Trenutno sjedim sa slušalicama u ušima, jedem gumene bombone u obliku medvjedića dok slušam tonove od 432 Hz za balansiranje čakri – Aura Cleansing & Boost Positive Energy. I baš dok stavljam malog gumenog zelenog medvjedića u usta, osjećam svu sreću ovog svijeta i postavljam sebi pitanje – Što ti još ovog trenutka treba za sreću?

Ne za sat vremena, ne sutra ili kasnije nego baš SADA? Apsolutno ništa! To je taj osjećaj blagostanja i sreće samog Bivanja. Biti, Sada i ovdje gdje jesi… Jer točno tu ti je mjesto. Baš tu!

atma.hr – 52
Da, možda dok čitaš ovo pomisliš – lako je to reći kad nemaš probleme, jedeš gumene bombončiće kao neko dijete, pričaš gluposti i koješta. Što je s nama koji imamo stvarne probleme?

E pa ovako, reći ću vam.

Osoba koja piše ove redove, ostala je bez posla i novca, raspao joj se ljubavni, profesionalni, društveni život, zdravlje je također bilo ugroženo, tzv. prijatelji su nestali kojekuda itd itd…- jednom riječju totalni raspad života i tamna noć duše i to nekoliko puta. Netko bi rekao pakao od života. Danonoćno plakanje, neizreciva bol, čišćenje, pitanja zašto stalno meni, Bože postojiš li, olakšaj mi, pomozi, opet puno čišćenja itd. pa sve u krug…

Pokušaj oprostiti sebi – Molim te, barem pokušaj!

I onda kroz sve muke, bolove, tugu i strah, dan po dan, dan po dan nekako dođeš do mjesta gdje zavoliš i prihvatiš sebe, zavoliš i prihvatiš druge i shvatiš da si se cijelo vrijeme “opirao” životu, tjerao po svom, glavom kroz zid, a sad moliš i tražiš nešto.

Onda samo naučiš teći kao rijeka, bez opiranja, prihvatio si jer si se suočio sa svim svojim strahovima, sve si prihvatio ne plašiš se više ni smrti jer si nekoć dotakao samo dno.

E onda uslijedi to prihvaćanje i sreća!

atma.hr – 52
Onda znaš da će sve biti u savršenom redu, ne zato što se tako tješiš da sebi olakšaš nego zato što znaš da će tako biti – jer sada to osjetiš cijelim svojim bićem.

Voliš i poštuješ sebe, bez obzira na sve padove i greške koje si napravio u životu. VOLIŠ SEBE!

A kad zavoliš sebe onda vibriraš ljubavlju. Onda si na frekvenciji ljubavi, a ljubav je Bog (Univerzum, Beskonačna svijest, Izvor, Jastvo, Svemir, Viša sila… kako god).

Znači na istoj smo frekvenciji Bog i Ja odnosno Ljubav i Ja. Tako je trebalo biti oduvijek. Tako je bilo od rođenja pa se to izgubilo negdje usput zbog raznih programa, uvjerenja, trauma i sličnih stvari.

Zato sad jedem gumene bombone s osmjehom (zanimljivo je da donedavno uopće nisam voljela gumene bombone, ali izgleda da ih moje unutrašnje dijete voli itekako pa ih sada volim i ja, jer smo nas dvije pomirile između sebe sva naša neslaganja i neprihvaćanja), zato sad osjetim mir i ljubav umjesto straha.

banner placebo

I zato vam pišem ovo da znate da je još neko prošao kroz grozne trenutke u životu, da je netko skupio zadnji atom svoje snage i odlučio pobijediti, da je još neko ostao sam i bez ičega te shvatio da mu ne treba drugi da bi osjetio Ljubav i da vas sve te “loše stvari” do te mjere promijene da ste na kraju zahvalni na njima iako su nekada boljele kao sam vrag.

Da, doživjet ćete da budete zahvalni na tom bolu, doživjet ćete da budete zahvalni na svemu jer danas ne bi bili to što jeste da je sve teklo “kao podmazano”. Ne, nikad! Prepreke i samo prepreke stvaraju od nas probuđene i prosvjetljene ljude.

atma.hr – 52
Zato, ako bi ipak radije još malo glumili žrtvu ili sažaljevali sebe – ipak nemojte! Dajte taj posljednji atom svoje snage i odlučite da to više ne radite.

Ako zaista voliš sebe ne možeš se sažaljevati, a sve dok ne prihvatiš i ne vidiš jasno sebe – nećeš moći jasno vidjeti ni druge pa ispada onda da je sve što vidiš, radiš i živiš samo tvoja iluzija.

Izađi iz te iluzije i kreni putem samoprihvaćanja i ljubavi. Pokušaj, molim te! Samo malo pokušaj!

Napisala: Magdalena Erkić