne memorije, ne može se vidjeti da se krivo percipira stvarnost, što neminovno donosi bol. Čovječanstvo još nije u stanju sagledati realno odnose i njihovu važnost.

Obrambeni sustavi ega sve čine kako bi što prije pobjegli od suočavanja sa percepcijom života. U praksi suočavanja s programima su moguća na intelektualnoj razini, ali na emocionalnoj razini odnosi traže proširenje svjesnosti, uviđanje da je doživljaj ljubavi u sadašnjosti i da ona ne ovisi o vanjskim čimbenicima, kako se inače pretpostavlja.

Karmička memorija jest upravo ta pretpostavka u kojoj se ljudi zaljubljuju u ono što im je poznato, teško se prepoznaju drugi aspekti ljubavi, a to je ono što moraju tek naučiti kroz savladavanje ovog umijeća. Umjetnik je radnik na umjetničkom djelu, a isti je proces i sa ljubavi.

Karmička memorija postoji upravo da bi spoznali ljubav.

Nikola Žuvela, vedski-jyotish.net

atma.hr – 78
POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.