Jesenska vlaga i zimska hladnoća najljepše izgledaju ako ste negdje na toplome, u ugodnom društvu i po mogućnosti uz tanjur tople juhe! Evo recept za izuzetno ukusnu, laganu i krepku krem juhicu od bundeve.

52




Vrijeme pripreme: 40 min

Potrebni sastojci: 1 kg oguljene, očišćene i nasjeckane bundeve (vrsta po želji), glavica luka, 3 režnja češnjaka, oko 7 dl vode ili po želji (ovisno o željenoj gustoći), 1 povrtna bio-kocka za juhe (opcija), 1 dcl vrhnja za kuhanje, 1 dcl slatkog vrhnja, malo svježeg đumbira, malo kurkume, curry-a, sol, papar

Za ukras: svježi sjeckani vlasac i/ili peršin za posipanje, malo bučinog ulja, prepečene kockice kruha, bučine golice…

Prijedlog: Možete smanjiti količinu bundeve, te dodati krumpir, mrkvu ili batat.

Priprema:

Operite, ogulite i očistite bundevu i narežite na kocke. Nasjeckajte luk i ogulite češnjak. Propirjajte kratko sve na malo maslaca ili maslinovog ulja te dolijte malo vode toliko da pokrije povrće. Poklopite kuhajući na laganoj vatri.

52




52




Kad omekša (oko 25 min), skinite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom.

Vratite kuhati. Dodajte sada onoliko vruće vode koliko želite da juha bude gusta. Stavite ostale sastojke – osim vrhnja i kurkume.

Pustite da zakipi. Kad juha zakipi, u nju stavite vrhnje za kuhanje te na kraju slatko vrhnje i kurkumu.

Promiješajte i poslužite u dubokim zdjelicama s malo vrhnja, bučinog ulja, prepečenim kockicama kruha, bučinim golicama te sjeckanim vlascem i /ili peršinom.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.