Foto: pixabay.com

Čovječanstvo još nije u stanju sagledati realno odnose i njihovu važnost. Sve dok se ne riješimo dubokih nesvjesnih memoriranih strahova, ljutnje i dominacije, ne možemo biti okrenuti sadašnjosti i aktivnoj ljubavi jer nas vuku programi prošlosti.

atma.hr – 78
Ako bismo rekli što je najvažnije u životu, možemo reći da je najvažnije ne donositi sudove na temelju memorije ili karmičkih ostataka u obliku misli i osjećaja jer oni iskrivljuju stvarnost.

Pravilan uvid donosimo iz trenutka, iz osjećaja ovdje i sada, iz sadašnjosti u kojoj prebiva ljubav. Naše ljubavi zasnivamo na  nesvjesnim karmičkim ostacima zasnovanim na dominaciji koja se manifestira putem planeta. Dakle, mi tražimo partnere koji imaju slične karmičke obrasce.

Partner nosi sličnu projekciju problema kojeg trebamo riješiti. Kada se svađamo, radimo to jer tražimo da se partner uskladi prema mojim karmičkim obrascima ili arhetipskoj slici koja je programirana našim prošloživotnim iskustvima.

Kada kažemo: volim te, to znači da nas privlače partnerovi nesvjesni karmički programi, a obično su to iskustva koja traži i naš partner. Ljubav postoji samo u prisutnosti i bez nesvjesne memorije. Ipak, sve dok se ne riješimo dubokih nesvjesnih memoriranih strahova, ljutnje i dominacije, ne možemo biti okrenuti sadašnjosti i aktivnoj ljubavi jer nas vuku programi prošlosti.

atma.hr – 39

Sve dok se ne osvijesti da se odnosi doživljavaju na temelju krivih informacija dobivenih iz nesvjesne memorije, ne može se vidjeti da se krivo percipira stvarnost, što neminovno donosi bol. Čovječanstvo još nije u stanju sagledati realno odnose i njihovu važnost.

Obrambeni sustavi ega sve čine kako bi što prije pobjegli od suočavanja sa percepcijom života. U praksi suočavanja s programima su moguća na intelektualnoj razini, ali na emocionalnoj razini odnosi traže proširenje svjesnosti, uviđanje da je doživljaj ljubavi u sadašnjosti i da ona ne ovisi o vanjskim čimbenicima, kako se inače pretpostavlja.

Karmička memorija jest upravo ta pretpostavka u kojoj se ljudi zaljubljuju u ono što im je poznato, teško se prepoznaju drugi aspekti ljubavi, a to je ono što moraju tek naučiti kroz savladavanje ovog umijeća. Umjetnik je radnik na umjetničkom djelu, a isti je proces i sa ljubavi.

Karmička memorija postoji upravo da bi spoznali ljubav.

Nikola Žuvela, vedski-jyotish.net

atma.hr – 78
Prethodna objavaŽelim ti reći da mi je žao što nisam ranije otišla
Slijedeća objavaKako zavesti i osvojiti muškarca u znaku Djevice
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.