Burnout: priča o nama
Izgaranje, stres, iscrpljenost, anksioznost, praznina. Teme koje su, nažalost, sve veći problem modernog društva i mnogi će se prepoznati u njima. Nedavno objavljena knjiga „Burnout, priča o nama“ upravo se bavi navedenim temama. Donosi drugačiji pogled na izazove burnouta, skreće pozornost s površinskih manifestacija i simptoma na unutarnje uzroke i rješenja. Knjiga predstavlja prije svega priča o nama, kao pojedincima, ali i društvu, ispričana kroz prizmu burnouta.

Više o knjizi:
Knjiga donosi autentičnu i inspirativnu priču o burnoutu, njegovim uzrocima, rješenjima, ali i skrivenim prilikama za novi, zreliji i osvješteniji život. Nosi pozitivnu poruku i daje nadu za mnoge osobe koje se nalaze u kaotičnom i zahtjevnom žrvnju današnjeg svijeta.

Glavne karakteristike knjige koje je razlikuju od ostalih koje se bave sličnim temama:

 • Pisana je na osnovu osobnog iskustva težeg oblika burnouta, ali ujedno i kroz stručni, znanstveni i psihološki, pogled.
 • Osvještava duboke nesvjesne uzroke koji se nalaze u pozadini burnouta.
 • Prebacuje naglasak s vanjskih okolnosti na unutarnju priču pojedinca i sa simptomatskih pokušaja rješenja na rješavanje uzroka koji nas vode prema burnoutu.
 • Daje alate i metode za suočavanje s burnoutom, potiče unutarnju transformaciju i osvještava potrebu za promjenom životnih okolnosti prema izgradnji zrelog i odgovornog života.

Neka pitanja na koje knjiga daje odgovor:

 • Kako izgleda burnout iz prve ruke?
 • Što je burnout i zašto do njega dolazi?
 • Koja je razlika između iscrpljenosti i burnouta?
 • Kako nastaje burnout i koji uzroci dovode do njega?
 • Koja je poveznica između burnouta i ljubavi?
 • Kako izbjeći ili se nositi s burnoutom?
 • Koji je širi smisao burnouta i što možemo naučiti iz njega?
 • Koja je uloga poslodavca i društva u tretmanu burnouta?

Knjiga pokazuje da je naša unutarnja priča puno važnija od vanjskih okolnosti za nastanak burnouta. Osvještavanjem svojih nesvjesnih uvjerenja možemo izbjeći ili se lakše nositi s izazovima iscrpljenosti i burnouta. Knjiga pokazuje da je burnout ujedno i prilika za promjene loših životnih okolnosti pojedinca, za odgovornije vodstvo u poslovnom svijetu i za osviješteni razvoj pojedinca i društva općenito.

Isječci:
„Samo dvije godine prije imao sam sve: posao, novce, zdravlje, stan, brak, društveni život, planove za budućnost. U kratkom periodu izgubio sam sve.“

„Sve ono s čime se borimo na radnom mjestu, sve što nas opterećuje i što nam stvara pritisak i stres je vrh sante leda. Uzroci svega navedenog skriveni su duboko ispod površine i većine nismo svjesni. Da bi shvatili zašto je to tako, moramo se vratiti na početak, u naše djetinjstvo.“

„Burnout je teška životna kriza, ali će proći. Ostavit će nam priliku da izgradimo boljeg sebe i bolji svijet. Iskoristite je.“

Više o autoru:
Krunoslav Nujić je dr.sc. biologije i ima dvadesetogodišnje iskustvo rada u različitim farmaceutskim kompanijama u području istraživanja novih lijekova. Tijekom bogate znanstvene karijere upoznao je sve prednosti, ali i izazove rada u korporativnom okruženju. Paralelno sa znanstvenom karijerom, radoznalost i životni izazovi odveli su ga prema istraživanju ljudske osobnosti. Tijekom tog perioda završio je edukacije tjelesno orijentirane psihoterapije, sistemskih konstelacija i tehnike emocionalne slobode. Prije nekoliko godina doživio je teško iskustvo burnouta nakon čega je odlučio svoja znanja i iskustva o toj temi opisati u knjizi „Burnout, priča o nama“.

Više informacija o autoru i knjizi možete pronaći na www.krunoslavnujic.com.
Cijena knjige je 18,00€ (+3,00€ dostava)

… MOŽETE JE NARUČITI PREKO DONJE PRIJAVNICE: