Borba protiv sumnje u vlastite sposobnosti je ključna za ostvarenje zacrtanih ciljeva. Osim toga putovanje svakoga od nas kroz tunel sumnje u sebe samog je krajnje osobno, a s astrološkog stanovišta se može klasificirati na znakove sklonije sumnjama i one koji pucaju od samopouzdanja. Pogledajte kako svaki od znakova izlazi na kraj s anksioznošću i sumnjama koje ima u sebe.

atma.hr – 78
Bez obzira na to tko smo i kako se snalazimo u životu, svakome od nas bi koristilo manje sumnje u svoje sposobnosti. Samopouzdanje je važan faktor u životu i ono se gradi od malih nogu. Ako ste okruženi ljudima koji vas uvjeravaju da nešto ne možete, ne znate, ne trebate učiniti – i vi ćete na kraju početi u to vjerovati.

Borba protiv sumnje u vlastite sposobnosti je ključna za ostvarenje zacrtanih ciljeva. Osim toga putovanje svakoga od nas kroz tunel sumnje u sebe samog je krajnje osobno, a s astrološkog stanovišta se može klasificirati na znakove sklonije sumnjama i one koji pucaju od samopouzdanja. Pogledajte kako svaki od znakova izlazi na kraj s anksioznošću i sumnjama koje ima u sebe.

OVAN

Ovnovi su po prirodi vrlo samouvjereni, ali mogu upasti u probleme ako je to samopouzdanje poljuljano. Ako se dogodi da izađe na sastanak s nekim tko mu se sviđa i to ne prođe dobro ili ako u poslu njegova prezentacija ne prođe očekivano, to može navesti Ovna da posumnja u sebe.

Jedna od najboljih stvari koje Ovan može u tom slučaju učiniti, je da se osvrne na svoje prijašnje uspjehe i shvati da je u svemu potrebno napraviti ravnotežu. Prevelika fokusiranost na određeni cilj može učiniti da i najmanji problem izgleda prevelik.

atma.hr – 39

BIK

Tipično vrlo ležeran i postojan, Bik može osjetiti manjak samopouzdanja, ako se ispostavi da njegova druga polovina premašuje njihove mogućnosti, u materijalnom smislu. Bikovi imaju tendenciju da daju visoku vrijednost materijalnim stvarima, a stoga se mogu osjetiti kao u zamci ako ne mogu priuštiti svojoj voljenoj osobi skupocjeni nakit i slično.

Prije nego što upadne u ovakav problem Bik bi trebao postaviti sebi pitanje jesu li takve stvari zaista mjerilo ljubavi ili je dovoljna pažnja.

BLIZANCI

Blizanci se ponose time što su fleksibilni, međutim, ponekad baš ta osobina može biti teret jednom Blizancu. Budući da u svemu vidi mogućnost, Blizanac koji se suočava s teškim izborom, još teže će donijeti odluku i na kraju će i sumnjati da li je donio ispravnu.

Ponekad će Blizanac toliko brinuti o donošenju ispravne odluke, da je na kraju neće ni donijeti. Odugovlačit će, potajno se nadajući da će neka treća magična osoba napraviti to umjesto njega. Kada je Blizancu teško izboriti se sa sumnjama u svoje odluke, trebao bi povjeriti svoju odluku vjernom prijatelju.

atma.hr – 75
RAK

Osjetljivi Rak bi lako mogao izgubiti samopouzdanje kada je riječ o njegovim bliskim vezama. Rak se vrlo brine za svoju obitelj i bliske prijatelje pa svaka napetost u tim vezama može poslati strelicu sumnje u sebe u pravcu Raka.

On se u takvim slučajevima pita je li on nešto pogrešno rekao ili učinio. Rakovima je potrebna stalna potvrda da nešto nije njihova greška. Rakovi bi trebali vježbati svoj odnos prema sebi samom i biti svjesni da se odnosi s drugim ljudima mogu poljuljati ili pak trajno pokvariti, ali da nisu uvijek oni za to krivi.

LAV

Lavovi su generalno vrlo samouvjereni, ali vrlo teško im pada kritika na račun njihovog izgleda. U tom pogledu su dovoljno i samokritični. Nije čudno za jednog Lava da i desetak puta mijenja garderobu prije nego odluči što će obući.

Također, neće propustiti ni priliku da se najboljoj prijateljici ili prijatelju žale na suvišne kilograme i problematična mjesta. Lavovi bi se trebali fokusirati na ono što vole na sebi, a ne na ono što im smeta i što možda ne mogu promijeniti.

atma.hr – 78
DJEVICA

Djevice su u globalu vrlo smirene i pune samokontrole i samopouzdanja. Ali kada se zarotiraju njihovi nebesko visoki standardi, tada može doći do izljeva anksioznosti i sumnje u vlastita umijeća. Djevice vjeruju da mogu učiniti mnogo toga dobrog, ali vođenje razgovora na društvenoj funkciji nije za njih.

Sumnja u odnose i komunikaciju s drugima može im narušiti samopouzdanje i navesti ih da se izoliraju. Djevice bi se trebale sjetiti da usprkos tome što “ne znaju pričati javno”, imaju godinama vjerne prijatelje koji ih vole upravo zbog onog kakvi su.

VAGA

Vage konstantno žive u strahu da će razočarati druge ljude. Ova njihova sumnja proizlazi iz težnje da budu dovoljno dobri prijatelji, supružnici, suradnici. Vage sve rade da bi usrećile one do kojih im je stalo, stoga i najmanji nagovještaj da jedna od tih osoba nije zadovoljna dovodi Vagu u situaciju da posumnja u svoje postupke.

Također, često Vaga brine hoće li svojim iskrenim stavom i riječima povrijediti ljude oko sebe. Vage se trebaju polako otvarati prema onima koji su im najbliži, trebaju nastojati biti što iskrenije i direktnije i shvatiti da svijet neće propasti čak i ako netko ne bude zadovoljan onim što su rekle.

atma.hr – 39

ŠKORPION

Samopouzdanje jednog Škorpiona može biti posebno varljivo. Kada sumnja u sebe, Škorpion počinje sumnjati i u ljude oko sebe. Jer Škorpion razmišlja – ako ne mogu vjerovati sebi, kako da vjerujem drugima? Škorpion ne bi trebao svoje sumnje projicirati na druge oko sebe.

Čak i ako se ne osjeća kao netko tko može poletjeti u trenutku prepun samopouzdanja, on bi trebao vjerovati bliskom prijatelju, koji ga nikad nije iznevjerio kada mu kaže da će strahovi proći i da nema realnog razloga za brigu.

STRIJELAC

Strijelac je uvijek u potrazi za istinom i kao takav uvijek i sumnja je li ju našao. Mozak Strijelca zaokupljen logikom, konstantno sumnja u svoje zaključke i misli. U suštini, sve što je očigledno za Strijelca je sumnjivo.

On ni vlastitom umu ne vjeruje kada je u pitanju rješavanje misterije. U suštini Strijelcima je najlakše, jer sve što trebaju učiniti je shvatiti da su u pravu. Njihova prvobitna misao je najiskrenija i najtočnija.

atma.hr – 75
JARAC

Jarac se često može osjećati van kolosijeka, iako je jedan od najzaposlenijih znakova. Također, htio – ne htio, Jarac sebe često uspoređuje s drugima. On često sumnja da će trava u njegovom dvorištu ikad biti zelena kao i kod susjeda.

Jarcu može pomoći fokus na već ostvarene ciljeve, kao i dobar mentor koji će ih uvjeriti da su na dobrom putu.

VODENJAK

Vodenjaci su poznati po tome što “plešu” u ritmu glazbe koju samo oni čuju. Ovo ih može izdvojiti u društvu i napraviti čudnima.

Vodenjak uvijek brine zbog toga da bi se mogao previše istaknuti, stoga se mahom drži po strani. Iz tog razloga bi Vodenjak trebao potražiti grupu istomišljenika kako bi se manje osjećao usamljenim i izgnanim.

atma.hr – 78
RIBE

Ribe su rođeni umjetnici, što znači da u većini slučajeva njihov put karijere ne izgleda kao put kojim idu njihovi prijatelji. Činjenica da ne ostvaruju redovne materijalne prihode i da ne vode konvencionalan život, može pred Ribe baciti kritike bliskih osoba.

U tom pogledu, Ribe će sumnjati u svoje odluke i sposobnosti. Ribe bi u tom slučaju trebale manje obraćati pažnju na one koji ih koče u životu i potražiti one koji vjeruju u njih i daju im inspiraciju.

zenskimagazin

48 UNIVERZUM TI ČUVA LEĐA

banner za knjige UNIVERZUM TI CUVA LEDA