PMA medicinski zeolit je poznati 100% prirodni preparat za liječenje kožnih problema. Nakon brojnih anegdotalnih iskustava, znanstveno i klinički je dokazano pozitivno djelovanje medicinskog PMA PANACEO zeolita kod niza kožnih oboljenja i sustavnih bolesti organizma čiji se simptomi manifestiraju na koži i sluzokoži.

To se odnosi na kožne bolesti uzrokovane mikroorganizmima – bakterijama, virusima, gljivicama, na kožna oboljenja koja su pokazatelji pretjeranog imunološkog odgovora organizma na različite utjecaje u koje spadaju  ekcemi i urtikarije, uključujući atopijski dermatitis ili neurodermitis, ekcemi šaka i stopala; izdvojena promatrana oboljenja kože su tumori kože, benigni ili maligni, tumori sluzokože, Lichen planus, zatim gljivične infekcije kože: dermatofitoze i dermatomikoze, od kojih je najčešća kandidijaza; fibromi i papilomi, akne, crveni vjetar ili erizipel, herpes simpleks, genitalni herpes, herpes zoster, rozacea, seboreični dermatitis i dr  – u odnosu na sve navedene kožne bolesti rađene su brojne kliničke studije koje potvrđuju uspješnost terapije medicinskim zeolitom. Zeolit je također nezaobilazna terapija kod problema kože i sluznice koja mogu nastati kao posljedica zračenja (postradijacijski dermitis) te kod drugih radiologijskih zahvata, i kao posljedica kemoterapije (afte u ustima i dr).

Kod površinskih kožnih OŠTEĆENJA: poderotina, ogrebotina, posjekotina, opekotina,  dovoljna samo lokalna primjena medicinskog PANACEO zeolitnog pudera ili kreme. Međutim, kod kožnih bolesti je uz lokalnu nužna i oralna upotreba PANACEO zeolita, a u težim slučajevima preporuča se dodatno uzimanje fitofarmakoloških supstanci koje djeluju u sinergiji s PMA zeolitom (Weihrauch i / ili OPC+C).

Kliničko istraživanje o utjecaju medicinskog zeolita kod dermatitisa, alergodermija i urtikarija različitog porijekla pokazalo je da je primjenom medinskog zeolita, oralno i lokalno, postignuta značajna pozitivna dinamika glavnih simptoma, sve do njihova nestanka, kao i poboljšanje ukupnog stanja, podizanje raspoloženja, motoričke aktivnosti i apetita kod pacijenata s kroničnim oblicima dermatitisa, alergodermija i recidivirajućim urtikarijama. Već u roku od 5-7 dana nakon početka liječenja kod svih je bolesnika svrbež značajno ublažen ili potpuno otklonjen..

Dermatitisi a posebno atopijski dermatitis su učestala kožna oboljenja, posebno kod djece, koje se manifestira isušenom kožom i izraženim svrbežom. Često se pojavljuje već u djetinjstvu. Različiti su uzroci dermatitisa. Značajnu ulogu imaju nasljedni faktori, alergija odnosno intolerancija na pojedine namirnice ili supstance koje se na bilo koji način unose u organizam, nespecifični podražaji (putem sapuna, dezinfekcijskih sredstava, sredstava za čišćenje i pranje rublja, kozmetika), infekcije (gripa, upale), psihička opterećenja (radna ili obiteljska), te tjelesna napetost. Od velikog je značaja dobro čišćenje kože, pri čemu se mora voditi računa da prilikom čišćenja koža gubi puno masnoća. Zbog toga su za kožu pacijenata koji imaju bilo koji oblik dermatitisa, uključujući atopijski dermatitis kupke u toploj vodi vrlo štetne, pravi otrov. Stoga je dobro da se u mlaku vodu za kupanje, tj. u kadu, doda medicinski Panaceo zeolitni prah, koji u vodi vezuje teške kalcijeve ione i oslobađa natrijeve i kalijeve ione. To ne samo da omekšava vodu nego dapače omogućuje njeno bolje prodiranje u površinske slojeve kože. Tako koža postaje ravnomjerno vlažna. Nakon sušenja koža se namaže medicinskom Panaceo zeolitnom kremom.

Kod kožnih problema koji se mogu svrstati u tzv sistemska oboljenja kože ( neki unutrašnji problem organizma odražava se na koži), što je slučaj sa svim dermatitisima, alergodermijama i urtikarijama, preporuča se lokalna aplikacija i oralna terapija.

Odrasla osoba treba uzimati PANACEO MED TERAPY PRO prah 3 – 4 puta dnevno po 1 mjernu žličicu praha, razmućenu  u velikoj čaši vode, neposredno prije jela (nije nužno uvijek jesti prije uzimanja terapije).  Najbolje u 8, 12, 16 i 2o sati.

Djeci se ordiniraju manje doze, 3 do 4 puta dnevno po ¼, ½ do jednu punu čajnu (ili mjernu)  žličicu praha. Vrlo maloj djeci, mlađoj od godinu dana, dnevne doze se mogu smanjiti na 2 grama praha ili manje. Preporučamo da roditelji prate reakciju djeteta i da postepeno  povećavaju dnevne doze dok god dijete pozitivno reagira na terapiju.

Lokalna aplikacija je individualna, jer ovisi o osjetljivosti kože, o stupnju oštećenja, o mogućim alergijskim reakcijama na različite supstance. Na čisti PANACEO zeolit koža nikad ne reagira alergijski.

Zeolit u obliku Panaceo MEDicin Terapy Pro  praha je učinkovit kod lokalnih dermatoloških problema, što je u brojnim kliničkim i znanstvenim studijama posebno dokazala Ruska Medicinska Akademija. Način lokalne aplikacije je individualan, ovisi o osjetljivosti kože i sluznice. Osnovno lokalno djelovanje medicinskog zeolita kod dermatitisa  ispoljava se kao ubrzano smanjenje i neutralizacija neugodnih nuspojava: svrbeža, boli, pečenja, zatezanja kože.

Lokalna aplikacija se preporuča u obliku Panaceo zeolitne otopine, Panaceo zeolitnog pudera, PANACEO medicinske  zeolitne kreme.

Panaceo medicinski zeolit u obliku pudera, kreme, vodene otopine te biljnog tonika može se dnevno aplicirati više puta (5,6 ili više), po potrebi, do neutralizacije neugodnih simptoma.

Na oštećenu sluznicu i otvorene rane nikad se ne aplicira zeolitna krema, nego isključivo puder. Osnovna je poruka ovih uputa da se poštuje osjetljivost i specifičnost konkretne kože i konkretnog problema. Ništa se ne preporuča raditi naglo i agresivno, jer se oštećena koža može ”šokirati” a u tom slučaju može i bez opravdanog organskog razloga reagirati alergijski.  Naglašavamo, Panaceo medicinski zeolit u čistom obliku,  nikad ne izaziva alergijske reakcije kože.

Upozorenje: ukoliko  se dermatitis dulje  vremena tretirao koritikosteroidima, moguće je da će proces cijeljenja ići u fazama. Kad već pomislite da je sve prošlo, može buknuti  potisnuti aspekt dermatitisa i obnoviti proces. To je za očekivati, makar nije i nužno, ali nam praksa to pokazuje pa je dobro s tim računati. U takvim slučajevima samo treba nastaviti terapiju. Ako koža ne bude mogla odmah prihvatiti lokalnu terapiju, treba jedno vrijeme uzimati  samo oralnu terapiju. Preporučamo nazvati naše Savjetovalište. Treba izbjegavati agresiju na kožu bilo koje vrste.

Za sva ostala pitanja slobodno nazovite Savjetodavnu službu Panaceo Tim.

Zašto je medicinski PANACEO zeolit drugačiji ?
PANACEO je za sada jedini legalni i legitimni medicinski zeolit na hrvatskom tržištu, aktiviran, mikroniziran i oksigeniziran zaštićenom PMA tehnologijom, znanstveno i klinički istražen, 100% siguran za oralnu humanu upotrebu. Registriran je na HALMED-u u skladu s EU odredbama iz 2006 godine.  Proizvodi se sukladno kriterijima HACCAP programa za medicinske proizvode. Svaka količina proizvodnje prolazi kontrolu 13 kritičnih točaka, svaki pojedini proizvod ima svoj kontrolni broj, što je bezuvjetna garancija sigurnosti gotovog proizvoda za humanu oralnu medicinsku upotrebu.
Nužnost takve kontrole polazi od činjenice da postoji više stotina podvrsta zeolita, čija se ruda vadi iz rudnika, gdje su moguće nepredvidive kombinacije različitih podvrsta zeolita. Neki od njih su toksični, neki čak kancerogeni, organoleptički nerazlikovni. Moguć je neprepoznati prelazak jedne vrste zeolita u drugu, moguća su onečišćenja zeolita u zemljinoj kori, pa je to opravdani razlog kontinuirane zahtjevne  kontrole kvalitete i sastava zeolita po kriterijima za medicinske proizvode.
Budući je vremenski i financijski vrlo zahtjevna i skupa registracija medicinskih proizvoda, to proizvođači i distributeri ostalih zeolita na tržištu navode da su njihovi zeoliti registrirani kao ‘’zeolitna sirovina u kozmetici’’. Budući zeolitna sirovina u kozmetici ne udovoljava kriterijima sigurnosti EU za humanu oralnu upotrebu, proizlazi da je jedino medicinski PANACEO zeolit legalan i legitiman, odnosno garantirano siguran za humanu oralnu upotrebu.

panaceo logo

S vašim pitanjima uvijek se možete obratiti našoj profesionalnoj Savjetodavnoj službi:

Panaceo Tim d.o.o.
Olujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistički terapeut
Voditelj Savjetodavne službe
Representative: Panaceo GmbH, Austria
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: ‘+385 1 3772354
emails: [email protected]
[email protected]


www.panaceo.hr