atma.hr – 52
Svako živo biće – čovjek, životinja ili biljka – ima svoju auru. Aure su, zapravo, tjelesna elektromagnetska polja energije, koja djeluju kao malo kome vidljivi produžetak našeg fizičkog tijela.

To polje svjetla i boja djeluje poput baterije, reflektirajući naše emotivno i fizičko stanje zdravlja. Samo proučavanje aura ima dugu prošlost.

Nekada su se njima bavili posebno senzibilni ljudi i vidovnjaci.

Međutim, u prvoj polovici dvadesetog stoljeća potpuno su izašle iz domene mističnog i postale predmetom naučnog proučavanja i istraživanja.

Posebni aparati

Zahvaljujući posebnim fotoaparatima koji s velikom preciznošću registriraju elektromagnetsko polje živih bića, moguće je napraviti fotografiju aure.

Prvi je snimio Nikola Tesla davne 1891. godine, a njegov primjer slijedili su brojni svjetski učenjaci, sveučilišni profesori, ali i „obični ljudi“, koji su pokazali zanimanje za ovu pojavu.

Sama Aura Camera je naizgled obični Polaroid, s tim što su mu u laboratoriju za istraživanje Kirlianove kamere u Americi ugrađeni optički senzori – rezultat dugogodišnjeg istraživanja i usavršavanja.
Oni su odgovorni za registriranje energetskog polja.

Povijest i začeci Kirlianove fotografije počinju tridesetih godina prošlog stoljeća.

Dva brata, po kojima ova vrsta fotografije nosi i ime, otkrila su da biljke emitiraju neku neodređenu svjetlost. Istu pojavu su kasnije otkrili i na ljudima, a zatim i usavršili uređaj kojim se, takoreći, može „uhvatiti“ ljudska aura.

Zahvaljujući braći Kirlian, aura je iz mita prešla u objektivnu, vidljivu stvarnost.

Misli, emocije i sve ono što reflektira naše energetsko polje, moguće je vidjeti na tim fotografijama, na kojima je svaka osoba okružena sebi svojstvenim bojama – aurom.

Svaka boja predstavlja određenu energiju ili misao, time reflektirajući život i osjećaje na vidljiv način.

Same boje izviru iz centara tijela – chakri. Primjerice, ako se u auri snažno očituje neka boja, chakra te boje je sasvim sigurno jako izražena i otvorena, te doslovno boji auru osobe.

Na taj način se može dati i interpretacija o našim karakternim osobinama, energiji kojom zračimo, načinu na koji djelujemo prema drugim ljudima, kakvu energiju primamo a kakvu odašiljemo, jesmo li pod stresom, jesmo li emotivni, naklonjeni umjetnosti, agresivni, produhovljeni, inteligentni,…

Svaka zasebna boja ima svoje zračenje, a o mnogo toga zavisi njen položaj, intenzitet, nijansa i opseg.

Recimo to jednostavnim primjerom. Kada je osoba pod stresom, u području njene glave najčešće dominira crvena boja.

Crvena boja je, inače, boja zemaljskih energija, akcije, volje i promjene – boja vitalnosti i stvaralačke sile života. Ukoliko je dobro aspektirana, ona bi trebala biti negdje na dnu, oko nogu, što ukazuje na dobro uzemljenje i dobar temelj ostalim bojama aure – dakle, ta osoba je prisutna u ovom fizičkom, realnom svijetu.

Ako se, naime, crvena boja nalazi u području glave ili natkriljuje ostatak spektra, može ukazivati na potisnute probleme, neostvarene želje, planove, ciljeve i stres. Ipak, i razuman čovjek može biti pod stresom.

Aumaud3

Samo po sebi normalno, boje aure se mijenjaju kroz intenzivnija razdoblja života i veće preobrazbe našeg karaktera, odnosno kako nam je i kada otvoren neki energetski centar.

Mnogi to rade iz puke znatiželje, dok se većina ipak dolazi fotografirati jer želi vidjeti i razumjeti kakvom energijom isijava, kako djeluje na svijet oko sebe i kako svijet djeluje na njih.

atma.hr – 52
Uz svaku fotografiju radi se i intenzivna interpretacija boja i energija, karaktera i osobina, te se često kroz razgovor dolazi do rješenja, olakšanja i shvaćanja nas samih, ali i onih koji nas prate kroz život.

Posebno zanimljivu činjenicu čine fotografije aura djece koje znanost naziva „indigo djecom“. Riječ je o novom naraštaju mališana s posebnim sposobnostima i čudesno širokim i jasnim shvaćanjem svijeta, čiji bi cilj bio pokazati put čovječanstvu prema duhovnoj ravnoteži i rastu.

Boje njihovih aura su intenzivno ljubičasto- modre boje – boje indigo plave – po kojoj su dobili i naziv. Od samih roditelja dolaze podudaravajuće priče iz kojih se saznaje da ta djeca pokazuju izuzetnu produhovljenost, promjene u ponašanju, imaju vizije i kontakte s nečim božanskim…

Više o Aura Cameri.

O autorici: Ivana Kosanović se bavi Kirlianovom fotografijom već dugi niz godina i vlasnica je Aura Camere. Ako tražite svoju priliku da fotografirate auru, to možete učiniti na alternativnom sajmu „Istra Altera Magica“ u Puli. 

alternativa-za-vas

kirlian.MegaChi.pendant-copy