Jupiter i Uran sada započinju novi ciklus koji će se odvijati sljedećih 14 godina, sve dok se Jupiter i Uran ponovno ne sretnu 2037. godine, na 23º Raka. Sada nam je dostupno više energije, što bi mnogi od nas mogli zamijeniti za tjeskobu ili doživjeti kao stalni osjećaj nemira i raspršenosti. Kako bismo maksimalno iskoristili prilike za širenje koje donosi konjunkcija Jupiter-Uran, moramo se osjećati sigurno u svojim tijelima dok se navikavamo na promjene u energiji i držati noge na zemlji dok integriramo kvantne skokove. Poravnanje Jupitera i Urana u Biku poziva nas da vidimo sadašnjost novim očima i pomaže nam prepoznati one putove i mogućnosti koje su bile dostupne neko vrijeme, ali nismo mogli vidjeti zbog naše uvjetovanosti, ograničavajućih uvjerenja ili nedostatka samopouzdanja u nama samima, u našim sposobnostima i u Životu.

atma.hr – 52
20. travnja, 22:27 EST, Jupiter i Uran usavršavaju svoju konjunkciju na 21º49′ Bika nudeći nam poziv da uložimo u svoje vizije i vidimo svoju stvarnost novim očima. Ova nas usklađenost također podsjeća da ostanemo prizemljeni i povezani sa svojim tijelima tijekom vremena ubrzanog rasta, širenja i revolucionarnih kolektivnih promjena.

Tu energiju osjećamo tjednima i nastavit ćemo je osjećati neko vrijeme dok se Jupiter polako odvaja od Urana i prelazi u Blizance.

Iako ovo poravnanje označava relevantnu prekretnicu za kolektiv, oni rođeni s planetima ili kutovima oko 21º fiksnih znakova doživjet će to osobnije. Pojedinci na koje osobno utječe konjunkcija Jupiter-Uran vjerojatnije će doživjeti promjenu u svijesti, dobiti nove uvide o svojoj budućnosti i vizijama te naići na neočekivane prilike za rast i ekspanziju.

Trenutak točne konjunkcije između dvaju planeta može se usporediti s mladim Mjesecom, novim početkom koji olakšava promjenu svijesti i pokreće novi evolucijski proces.

Jupiter i Uran sada su dovršili ciklus koji je započeo 2010. U lipnju/junu 2010. dva su se planeta susrela na 0º Ovna, a zatim su se ponovno susrela dva puta na kasnim stupnjevima Riba, u rujnu/septembru 2010. i siječnju/januaru 2011. Taj stari ciklus je došao do kraja: od nas se tražilo da odustanemo od onoga što smo tada započeli, od uvjerenja i vizija koje smo imali, od želja i snova kojima smo težili.

Završna faza ciklusa može donijeti osjećaje razočaranja, povezane sa spoznajom da snovi koje smo slijedili, uvjerenja prema kojima smo orijentirali svoje živote ili ideali za koje smo se možda borili, više nisu istiniti ili relevantni u današnjem svijetu.

Jupiter i Uran sada započinju novi 14-godišnji ciklus. Ciklus Jupiter-Uran koji počinje sada u Biku će generirati vrlo opipljive promjene u našem svijetu, u 3D stvarnosti i u našim uvjerenjima. Bit će usredotočen na revolucioniranje financijskih sustava, globalnih društveno-ekonomskih struktura, našeg odnosa prema novcu, načina na koji zadovoljavamo svoje potrebe za preživljavanjem, naših sustava vrijednosti i našeg odnosa prema našim tijelima i Prirodi. Ovaj proces počinje sada i odvijat će se sljedećih 14 godina, sve dok se Jupiter i Uran ponovno ne sretnu 2037. godine, na 23º Raka.

atma.hr – 52
Jupiter u Biku: Obilje je naše rođenje

Jupiter je planet sreće, autentičnosti i rasta: on širi sve što dotakne, dobro ili loše. Također se naziva i Veći Benefik, Jupiter uvijek cilja na više i pokušava sve učiniti većim. Ovaj je planet povezan s našom stalnom potragom za istinom i smislom, s našim uvjerenjima, našom vodećom životnom filozofijom i ideologijama kojih se pridržavamo. Tradicionalni vladar i Strijelca i Riba, Jupiter je povezan s vjerom, optimizmom, velikodušnošću, intuitivnim učenjem i prirodnim zakonima.

Jupiter je u Biku od 16. svibnja/maja 2023. i tu će ostati do 25. svibnja/maja 2024. Njegov tranzit kroz znak Bika poziva nas da se uskladimo s frekvencijom blagostanja, podsjećajući nas da je obilje naše rođeno pravo.

Jupiter u Biku povećava našu potrebu za stabilnošću, našu zahvalnost za užitak i udobnost i našu želju za stvaranjem uvjeta materijalne i financijske sigurnosti kao načina da osiguramo svoj opstanak. Ovaj nas tranzit poziva da obnovimo svoja postojeća uvjerenja o bogatstvu, novcu i izobilju i nadahnjuje nas da produbimo svoju vjeru u sebe, svoje povjerenje u svoje talente i vještine, našu povezanost s našim fizičkim tijelom i našu svijest o našoj inherentnoj vrijednosti.

Uran u Biku: radikalne promjene u kolektivnim vrijednostima i društveno-ekonomskim strukturama

Također poznat kao Veliki Buditelj, Uranova funkcija je da nas oslobodi od uvjetovanosti, konformizma i stagnacije i da nam pomogne da stupimo u kontakt sa svojim jedinstvenim, individualiziranim ja. Ovo je planet koji je najviše usklađen s budućnošću, povezan s Višim umom, Akasha zapisima, iznenadnim bljeskovima uvida i otkrićima koja naizgled dolaze iz vedra neba. Uranova energija je električna, neočekivana, razorna i šokantna: iz tog razloga, ovo je također planet povezan s iznenadnom traumom i procesom disocijacije.

Uran ostaje u istom znaku Zodijaka otprilike sedam godina i označava generacijske i kolektivne cikluse. Moderni vladar Vodenjaka, otkriven slučajno tek 1871., u Biku je od 2018. i ući će u Blizance 2025. Njegov tranzit kroz Bika odraz je raširenih društvenih, političkih i financijskih promjena koje se događaju, kao i promjene u kolektivnim vrijednostima i u našem odnosu prema novcu, prirodnim resursima, Zemlji i našim tijelima.

atma.hr – 52
Jupiter u konjunkciji s Uranom u Biku: Pronalaženje utjehe u promjenama

Samo nekoliko sati nakon ulaska Sunca u Bika, Jupiter i Uran susreću se u znaku, naglašavajući prominentnost ove energije. Kao arhetip Fiksne Zemlje, Bik ima veze s onim što je opipljivo, čvrsto i dugotrajno.

Ovo je znak povezan s instinktom za preživljavanje, s onim što je bitno i nezamjenjivo, s temeljem svega što gradimo ili stvaramo. Bik ima veze s hranom i zalihama energije, prirodnim resursima i materijalima, s onim što je potrebno za nastavak života, za opstanak društva i za preživljavanje ljudi. Obilje i užitak ključne su riječi vezane uz ovaj znak, koji se povezuje s našim odnosom s našim tijelima, osjetilima i senzualnošću, kao i s našim odnosom s prirodom, zemljom i prirodnim ciklusima.

Bik ima puno veze s jednostavnošću, a ova konjunkcija mijenja naš odnos s jednostavnošću, kao i naša uvjerenja o jednostavnosti. U vrijeme intenzivnih, brzih i destabilizirajućih društvenih, političkih i ekonomskih promjena, mnogi od nas osjećaju poriv vratiti se jednostavnosti, onom bitnom, kako bismo obnovili vezu sa sadašnjim trenutkom, sa svojim tijelom, s onim što je istina.

Već smo iskusili napetost između udobnosti i vibracije usmjerene na stabilnost Bika i energije Jupitera i Urana usmjerene na rast i promjenu. Otprilike u to vrijeme, te se kontrastne frekvencije snažno doživljavaju i izazov za nas je pronaći kreativna rješenja za njihovu harmonizaciju i naučiti pronaći utjehu u promjenama.

Konjunkcija Jupitera i Urana u Biku naglašava važnost osjećaja sigurnosti u sebi i osiguravanja da ostanemo prizemljeni i povezani sa svojim tijelima tijekom razdoblja ekspanzije, promjena i ubrzanog rasta. Trenutna konfiguracija naglašava vrijednost stalne povezanosti s našim fizičkim iskustvima i svijesti o tome što nam se događa somatski i u našem živčanom sustavu. Prizemljenost je preduvjet da bismo mogli prebroditi trenutke povećanog stresa, nemira i opće aktivacije, čak i kada promjene koje doživljavamo doživljavamo kao pozitivne, poticajne ili uzbudljive.

Uran je povezan s elektricitetom, Jupiter s ekspanzijom, a Bik s našim fizičkim tijelima. Možemo očekivati da ćemo osjetiti više električne energije u našim tijelima i više intelektualne dinamike. Dostupno nam je više energije, što bi mnogi od nas mogli zamijeniti za tjeskobu ili doživjeti kao stalni osjećaj nemira i raspršenosti. Kako bismo maksimalno iskoristili prilike za širenje koje donosi konjunkcija Jupiter-Uran, moramo se osjećati sigurno u svojim tijelima dok se navikavamo na promjene u energiji i držati noge na zemlji dok integriramo kvantne skokove.

atma.hr – 52
Budućnost je sadašnjost

Bik je jako zabrinut za ono što je opipljivo, za ono što možemo dodirnuti, osjetiti i uočiti upravo sada, dok se i Jupiter i Uran mogu izgubiti u svijetu ideja, ideologija i budućih mogućnosti.

Ono što je zajedničko Jupiteru i Uranu je da su projicirani prema budućnosti, dok je Jupiter povezan sa zemaljskom mudrošću, Uran ima pristup mudrosti koja dolazi iz viših područja i različitih vremenskih linija i dimenzija. Njihova usklađenost u Biku pomaže nam integrirati to dvoje, donijeti ovu mudrost na zemlju i primijeniti je na način koji mijenja naše živote na vrlo praktičan i opipljiv način. Ova kombinacija energija nudi nam poziv da obavimo neophodan rad kako bismo manifestirali svoje vizije u 3D stvarnosti.

Trenutna planetarna konfiguracija nas podsjeća da je budućnost sadašnjost, da je naša budućnost izgrađena u sadašnjosti i da naši sadašnji izbori stvaraju našu budućnost. Konjunkcija Jupitera i Urana nudi nam poziv da se posvetimo činjenju onoga što je potrebno kako bismo manifestirali svoje buduće vizije i snove, korak po korak.

Istovremeno, poravnanje Jupitera i Urana u Biku poziva nas da vidimo sadašnjost novim očima i pomaže nam prepoznati one putove i mogućnosti koje su bile dostupne neko vrijeme, ali nismo mogli vidjeti zbog naše uvjetovanosti, ograničavajućih uvjerenja ili nedostatka samopouzdanja u nama samima, u našim sposobnostima i u Životu.

Kolektivne promjene u gospodarstvu, tržištima i lancima opskrbe

S kolektivnog i svjetovnog stajališta, konjunkcija Jupitera i Urana označava početak 14-godišnjeg ciklusa koji će biti obojen vrlo opipljivim i trajnim promjenama u društveno-političkoj klimi, u globalnoj ekonomiji, na financijskim tržištima, u korištenju energije i prirodnih resursa te u sustavima proizvodnje i distribucije hrane.

Otprilike u to vrijeme vjerojatne su neočekivane promjene u ovim područjima, budući da konjunkcija Jupitera i Urana zahtijeva radikalnu revoluciju sustava i struktura u samim temeljima našeg društva i gospodarstva.

S evolucijskog stajališta, možemo reći da konjunkcija Jupitera i Urana poziva kolektiv i svakoga od nas kao pojedinca, da se oslobodimo ograničavajućih uvjerenja i pretpostavki o sebi, o novcu, o užitku, o našim tijelima, o preživljavanju i o obilju. Konfiguracija poravnanja Jupiter-Uran nadahnjuje nas da budemo vizionari i istražujemo nove, neobične, nekonvencionalne putove kako zaraditi za život, stvoriti financijsku sigurnost, upravljati svojim resursima i naposljetku moći živjeti svoje živote u skladu s našim pravim vrijednostima.

Ovo je također vrijeme za zajedničko razmišljanje i promjene u našem odnosu s prirodom, Zemljom i prirodnim resursima. Ekstremni i neočekivani prirodni događaji mogući su u ovo vrijeme i, ako se dogode, natjerat će nas da prepoznamo kako smo bili izvan usklađenosti i da napravimo potrebne prilagodbe.

atma.hr – 52
Budite vjerni onome što jeste

Usklađenost Jupiter-Uran povećava našu želju za slobodom, neovisnošću i autentičnim samoizražavanjem. Inspirira nas da poštujemo svoju jedinstvenost, da prigrlimo svoje neobičnosti i da se ne bojimo istaknuti iz gomile. U Biku, ovaj nas raspored podsjeća da naše vizije imaju vrijednost i da se ne bismo trebali bojati ulagati u njih i na kraju ulagati u sebe.

I Jupiter i Uran brinu o autentičnosti: obojica nas nadahnjuju da poštujemo svoju jedinstvenost i budemo vjerni onome što jesmo. Mnogi od nas možda čak i nisu sigurni tko smo u svojoj srži, a ova nam usklađenost nudi prekrasnu priliku da počnemo otkrivati i počnemo razvijati novi odnos sa samim sobom obvezujući se na uklanjanje svoje uvjetovanosti, sloj po sloj.

Ova nas snažna konjunkcija nadahnjuje da priznamo kako nismo u skladu sa svojim autentičnim ja i da počnemo restrukturirati svoje živote u skladu s našom osobnom istinom.

ATMA/moonomens/Pripremila: Suzana Dulčić