Foto: commons.wikimedia.org

Ovo su takva vremena koja i bez potresa izazivaju potrebu da se duboko zadubimo u vlastito sebstvo i vidimo što to sve imamo od „sadržaja“ unutra. Planet Zemlja se mijenja, mi se mijenjamo, okolni kozmički prostor u kojem se sada nalazimo ima drugačije energije i vibracije pa čak i određene kozmičke zakone. Odlučili smo se inkarnirati upravo u ovom vremenu i na ovom prostoru, a sa sobom smo donijeli i sve unutarnje alate s kojima možemo uspješno prebroditi taj period. Potrebno je samo osvijestiti te alate i na vrijeme početi raditi na sebi.

atma.hr – 52
Potresi u Turskoj i Siriji u svakom od nas, osim dubokog suosjećanja za žrtve i one koji se sad smrzavaju u kolektivnim prostorima, proizvodi u glavi razmišljanja koja idu u vrlo sličnom pravcu.

Naime, svjesni smo da se to može dogoditi svakom od nas, danas, sutra ili u bliskoj budućnosti. I onda ide neizostavno pitanje – koliko smo sami pripravni na ovakve životno ugrožavajuće situacije? Što je to što nam može pomoći u ovakvim situacijama?

Strah zasigurno neće, zato je tolika važnost u oslobađanju od ovih egzistencijalnih strahova. Njih se nećemo zasigurno oslobađati kad nas već „potrefe“ ove situacije, nego to činimo ranije, da izgradimo temelj na kojem možemo opstati i spasiti svoj i živote svojih najmilijih. Jer, kad se ovako nešto dogodi, ono što će vam najviše trebati je jedno jedino oruđe – unutarnji mir i sigurnost u sebe. Tim mirom možete pomoći svojoj obitelji i ostalim ljudima u svojoj okolini da se snađu, da ih ne preuzme panika, da ne počine nepromišljene poteze koji ih mogu stajati života, itd…

Ono što želim reći je da u ovakvim odsudnim trenutcima jedini na koga se možete osloniti ste – vi sami i nitko drugi! Vjerujte mi, znam to iz vlastitog iskustva!

Ako smo u strahu, mira nema, a niti sigurnosti u sebe. Zato, radimo na sebi da osvijestimo što je to što imamo u sebi od stavova i emocija. Ako smo skloni panici inače, radimo SADA na tome da se riješimo takve vrste emocionalnog reagiranja na izvanredne situacije. Ako nas preplavi strah, radimo SADA na tome da ga razumijemo i onda se polako počnemo oslobađati od njega. Tako i sa svim ostalim emocijama.

atma.hr – 52
Ovo su takva vremena koja i bez potresa izazivaju potrebu da se duboko zadubimo u vlastito sebstvo i vidimo što to sve imamo od „sadržaja“ unutra. Planet Zemlja se mijenja, mi se mijenjamo, okolni kozmički prostor u kojem se sada nalazimo ima drugačije energije i vibracije pa čak i određene kozmičke zakone. Za sve to treba se pripremiti, raditi na jačanju svojih sposobnosti i rješavanju svojih slabosti. Napose, jeste li se zapitali u kakvoj je formi vaše fizičko tijelo?

Sve ovo govorim i iz vlastitog životnog iskustva jer sam godinama živjela u trusnom području gdje smo gorske udare od brojnih rudnika imali vrlo često. Sjećam se da je mama dok sam bila djevojčica, imala za mene uvijek spakovan kofer s najnužnijom odjećom i hranom za slučaj da ti stalni potresi postanu jači i da budemo morale bježati iz stana. A onda je došao rat u BiH i tek onda sam naučila važnost onoga što nosimo u sebi.

Gledala sam na stotine ljudi u stanju čiste panike, straha, očaja, užasa i kako ih oni potpuno preuzimaju, onesposobljavajući čak i rudimentarnu sposobnost zdravog razmišljanja.

banner za knjige PRESTANITE SE POPRAVLJATI

Zato, stvarajmo i jačajmo unutarnju sigurnost, rješavajmo se svojih nedostataka i pojačavajmo naše sposobnosti, kako unutarnje tako vanjske.

No, ovaj zahtjev nije bitan samo radi preživljavanja u ekstremnim situacijama, nego prvenstveno zbog toga što planet i čovječanstvo sada proživljavaju veliku transformaciju i idu zajedno na višu razinu postojanja, višu razinu svjesnosti. I to je ono zbog čega smo zapravo tu.

Zato smo i odlučili inkarnirati se upravo u ovom vremenu i na ovom prostoru, a sa sobom smo donijeli i sve unutarnje alate s kojima možemo uspješno prebroditi taj period. Potrebno je samo osvijestiti te alate i na vrijeme početi raditi na sebi. Dakle, došli smo dobro „opremljeni“ za ove situacije. Sve što trebamo učiniti je aktivirati ih u sebi, a to ne možemo ako svjesno ne počnemo raditi na tome.

U  nadi i uvjerenju da ćemo imati što manje ovakvih teških i životno ugrožavajućih situacija, sve vas lijepo pozdravljam! Naša srca i misli i dalje su sa svim onima koji sad proživljavaju najteže trenutke svog života. Pošaljimo im obilje ljubavi i podrške da izdrže ova teška vremena!

Utočište – Sanctuary