Foto: pixabay.com

Lažni strah javlja se kad vaša podsvijest zaključi da u budućnosti može dogoditi nešto što vam se neće svidjeti. To ne znači da je opasno za vas, samo da ćete se možda osjećati  tužno, posramljeno ili frustrirano, ako nastavite u tom smjeru. Primijenimo mudrost grčkih filozofa i krenimo svjesno tamo gdje podsvijest ide, htjeli mi to ili ne.

atma.hr – 78
Iskonski strah javlja se u trenutku kad je ispred vas situacija koja je potencijalno opasna za vaš život i tjelesno zdravlje. Stvara reakciju „bijega ili borbe“ koja je u tom slučaju opravdana. Tu se nema što dodat. Kad se pokrene, prepustite se i dovest će vas do sigurnosti.

Lažni strah javlja se kad vaša podsvijest zaključi da u budućnosti može dogoditi nešto što vam se neće svidjeti. To ne znači da je opasno za vas, samo da ćete se možda osjećati  tužno, posramljeno ili frustrirano, ako nastavite u tom smjeru.

Ipak, gospodin ego zaključi da to nije prihvatljivo jer jedan dio, povrijeđeno dijete u vama nije odraslo i još uvijek vjeruje da je bespomoćno i podigne alarm.

Mozak još više ubrza, pobjegne dublje u iluziju budućnosti i zaključi da će ta moguća emocionalna bol dovesti do raspada vašeg sistema. Da će vas svi napustiti i da ćete zauvijek biti gubitnik/ca i umrijeti.

Budući da podsvijest ne zna razliku između misli i stvarnosti, tijelu i svijesti šalje zaključak, rezultat procesuiranja okoline: Panika. Opasnost.

Ipak, dio podsvijesti zna da je to laž pa se buni i šalje osjećaj zbunjenosti, jer reakcija ne odgovara okolini.

Rezultat: Miks straha, panike i zbunjenosti koji smrzne jedne, a druge ubaci u frustraciju  i ljutnju. Dobrodošli u svakodnevnicu modernog čovjeka.

atma.hr – 52
I, što ćemo sad?

Predlažem da primijenimo mudrost grčkih filozofa i krenemo svjesno tamo gdje podsvijest ide htjeli mi to ili ne…

Ove vježbe mogu potaknuti otpore u vama. To je normalan dio procesa. Podsvijest se odupire promjeni, to joj je djelomično i posao. Na vama, na svjesnom dijelu je odgovornost da izađete iz zone ugode i prođete kroz otpore…

1. Zamislite situaciju koja u vama budi strah/ nelagodu /frustraciju

2. Pitajte se: Što je najgore što se može dogoditi? I što nakon toga? (Par puta za redom.)

3. Prije ili kasnije doći ćete do kraja ili se počet vrtjeti u krug. To znači da se tu krije neko energetsko „zamrznuće“. U tom trenu vaš mozak je zaključio da nema dalje, da je to kraj, smrt i pokrenuo paniku.

banner za knjige sretan novac

4. Stavite ruku na dio tijela gdje osjećate taj strah i paniku i recite, kao da s puno ljubavi i strpljenja tješite dijete/ prijatelja: U redu je. Umislio si si to. Događa se i najboljima. Nije kraj svijeta. Daj si minutu i napravi korak dalje.

5. Duboko udahnite, izdahnite i doslovno napravite korak dalje, istupite van iz te ideje, iz te panike i straha u drugi, čisti prostor.

Nakon ove vježbe, u sljedećim danima obično će vam dolaziti uvidi tj. zdravije misli.

Prihvatite ih. Dajte im šansu. To vam je prilika za više slobode i samopouzdanja.

Ako Vam se svidi rezultat, imate dodatnih pitanja ili želite vidjeti kako Vas mogu podržatiposjetite moju stranicu:

https://www.thetaheal.info/

Robert Petrović Vahov, Theta Iscjeljitelj

Ovaj tekst je nastavak prethodno objavljenog članka Struja i strah